Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyen esetben lehet még...

Ilyen esetben lehet még visszalépni?

Figyelt kérdés

Bekopogtat valaki az ajtón, hogy xy szolgáltatást nyújt. Most helyben fizesd a felét, a másik felét meg majd akkor mikor csinálják.

Ez megszokott dolog, vagy pedig ilyen lehúzás hogy mondják, mondják, te hirtelen fizetsz, majd később rájössz, hogy lehet hogy mégsem kellett volna, de visszalépni már nem tudsz, mert kifizetted a felét?

2016. febr. 23. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez úgy működik általában, hogy becsukod az ajtót és jó hangosan kiröhögöd a gyenge próbálkozást.
2016. febr. 23. 13:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Visszalépni fizetés után esélytelen?
2016. febr. 23. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:

biztos nem fogja visszaadnia pénzt, max feljelented, és polgári peres úton visszapereled tőle... persze ez jó pár évig is elhúzódhat.

"xy szolgáltatást nyújt. Most helyben fizesd a felét, a másik felét meg majd akkor mikor csinálják."

Ki az a hülye aki ebbe belemegy?

2016. febr. 23. 14:10
 4/8 anonim ***** válasza:
És írtatok erről szerződést vagy valamit? Nagyon lehúzás szaga van, én biztos nem mentem volna bele.
2016. febr. 23. 16:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez úgy működik, hogy a kifizetett "fele" összeget zsebreteszi és te soha többet nem látod az illetőt. Nem fog visszajönni és szolgáltatást nyújtani, így aztán nincs mitől visszalépni. Azért ne keseredj el nagon, igaz, hogy most csúnyán átvertek, de fogd fel tanulópénznek. Legközelebb okosabb leszel és rendőrt hívsz a csalókra.
2016. febr. 23. 17:29
 6/8 hell-ikon ***** válasza:

Ha erről nincs szerződés, akkor nagyon csúnyán átvertek.

Pozitív példát azért említenék, a sajátunkat.

Anno egy szakit bíztunk meg, hogy a házunk nyílászáróira redőnyt gyárt(as)son illetve szerelje fel. Akciós áron -ha jól emlékszem- kb. 40.000 Ft körüli összegre jött ki helyszíni felmérés után. Ekkor itt helyben megcsináltuk a szerződést,ami még 1 év garanciát is tartalmazott és előlegként az összeg felét fizettük ki. Néhány nap múlva megjött a redőnyökkel és teljesen korrektül felszerelte őket mi pedig kifizettük az összeg másik felét.

Tökéletesen elégedettek voltunk vele, nem volt semmi gond.

A különbség csupán annyi, hogy mi előre megrendeltük ezt a munkát az úriembertől és nem egy vadidegen kopogott be, hogy ő megcsinálná ezt meg azt.

Ha az utóbbi fordult volna elő, el is hajtottam volna a *csába.

Mint ahogy arra is volt példa.

4 éve egy kb. 50-es éveiben járó "szaki" járta végig a környéket és minden házba becsengetett, ahol láthatóan rosszabb állapotban voltak a kémények, így hozzánk is, hogy ő megcsinálná... Nem is voltam kíváncsi a részletekre, elhajtottam a fenébe. Viszont ahogy láttam sokan éltek az általa felkínált (valószínűleg "jó" árú) lehetőséggel mert hirtelen nagyon sok addig vakolatlan kémény lett kívülről levakolva a környéken. Aztán valószínűleg ennyi is volt a "mester ember" kéményjavítása, mert a következő évben már repedezett, töredezett, hiányos volt a vakolat ezeken a kéményeken és tökéletesen látszott, hogy magát a problémát abszolút nem oldotta meg, nem rakta újra a kéményt, hanem csak kívül levakolta és ennyi.

Szóval az utcáról hirtelen és váratlanul beeső "szakikban" nem szabad megbízni.

Ha volt szerződésed -a tartalmától függően- van esélyed visszaszerezni a pénzed, anélkül viszont teljesen esélytelen.

2016. febr. 24. 10:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Vissza lehet lépni!!!

Még indokolni sem kell. Pénz vissza.

2016. febr. 27. 11:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha nem írnátok butaságokat, úgy hogy nem sok fogalmatok van a dologról!
2016. febr. 27. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!