17 éves vagyok, a fogorvosom pedig 25 éves. Tudom, hogy idősebb nálam, felnőtt ember meg az orvosom is, de én ennyi idős embereket tegezni szoktam (boltban, utcán stb.) ezért olyan hülyén érzem magam. A testvérem idősebb nála, megszoktam, hogy az ő barátait, ismerőseit (akik 30 felettiek) is tegezni szoktam (mondjuk ez olyan szempontból más, hogy a tesóm ismerősei, míg a másik esetben orvos-beteg közti párbeszédről van szó). Mikor először mentem hozzá automatikusan "Jó napot!"-tal köszöntem mert nem tudtam, hogy kihez megyek, aztán mikor megláttam meglepődtem. Ő értelemszerűen tegez engem meg egyébként a legtöbb páciense is tegezi őt, legalábbis, aminek fültanúja voltam. Őt biztosan nem érdekli, de nekem olyan furcsa. Szerintetek ilyen szituációban bunkóság tegezni és magázódni kell vagy nem?
Épp amikor nála vagy a szádat nézi, és nem tudsz te beszélni. Mit rágódsz? Köszönsz egy "jó napot"-ot, (ez szerintem egy köztes köszönés), leülsz a székbe, és kussba vagy. A végén megkérded mennyi lesz, és viszontlátásra.
2016. febr. 11. 17:20
2/12 anonim válasza:
Ha ö tegez téged akkor bunkoság NEM visszategezni.
2016. febr. 11. 17:26
3/12 anonim válasza:
Igen bunkóság kérdezés nélkül tegezni, főleg ha ő az idősebb. Ilyen esetben neki kell felajanlani. Biztos régimódi vagyok, de engem idegesít ha egy boltban a nálam jóval fiatalabb eladó letegez és az én jó napot kívánok - omra sziaval válaszol
2016. febr. 11. 17:28
4/12 A kérdező kommentje:
Jó, nyilván nem úgy gondoltam, hogy majd a kezelés alatt elbeszélgetünk a világ nagy dolgairól vagy valami csak nem tudom...mikor időpontot egyeztetünk meg megbeszéljük, hogy mit kellene csinálni a fogaimmal stb., akkor azért kell beszélnünk egymással. Nyilván nem egy nagy probléma ez, csak nekem így kellemetlen, hogy nem tudom mit mondjak.
Lehet, hogy igazad van, de én már megszoktam, hogy a koromból adódóan engem mindenhol tegezni szoktak ezért nekem ez a természetes, így ebbe bele sem gondoltam...
2016. febr. 11. 17:33
5/12 anonim válasza:
#2 szerintem 17 eveseket általában tegezik (én meg szoktam kérdezni lehet-e) de engedély nélkül vissza tegezni... Hát én nem tettem, de biztos maradi vagyok
2016. febr. 11. 17:34
6/12 A kérdező kommentje:
Igen, erről mindenki máshogyan gondolkodik, ezért is nem tudom eldönteni néhány esetben. Nekem például a 30 éves testvérem is kiakadt mikor lemagázta egy tizenéves lány, de olyat is ismerek, akit az zavar, ha letegezik...
2016. febr. 11. 17:34
7/12 anonim válasza:
Szerintem :
-Helló Doktor bácsi!
-val köszönj, és kérni fogja hogy tegezd!
:-)
2016. febr. 11. 17:52
8/12 anonim válasza:
Elég egyértelmű ha ő tegez akkor te is tegezed!
2016. febr. 11. 18:06
9/12 anonim válasza:
Nem egyértelmű. 17 éves. A tanáraidat is tegezed?
Az én fogorvosom egyidős velem, 27 évesek vagyunk, és nem tegeztem le csakúgy. Ne legyél már bunkó. Ráadásul tényleg nem számít, mennyi idős, az orvosod, nem a haverod.
Ha engem csak úgy letegeznél az utcán, nem lenne semmi baj. Ha az orvosod lennék, és letegeznél, azt hinném, a dzsungelben nevelkedtél.
Idős emberek is mennek fiatalabb vagy egyidős orvosokhoz, és nem tegeződnek.
2016. febr. 11. 18:52
10/12 anonim válasza:
Az előzőnek üzenem, hogy szerintem nincs igaza,mivel a kérdező írta hogy a fogorvos letegezte kérdés nélkül. És van köztük 8 év ami nagyon nem generációs különbség,szóval nem lehetne az apja se! Ilyenkor bizony vissza kell tegezni,mert nem vagy semmivel sem kevesebb attól ,hogy egy szolgáltatást igénybe veszel,amiért fizetsz. Én ehhez tartom magam,a "csendőrpertut" mert hogy így nevezik,meghagyom azoknak akik szeretnek megalázkodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!