Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A pszichológiának módszere a...

A pszichológiának módszere a provokálás?

Figyelt kérdés

Tudom, furcsa kérdés, meg tudom, hogy a provokálás is szubjektív dolog, no meg hogy ha valamit provokációnak titulálunk, akkor az már ítélet, és jogos a kérdés, hogy miért érzek egy kérdést provokatívnak, de pont ezért, mert semmi más értelmét nem látom. És gyakran.

Az az egyik tény, hogy pont az a problémám, hogy nem vagyok elég tudatos összeköttetésben az érzelmeimmel, az meg a másik, hogy már sokszor tűnt fel, hogy a pszichológus nekem provokatívnak tűnő kérdéseket tett fel, vagy legalább is fogalmam sincs, hogy miért kérdez olyat, amit kérdez (de persze én nem vagyok pszichológus...), de pont ezért jutott eszembe ez a kérdés, hogy tán ez egy módszer (és igen, tőle is kérdeztem már, de falra mászom attól, hogy csak visszakérdez, hogy miért kérdezem, meg szerintem, stb.!).

Szóval lehet, hogy a pszichológus direkt olyan kérdéseket tesz fel, hogy kihozzon a sodromból...? Vagy csak paranoiás is vagyok? :)

2016. febr. 18. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

Személyiség és célfüggő.

Én is alkalmazom néha, de nem negatív érzés keltéséért. Normális pszichológus olyat sose csinálna, de persze pszichológusok 90%nak csak papír van, tudás nincs.

Ha mélyebben érdekel e téma, kérdezz bátran, bármit. Nálam senki sem ad jobb választ.

2016. febr. 18. 17:26
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Igen, lehet eszköz arra, hogy kizökkentsen a gondolatmenetedből, vagy olyan érzelmekkel szembesítsen, amelyek addig rejtve voltak.

Szerintem sem a saját szórakoztatására teszi.

Én nem vagyok pszichológus, de van rá némi affinitásom, és úgy vettem észre, ilyen tekintetben hasznosak egy feltáróbb jellegű, hétköznapi beszélgetés során. Persze nyilván nem bántóan feltéve azokat a kérdéseket.

2016. febr. 18. 17:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi mindkét választ!

A papír engem kevésbé érdekel, és meg vagyok vele teljesen elégedve (tudtommal tanul még, és olyan helyen van, ahol folyamatosan beszámol meg figyelik), szóval nem feltételezem, hogy nem értene hozzá, ahogy azt sem feltételeztem, hogy a saját szórakoztatására teszi, inkább csak azt, hogy nem direkt provokálásnak szánja.

De főleg azért merült fel bennem, mert pontosan, hogy írod is, a kizökkentései olyan sikeresek, hogy az már bosszantó. Miért kell érzelmet kicsikarni belőlem, ha nekem nincs kedvem érezni? :P :D

2016. febr. 18. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nálam senki sem ad jobb választ."

Ezzel az egy mondattal elástad magad.

2016. febr. 18. 18:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Amúgy egyetértek az utolsó gondolattal...

Szerénytelen pszichológus vagy öngúny vagy mi ez? Pláne a felvetéssel együtt, hogy kinek a papír, kinek a tudás... Neked melyik van ebből?

2016. febr. 18. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Engem alapból bosszant, ha a problémáimról kérdeznek, tehát bármilyen kérdést tenne fel provokálásnak érezném.. Pedig ez a dolga.
2016. febr. 18. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!