Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az eladók miért nem köszönnek...

Az eladók miért nem köszönnek el, ha nincs nálam elég pénz és nem tudom kifizetni az adott terméket?

Figyelt kérdés
2x kerültem ilyen helyzetbe, hogy kevés pénz volt a kártyámon. Az otp pedig csak úgy vonogatja le róla a pénzt ezért-azért, de ez nem lényeges... Fizetnék és mondják, hogy kevés egyenleg. Mondom rendben, viszont látásra. És nem köszöntek vissza. (2 különböző eladó 1 üzletben) nem értem, miért nem lehet visszaköszönni csak mert nem tudtam fizetni... Mert ha tudok fizetni, akkor mindig köszönnek, de ilyenkor... Köszönöm a válaszokat.

#fizetés #eladó #köszönés #kevés egyenleg
2016. márc. 7. 15:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán tudom felfogni mi a logika ebben.

Nekik attól nem lesz kevesebb a fizetésük, mert te nem tudtad megvenni a cuccodat.

Mondjuk ha úgy vesszük több sem lesz nekik, attól, hogy mosolyognak és elköszönnek.

Lehetséges, hogy hülyének néznek és magukban szidnak hogy, feltartottad a sort, ezért elfelejtenek elköszönni.

2016. márc. 7. 15:54
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ! :)

Sajnos ilyenek az emberek és egyre több ilyen lesz. :( nekem is logikátlan. Jó, nem volt elég pénzem de bárkivel előfordul. És azt a minimális tiszteletet megadhatta volna, hogyha Én elköszönök hogy viszont látásra még annyit se böfög oda, hogy "csá b**dmdeg"

2016. márc. 7. 15:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden egyes lehúzott árut ki kell venni a gépből, ha nem tudod kifizetni, és azokat vissza is kell pakolgatni a polcokra. Ezt általában nem szokták kedvelni, mert van hogy még oda is kell hívni valakit, hogy csináljon valamit a pénztárgéppel. Indítsa újra, vagy nem tudom, és ezzel is megy az idő, és csak torlódnak az emberek.
2016. márc. 7. 16:52
 4/13 anonim ***** válasza:
Előtted több százan fizetnek kártyával. Már annyira monoton a kártyalehúzás, hogy szinte belém fagy a szó, és azt sem tudom mit kell ilyenkor csinálni! Mert legtöbb embernek ha nincs fedezete, akkor belenyúl a pénztárcájába és kifizeti készpénzzel! No de csak úgy simán elköszönni, hogy Jó napot! Semmi magyarázat nélkül? Ez még a sz#rt is belém fagyassza nem csak a szót!
2016. márc. 7. 18:02
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) utolsó: ilyen helyzetben nem tudtam, mit kell csinálni és igyekeztem a legkevésbé kínos helyzetbe hozni magam :P :D
2016. márc. 7. 18:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de te komolyan ilyen csóró vagy?

Egyszerűen elfogy a kártyádról a pénz? És akkor a hónap további részében miből eszel/iszol?

Vagy csak kevés pénzt tartasz a kártyádon, többit meg készpénzben? De akkor miért nem készpénzzel fizettél?

Bocsánat, de nekem annyira abszurd a sztori, hogy bemegyek a boltba vásárolni, majd váratlanul kiderül, hogy mégsincs pénzem, és továbbállok.

Pár százezer forintnak azért illene lenni a kártyádon, hisz bármi történhet.

2016. márc. 7. 20:37
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem, nem vagyok csóró. Levettem a pénzem, mert kölcsönadtam. Szóval nem tudom, miért vonogatnak le, ugyanis készpénzfelvétel után (2 nappal) megnéztem, van-e pénz rajta. (Weboldalon, ott nem kell érte fizetni) és volt kb 800Ft. Nem, nem mínusz 800Ft.

Egyébként a szüleimtől függök anyagilag, szóval egyelőre (remélem) ételből, italból hiányt nem szenvedek. Viszont ezek már irreleváns dolgok, ezért szeretnék visszatérni az eredeti témára.

2016. márc. 8. 01:14
 8/13 "Hannover96" ***** válasza:
69%

Szerintem egy eladónak minden körülmények között normálisan, kedvesen kell viselkedni a vevőkkel... Akkor is, ha éppen nincs elég pénz a kártyáján... Ha ilyenek, akkor hogy várják el, hogy legközelebb is bemenj és esetleg vegyél valamit?

"Pár százezer forintnak azért illene lenni a kártyádon, hisz bármi történhet" - igen, ez teljesen életszerű a magyar fizukat ismerve, hogy "csak úgy" pár százezer forint van az emberek többségének kártyáján...

2016. márc. 8. 10:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát ha csak úgy otthagyod, akkor ne csodálkozz, hogy nem udvariaskodnak veled.

Egyrészt a minimum, hogy szépen visszapakolod a helyére az árut - mert különben másnak csinálsz pluszmunkát, amiért ritkán hálás bárki is.

Másrészt benyöghetnél még egy "elnézést" is, mivel hívnia kell az üzletvezetőt, sztornózni kell, stb. A sor áll mögötted, nekik is várni kell...

Ilyenkor valószínű, hogy ezek jobban foglalkoztatják őket, mint a köszöngetés.

2016. márc. 8. 12:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha te is felajánlottad volna, hogy visszapakolod a kasszához hordott árukat, és elnézést kértél volna, akkor lehet ők is barátságosabban álltak volna hozzád...
2016. márc. 8. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!