Miért csinálja azt szobatársam, hogy délután jár be egyetemre, és éjjel 2-3-ig tanul? Ha jól tudom, éjjel már nem is fog az ember agya.

Dehogynem fog! Sőt!
Meg ez nem teljesen időtől függ...
Én pl régen napi 16-18 órákat foglalkoztam programozással, közben rengeteget tanultam, agyaltam, terveztem...
Sulis korszakomban nyáron úgy csináltam, hogy éjszaka végig programoztam, reggel 7-8-kor feküdtem és délutánig aludtam...
Szerintem én a tudásom nagy részét 20 és 2 óra között tanultam meg, mert főleg akkor foglalkoztam ezzel...
Már jó ideje melózok, most ugye 6-8 között érek haza utána van időm a hobbimmal foglalkozni, ami ugye 6-2-ig kb...és szintén rengeteg tanulok, nem érzem azt, hogy nem fogna az agyam...
23F

Egyetemista vagy, és úgy tudod, "éjjel nem fog az ember agya"?
Kifejtenéd, cica?

Én is voltam így sokszor. Főleg féléves feladat leadásoknál, vagy vizsgáknál.
Nekem például sokkal jobban ráállt az agyam a munkára, tanulásra éjszaka. Főleg koliban is, nappal mindenki zajong, jönnek mennek, este meg kicsit elcsendesedik a környék. Hallgattam zenét, ittam egy kávét, és tudtam sokáig figyelni.

Én világéletemben csak éjjel szoktam tanulni.
Ha téged az zavar akkor beszélj VELE! Tudod: kommunikáció! Szemtől szemben működik a legjobban!

Rosszul tudod, embere válogatja.
Nagyon nem bírom, mikor valaki a szubjektív igényéi alapján eldönti, hogy kinek mi a jó. Ez halmozottan igaz alapvető szükségletekre, mint pl. alvás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!