Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért lakik ennyi fiatal még...

Miért lakik ennyi fiatal még mindig a szülőkkel?

Figyelt kérdés
Huszonévesek, sőt már harmincas éveiket kezdő férfiak és nők.Miért nincs gyerekük, önálló életük?
2016. febr. 11. 16:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én csak a magam nevében tudok beszélni:

Nem nagyon gondolkoztam soha gyereken, de ahogyan egyre inkább telik az idő, úgy egyre inkább tudatosul bennem, hogy nem akarok. Egyik oka a pénz, mert nem érzem a létbiztonságot, s nem látom értelmét a gyerekvállalásnak, ha nem tudok neki megadni mindent. Másik oka az, hogy nem érzem magam érzelmileg alkalmasnak gyereknevelésre. Egyébiránt toleráns ember vagyok, s nagyon sok emberrel futottam össze, akik elütnek a többségtől. Nem zavartak, de mindig megfordult a fejemben, hogy ha az én gyermekem lenne, lehet nem tudnám elfogadni így. Ebben a kérdésben inkább vállalom a véleményemet, mint hogy társadalmi nyomásra gyereket vállaljak, aztán végül csődöt mondjak, s egy olyan valaki szenvedjen emiatt, aki nem tehet az egészről.

Lakhatás szempontjából nekem szerencsém van, mert amikor 15 évvel ezelőtt ideköltöztünk már akkor saját lakrészem volt, mert több család volt itt, s szétválasztották ezt a nagy házat. Fordult már elő az is, hogy már rám telefonáltak, mert zenét hallgattam, s nem hallottam, hogy kopognak, s azt hitték nem vagyok itthon, s már aggódtak, mert két napig nem láttak.

14 éves korom óta önálló vagyok: mosok, takarítok, s mióta dolgozom azóta főzök is magamra. Utóbbiból szokott itthon probléma lenni, mert anyám mindig hármunkra főz, s aztán pedig morcos, ha ki kell dobni az ételt, mert sokat csinált.

Megvoltam róla győződve fiatalon, hogy 28 évesen már külön fogok élni, s saját házam/lakásom lesz. Sajnos én is a 100 ezres minimálbéresek táborába tartozom, így ez nem jött össze. Egyedül egy albérletet nem tudnék fenn tartani, csak ha hónapról hónapra élnék, s ha bejön valami váratlan kiadás, akkor anyagilag eléggé sz*rban lennék. Lakótárssal lenne csak megoldható, de akkor majdnem ugyanott vagyok, mint ha itthon laknék.

Egyedülálló vagyok, de bízom benne, hogy ez az állapot megváltozik, s ha a kapcsolat stabilnak bizonyulna mindenképpen elköltöznék itthonról. Sajnos a fenti összegért sokat kell dolgoznom, némi plusszért még túlórázom is, így eddig nem nagyon találkoztam olyannal, aki tolerálni tudta, hogy egy közös programot egy vagy két hétig kell tervezni, mire megvalósul.

28/F

2016. febr. 11. 18:51
 12/13 Sunshinedoll ***** válasza:
Miből fizessen valaki gyereket? Havi 100-120ezerből? lol.
2016. febr. 11. 19:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert M.o. az olcsó munkaerővel száll be a globális piacra. Ezt büszkén meg is mondta a kedves vezető. Nagyjából ott vagyunk, ahol Kína volt 10-15 éve. Sz*r-ért h**y-ért kapsz munkát, és örülj neki, hogy egyáltalán kapsz. Emeld fel a hangod a rabszolgasors miatt, és repülsz, lesz 100 másik jelentkező, aki elvégzi az ingyenmunkát. Nettó 150k-s fizetésből (ami már jóval átlagon felüli itthon) egyedül kivehetsz egy 1,5 szobás lakást, ehetsz, és olyan 20-30k forintod marad hó végére. Ebből lejönnek az egyéb kiadások, úgy mint a tisztálkodószerek, mosószerek, időnként ruhák, váratlan hirtelen kiadások. Talán 10k-t tudsz félretenni. Az évente 120k megtakarítás, és lakást is csak bérelsz még mindig. Ez mondjuk önálló élet, de azon kívül, ami rajtad van, semmid sincs (igaz, hiteled sem, ami nagyon sokat könnyít). Se saját ház/lakás, se autó. Magadnak éppen biztosítod a túlélést. Ilyen viszonyok mellé gyerek? Nevetséges...
2016. febr. 12. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!