Más is érzi úgy, hogy egy régebbi korba kellett volna születnie?
Figyelt kérdés
Lehet hogy ez furcsa sok embernek, de én nagyon gyakran ezt érzem. Rengeteg dologból a régiek tetszenek, pl. zenékből is rengeteg 70-es évekbeli kedvencem van 22 éves létemre. A haverjaim sokszor le is szólták hogy milyen zenéket hallgatok, az LGT az egyik nagy kedvencem pl., meg egy elég más műfaj, de a Kalákát is nagyon szeretem. Meg az egész mai világ sokszor nekem idegen, nagyon sok korombeli fiatalnál látom hogy okostelefonoznak, nekem például az sincsen még, és néha ha mondom ezt valakinek, olyan furcsán néz rám mintha nem is lennék emiatt teljes értékű ember, szinte már úgy érzem lenéznek emiatt. Persze tudom a mai világnak sok előnye van már, könnyebb minden az elektronikus dolgok miatt, ezek megkönnyítik az életet, de valamennyire én hátránynak is érzem őket, mert néha már idegesít engem társaságban hogy mindenki telefonozik, én meg ott állok csak. Nekem egy jó kis régi 5 éves Nokiám van, én azt találtam ki, hogy amíg ez működik felesleges újat venni. De valaki csak amiatt lecseréli a már addig is modern okostelefonját, mert kijött egy újabb verzió, ezt valahogy nem tudom megérteni. Aztán az autókból is főleg a régiek tetszenek, már több haverom is furcsállta hogy minek kellene nekem egy ma már lepukkant Trabant vagy Lada, de én nem tehetek róla, ezekért rajongok, valahogy nekem ezeknek van lelkük. :D A tömegközlekedésnek is nagy rajongója vagyok, buszokból pl. a régi ráncajtós Ikarus 260-as a kedvencem, az újabb buszokon nincs meg az az igazi érzés, unalmasabb utazni rajtuk mert halkak, minden modern, ott meg benne van még az a jó kis hangélmény, hogy néha alig lehet érteni a beszédet olyan hangos a menetzaj. Képes vagyok olyan megszállott lenni, hogy ha modern busz jön éppen arra nem szállok fel, hanem megvárom a régi Ikarust. :D Meg aztán vonatoknál is, ha modernebb halberstadti kocsikból álló vonat jön, az nem szokott annyira tetszeni, a kedvencem abból is a 70-es években gyártott jó kis régi magyar kocsik. Ezek csak kiragadott apróságok voltak, de rengeteg minden van még. Szóval gyakran érzem, hogy nem idevaló vagyok valahogy. 22/F2016. jan. 31. 23:51
1/3 anonim válasza:
Érthető, ha a régi dolgok tetszenek neked.
Nekem nem, én inkább a jövőben élnék ahol mondjuk már minden gépiesítve van, nem is kell emberi kapcsolatokkal sem foglalkozni, nem léteznek iskolák, elég beülni otthon a laptop elé, munkát meg robotok végzik, max otthonról irányítani kell őket, stb. Nekem ilyesmi tetszene. A múlt dolgai nem, a jelen sem annyira, csak egy kis része.
2/3 anonim válasza:
Ez azért lehet, mert a 70-es években készült termékek tükrözik az adott kor emberének kiegyensúlyozottabb, kevésbé rohanó és vidámabb lelki világát. Ahogy minden termékből "sugárzik" az hogy milyen körülmények közt élő emberek készítették.
3/3 anonim válasza:
Megnéznélek kapával a kezedben a krumpliföldeken.
Van egy olyan érzésem, hogy egy hét kapa után jó lenne neked az LGT Mp3-ban is.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!