Szerintetek hánykor érdemes kelnem és feküdnöm? Napi alvásigényem 10 óra. Gondolom a napszakok így vannak: 0:00:éjfél, 0-6-ig:hajnal,6-9-ig:reggel,9-12-ig:délelött,12:00:dél,12 -18-ig:délután,18-22-ig:este,22-0-ig:éjjel.
Hánykor kell felkelned?
Én hatkor kelek, ezért úgy a legjobb ha nyolckor lefekszem.
Ha mindegy hogy mikor kelsz, akkor szerintem a 8 óra a legjobb :) Nem az a hűdekorán, de még így is előtted van az egész nap. Ehhez legkésőbb tízkor feküdj le.
Gondolom, az iskolakezdéshez kéne igazítanod a lefekvés idejét, onnan visszaszámolva. Mondjuk ha 8-kor kezdődik a tanítás, akkor levonod az utazást, meg a reggeli készülődést, és megkapod a felkelés idejét. Onnan már csak 10 órát kell kivonni, és megvan a lefekvés ideje.
De meg is oszthatod, 2 óra, amikor hazamész, délutáni alvás, mint az oviban, 8 éjjel.
Egyébként ebben a korban eltúlzottnak tartom a 10 óra alvást.
Gondolom a kérdező azért tette az állatok kategóriába mert humorérzékkel átitatott önkritikája van. :)
Amúgy a kérdésre: a biológiai óránk tudatja velünk. Én is hiába fekszem le néha kiszamolt "észérves" időben ha nem tudok elaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!