A depressziós emberek miért nem fogadnak el segítséget?
a családja miért nem küldi el kezelésre?
Ha az én családomról lenne szó, ha nem akarna erőszakkal vinném el.
Ne haragudjatok, de elég butaságokat írtok... A depresszió egy BETEGSÉG. Részben testi (agy!), de inkább mentális. Úgy kell elképzelni, mint valami vírust a számítógépen, ami miatt nem úgy működik, ahogy azt kellene. Teljesen más lesz a gondolkodása, az egész képe a világról, mindent negatívan lát, mindenki számára tehernek, feleslegesnek gondolja magát. Ha valaki segíteni akar neki és esetleg nem fogadja el, az is azért van, mert nem akar a másik terhére lenni, mert ő csak ennyire értékeli magát. Nem feltűnési viszketegsége van, nem babusgatásra vágyik. Aki tényleg depressziós, azon sokszor észre sem veszik, csak mikor már nagyon súlyos állapotban van és szinte már felkelni sem képes.
Szóval ne keverjétek össze a hisztivel, mert ez nem az, és ne is kezeljétek úgy.
Azt nem érted, hogy ez egy beszűkült tudatállapot. Egy depressziós nem ilyen racionálisan gondolkozik, hogy baj van, akkor elmegyek orvoshoz.
Ha azt mondom neked, itt van ez a szakadék, csak 20 méter széles, simán át tudod ugrani, csak csukd be a szemed, ne nézz le, fuss neki... akkor sem tudnád. Képzeld, ahogy magyarázod, hogy nem tudsz 15 métert ugrani, senki nem tud annyit, én meg csak legyintek, hogy gyenge vagy, menne ez, feladod.
Na nekik valami ilyesmi a valóságuk. Te a normális agyi kémiáddal tudod, hogy van kiút, van segítség, az ő valóságukban viszont nincs.
Persze, de én nem konkrétan erre gondoltam.
1. Mondja, hogy öngyilkos lesz.
2. Mondja, hogy depressziós, minden xar.
3. Mondja, hogy ha nem beszélek vele rögtön, mert nem ülök egésznap a gép előtt, akkor az mennyire kiakasztó, mert neki azonnal válaszolni kell, mivel labilis, ezért bármikor megölheti magát.
4. Azt mondja, hogy x ideje szakítottak, ezzel nem tud mit kezdeni, megakar halni.
5. Akkor már ez nem csak hiszti?
6. Orvos még nem látta, csak ő mondja h. milyen depis, de kimozdulni, ismerkedni sem akar.
7. Elmenni dolgozni sem hajlandó.
8. Mikor próbálsz beszélgetni vele, tanácsot adni, elküld a francba, hogy mekkora szemét vagy.
9. Vázolod neki, hogy másnak pl. sokkal rosszabb, errre ő, hogy " kinem xarja le, h. másnak milyen xar..."
10. Akkor ez most mi??
Sem segítségre nem szorulnak, pedig azt mondják, orvoshoz sem hajlandó elmenni, saját magát diagnosztizálta, nem hajlandó sportolni, dolgozni, meg plussz még azt mondja, hogy majd ő megmutatja, hogy ő milyen jó ember, ezért megöli magát, mert az ex nem veszi tudomásul még a létezését sem.
Nem értem. Miért sír az ilyen ember? Akkor ne hisztizzen, hanem keljen fel, és tegyen az egészségéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!