Magam ellen beszélek ha kimondom az igazságot?
A Pécsi vásárcsarnokba és a Pécsi vásárba is szoktam árút vinni értékesítésre.
Direkt úgy határozom meg az eladási árakat, hogy alkudozás estén is jó áron adjam el a portékát.
De az emberek nem akarnak alkudozni. Miért?
Annyit fizetnek amennyi ki van írva és nem alkudoznak, még csak meg sem próbálják.
Miért nem alkudnak az árból? Elvégre piacon / vásárba vagyunk.
2#-es Köszönöm !
* árut
Én csak egy piacos és vásározó vagyok,a helyesírás nem az erősségem !
Az alkudozás az igen !
Az alkudozás manapság egyre inkább kopik ki a szokások közül. Sokan a vásárban is rohangálnak már, sietnek és kapásból azt az összeget kalkulálják, ami kivan írva. Megszokták, hogy a boltban is így megy.
Sokan alkudozni sem szeretnek, még akkor sem, ha lehet. Nekik a vásárlásnál nem egy kaland vagy szórakozás a dolog, hanem egy felesleges hajcihő. És az árusok közül is egyre kevesebben szeretik a dolgot. Inkább kiírják a legalsó árat, hogy többen menjenek.
Viszont! Ha benne vagy az alkudozásba, akkor valahogy tudathatnád is. Vannak, akik elkezdenek alkudozni, ha látják rá az esélyt. Elengedhetsz olyan mondatokat, hogy esetleg eggyel több árút adsz, de azt kisebb egységáron vagy valami hasonló.
Amúgy mit árulsz? :)
Zöldséget is árulok, füstölt hús készítményeket.
A vásárba, műszaki cikket, ruházati holmi,szerszámokat,gépeket.
Én még a Média-Markt-ban is, és az Eurónic-ba, Bútorboltban, cipőboltban, és mindenhol alkudozok! Elárulom , hogy 99%-ban sikeresen, azaz kicsikarom az ár engedményt.
Próbáld ki te is! Bemész a Média M-be és a kiválasztott Tv. vagy Hűtő esetleg mosó gépre alkudjál! Pl. a kiírt ár 130 000 ft. mond azt az eladónak, hogy ez az ár irreálisan magas a piacon ugyan ez a termék sokkal olcsóbban is megkapható pl. x vagy y boltba ( tesco,metró,stb. a neten a szomszédos városba, stb. Adjatok 25 000 ft-os engedményt és akkor ha már itt vagyok nálatok a boltba, nem fogok átmenni a másik boltba és megveszem ezt a terméket. És majd figyeld a csodát !
Ja ! ha az eladó nem tud engedményt adni, hívasd oda a főnökét és vele alkudozzál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!