Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság lenne...

Szerintetek bunkóság lenne tegezni vagy sem?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, a fogorvosom pedig 25 éves. Tudom, hogy idősebb nálam, felnőtt ember meg az orvosom is, de én ennyi idős embereket tegezni szoktam (boltban, utcán stb.) ezért olyan hülyén érzem magam. A testvérem idősebb nála, megszoktam, hogy az ő barátait, ismerőseit (akik 30 felettiek) is tegezni szoktam (mondjuk ez olyan szempontból más, hogy a tesóm ismerősei, míg a másik esetben orvos-beteg közti párbeszédről van szó). Mikor először mentem hozzá automatikusan "Jó napot!"-tal köszöntem mert nem tudtam, hogy kihez megyek, aztán mikor megláttam meglepődtem. Ő értelemszerűen tegez engem meg egyébként a legtöbb páciense is tegezi őt, legalábbis, aminek fültanúja voltam. Őt biztosan nem érdekli, de nekem olyan furcsa. Szerintetek ilyen szituációban bunkóság tegezni és magázódni kell vagy nem?
2016. febr. 11. 17:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem számít a kor, mert ha az orvos a tanára lenne, akkor sem tegezhetné vissza.

Itt a kapcsolat számít. Orvos-beteg kapcsolatnál nem számít a kor. Azt meg nem értem, miért okoz ekkora nagy herefájdalmat, hogy nem tud tegeződni.

2016. febr. 15. 15:24
 12/12 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy mi éppen a megélhetése, szakmája, orvos vagy villanyszerelő vagy pincér,ha tegezéssel nyit, akkor én is tegezem.Én megrendelő vagyok ő meg teljesíti a megrendelést,csinál egy fogpótlást vagy egy új hálózati bekötést (ha villanyszerelő) ,vagy kihozza a rántott szeletet,ennyi. Nem ő a király ,meg az atyaúristen.

Alsós osztályokat,kivéve ,ahol még megy a tanítónénizés,normál helyen a 18 év vagy feletti diákokat magázza a tanár ha ő is magázódást vár el.

2016. febr. 15. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!