Ez rejtett rasszizmus?
Wikipédia:
"Rejtett rasszizmus
a rasszista személy azt állítja, hogy ő nem rasszista, és a rasszizmus rossz dolog
(...)
ezen kívül támadja a hátrányos helyzetűeket támogató állami intézkedéseket (a pozitív diszkriminációt), mivel azok „egyenlőtlen feltételeket teremtenek”."
Szóval a Wikipédia szerint aki azt állítja magáról, hogy nem rasszista, és elutasít mindenfajta diszkriminációt (a pozitívat* is), az rasszista?
* Nincs olyan, hogy pozitív diszkrimináció! Minden diszkrimináció egyben pozitív is, meg negatív is. Mert ha egy csoportot "pozitívan diszkriminálnak", az negatív diszkrimináció azokkal szemben, akik nem tagjai ennek a csoportnak.
# 2:
Én inkább liberálisnak tartom magam, de nem értek egyet a pozitív diszkriminációval.
Ha ezt a metaforát vesszük alapul, akkor gyakran olyanok alá is 2 dobozt tesznek, akik egyáltalán nem alacsonyabbak a többieknél. Így viszont ők jóval magasabbak lesznek.
A pozitív diszkrimináció valamilyen szinten szerintem is tűzoltás.
De hogy mikor és hogyan lehetne véget vetni a negatívaknak, nem tudom. De jó lenne, igazad van.
Például a fekete nők vagy az ázsiai nők szexuális fetisizációja hiába tűnik pozitívnak, valójában nem pozitív, hanem dehumanizálós és - igen - rejtett rasszizmusnak minősül.
DE hátrányos helyzetűek támogatása nem rejtett rasszizmus.
Én fehérként a fehér nőket preferálom. Az rasszizmus?
Pozitív diszkrimináció nincs, mert az a másik oldalon negatív diszkrimináció.
A Numerus Clausus is úgy volt eladva, hogy a hárányos helyzetü keresztényeket kell pozitívan diszkriminálni, tehát ez jó.
Minden ilyesmitől hányok, hogy pozitív diszkrimináció. Ennél csak a kvóta a jobb pl.
Amiről beszéltek az kulturális baloldali agyrém csak.
Sunshinedoll:
Nem ez volt a kérdésem, hanem az, hogyha én azt mondom, hogy nem kell többletjogokat adni senkinek, de mindenkinek legyenek egyenlő jogai, akkor rejtett rasszista vagyok, vagy sem? Mert a Wikipédia szerint igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!