Ti milyennek találjátok a Tímea nevet?
Figyelt kérdés
Barátnőmet Tímeának hívják és többedszer említette, hogy nem tetszik neki a Tímea név, és sosem adná ezt a nevet a gyerekének. Nekem viszont tetszik a név és egy ilyen közvélemény kutatás féleséggel szeretném meggyőzni, hogy igen is aranyos, szép név :D Segítsetek! (Félreértés ne essék. Nem gyerekvállalásban gondolkodunk, csak maga a kérdés talán ehhez a kategóriához áll legközelebb) Válaszokat előre is köszi :)2016. márc. 2. 19:41
11/21 anonim válasza:
Bár ezt lehet azért mondom, mert van egy Timi ismerősöm, aki nagyon aranyos nő. :) (Utolsó vagyok.)
12/21 anonim válasza:
Tímea szép, bár kissé elkopott, de most hogy kezd kimenni a divatból egyre jobban tetszik (én osztályomban annak idején minimum volt kettő mindig).
Jelentése is tetszik (jó+tisztelet).
A Timi becézés nem igazán jön be, de a teles név nagyon szép.
14/21 anonim válasza:
Nekem nincs Tímea ismerősöm, de mindig ellenszenves volt ez a név.
15/21 anonim válasza:
5-ös válaszoló, én Mia vagyok és 36 éves,eddig nem volt vele gondom,sőt mindig megdicsérik,mennyire különleges,szép :) A Tímea név szerintem gyönyörű, vállalható, nekem egyik kedvencem az Aranyember óta :)
16/21 anonim válasza:
Nem csúnya név. Nekünk is felmerült a lányomnál. De végül nem lett, mert körülöttünk elég sok Tímea volt. Nekem kissé tucat mostanában.
17/21 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik a Tímea, a csengése is szép, a jelentése is, a Timi, Timcsi, Mea becézése is szép, nem hangzik öregesnek, egy klasszikus vállalható név.
18/21 anonim válasza:
Én gyönyörűnek találom és örülnék neki, ha így hívnának. Unokatesómnak ez a neve. Külföldön él és mindenki dícséri, hogy milyen szép, egyedi név.
19/21 anonim válasza:
A Tímea gyönyörü, örök név. Manapság ha hagyományos nevekről beszélünk, csakis a tucat nevek jöhetnek szóba, mint Anna, Nóra, Dóra, stb. Ezek mind nagyon szép nevek, de már ezek az unalmasok, mert minden 3.kislánynak vmi ilyesmi a neve. Vagy a másik oldalon a sokszor nevetséges, idegen, megjegyezhetetlen "ritks" nevek. A Tímea egy "arany" középút szerintem. Hagyományos, de fiatalos. Mitől lenne öreges??!! Nem mondanám divatjamúltnak, a top 100 gyereknevek között mindig ott van a középmezőnyben, de tény, hogy nem is minden 2.kislányt aki szembejön hívják így. Egyedi, rendkívül jól becézhető. Ha lesz mégegy lányom, nagy valószínűséggel ez lesz a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!