Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak még itt rajtam kívül...

Vannak még itt rajtam kívül olyanok, akik teljes mértékben ateisták? Vagy már mindenkit megfertőz a vallás?

Figyelt kérdés

Csak azokhoz szól a kérdés akik NEM vallásosak, mielőtt a vallásosak idejönnek kampányolni, kössz.

Mindenki azt csinál amit akar, engem csak akkor zavar, de akkor aztán hihetetlenül mikor rám akarja valamelyik erőltetni a nézeteit meg a befásult hülyeségeit hajtogatja, na akkor olyat tudnék neki adni hogy aztán imádkozhatna magáért

Ez a vélményem. Nem muszáj egyetérteni, még egyszer mondom olyanok érdekelnek akik ugyan így vannak ezzel

Az is zavar hogy kb minden ismerősömbe van valami kötődés, ha ő nem is, de az anyja vagy akárkije vallásos, aztán kb úgy megyek el hozzá hogy azt se tudom mit lehet kb mondani, mert aztán a pokolba küldenek véletlen :D

Na meg a melegházasság ellenességük. Jaj házasság

2016. jan. 30. 17:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is ateista vagyok, keresztény családban nőttem fel (szüleim nem vették komolyan a vallásos dolgot : nem jártak templomba,nem imádkoztak minden nap,de hittek valami felsőbb hatalomban)

10 évesen lettem ateista ,mert rengeteg tudományos műsort néztem,hallottam a "bűnbocsáltó" céduláról ami a középkorban sokáig nagy divat volt ,ezért megingott a fenti nagyemberben a hitem.

Logikusabbnak láttam a tudományt,mert az kézzel fogható bizonyítékot tudott mutatni.

A szüleim teljesen megértettek és nem szóltak le ezért soha sem.

A véleményem:

A vallásos emberek azért hisznek valami felsőbb hatalomban, mert menekülnek ,és ebben találják a vigaszt. (ahogyan az előttem szóló is mondta: lelki kábítószer)

Ez az idézet ide is illik:

"Ha nem tudod a választ egy kérdésre, az még nem ok arra, hogy egy tündérmesével próbáld megmagyarázni." -Armin Navabi

Semit sem old meg egy istenség kitalálása,mert csak egy újabb problémát hoz létre.

Illetve ugyanaz a törvény kormányoz minden élőlényt, és semmi több nem marad meg belőlünk ,mint bármely élőlényből. Az ember nem felsőbbrendű , mi is abból épülünk fel mint akármelyik élőlény vagy tárgy,ugyanaz van bennünk.

A legrosszabb dolog az,hogy a vallásosak azt hiszik,hogy a világ csak az embereknek szól,holott már tudjuk,hogy hatalmas egy univerzum (lehetséges a multiverzum is) rengeteg galaxis van,ezek pedig tele naprendszerekkel ,"aranyfürtöcske" zónákkal,földszerű bolygókkal,élettel.

Ide is egy jó kis idézet:

"A hívők szerint ez az elképzelhetetlenül hatalmas Univerzum kifejezetten az emberi faj számára lett létrehozva, míg az ateisták ezzel szemben azt mondják, hogy az emberiség egy mikroszkopikus kis pont egy mikroszkopikus kis ponton, egy végtelenül apró szempillantás a hatalmas térben és időben... és közben (...) a hívők vádolják arroganciával a hitetleneket." -Greta Christina

Valamint: Én soha sem erőltettem rá másra a nézőpontomat,senkit sem ítéltem el vallása miat,holott mások meg egyenesen elítélnek amiatt,mert ateista vagyok.

Már születésed előtt eldöntik azt ,hogy te milyen vallási neveltetést kapj,holott te más vallást még meg sem ismerhettél,válsztási lehetőséged sincs és ritkán vált,vagy mond le az ember a saját vallásáról,ha már abban nevelkedett.

Vannak még gondolataim ezekkel kapcsolatban,csak hosszú leírni,párat meg már előttem is elmondtak. :D

2016. jan. 30. 20:14
 12/16 A kérdező kommentje:

utolso elotti: nem bantok senkit, jelkepesen irtam, ameddig szemelyesen ram celzottan nem idegel fel addig minden oke :)

"A

melegmánia mindig azoknak a

vesszőparipája, akik maguk rejtett

homokosok." ezt nagyon jol leirtad total igy van!!!!

igen menekules, bekápítják magukat hogy ha imadkoznak minden megoldodik stb es ez a mentsváruk, total agyilag behulyulnek.. volt a koliba egy szobatarsam elvagtam az agyam amiket tudott magyarazni. Emellett, az anyukajanak informalt telefonon ha ittunk a tobbiekkel aztan anyuci bejelolte az osszes szobatarsat hogy ellenorizhesse milyen tarsagban van a kislanya, biztos a vasarnapi ebédnél is rolunk beszeltek hogy milyem borzalmasak vagyunk és imádkoztak értünk :D

2016. jan. 30. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Agnoszticista vagyok: nem követem egyik vallást sem, de el sem utasítom. Az a véleményem, hogy nem tudom, mi van "odafönn", és amíg nem piszkál engem, igazából nem is látom okát törődni vele. Arról viszot meg vagyok gőződv, hogy az emberi felfogás a teljes valóságnak csak egy nagyon kicsit tartományát fedi le, szóval mondhatjuk, hogy hiszek a természetfelettiben.
2016. jan. 31. 10:40
 14/16 b95 válasza:

Én alapvetően egyáltalán nem vagyok vallásos, illetve nem is nagyon foglalkoztatnak a vallások, meg hogy ki miben hisz.

Azt teljes mértékben elfogadom, ha valaki hisz valamiben, én nem erőltetem rá a saját nézeteimet, de ő se erőltesse rám az övét.

Egyébként amiben hiszek, az a karma, de ez vallástól független.

Az alapvetően tudományos tény, hogy jóformán minden a kiegyenlítődésről szól, vagy arra törekszik. És a karmának is alapvetően ez a lényege. Meg hát maga az ember is így működik, hogy ki-ki rosszat vagy jót csinál neki, azt úgy viszonozza.

Illetve én úgy gondolom, hogy ha valaki jó, akkor őt jó dolgok fogják érni, ha meg rossz, akkor meg rossz dolgok. persze nem kimérve, hogy pontosan meg legyen az egyenlőség, de na. :D

2016. jan. 31. 19:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem kérdező!

Mindenkit becuppantott ez a templomos bigyula.

Te maradtál az utolsó igazi ateista!

Kitartás!

2016. febr. 3. 12:12
 16/16 álomvilág válasza:
Én 13 éves és ateista vagyok...Büszkén vállalom a nézeteimet...Mi alapján hisznek az emberek egy bebizonyíthatatlan dolog létezésében?Darwin elméletére van bizonyíték(Nem az ő elmélete,ő csak tovább fejlesztette)ráadásul kézzel fogható,a vallásosok annyira leszarják,hogy nekünk vannak érveink és bizonyítékaink.Egyszer az ateizmusról,vagy már nem emlékszem miről szóló videó alá le írtam,hogy mit gondolok,és kapásból 3 vallásos is be támadott...Én ész érvekkel próbáltam hatni rájuk.Mikor megdőlt a hitük és nem tudtak mit mondani,mert gondolkodásra képtelenek voltak,már csak anyáztak,meg faji megkülönböztetést alkalmaztak rám...Persze jött néhány (szám szerint 3)normális ember,és bevédtek...Az egyik az ádám és évás elméletet döntötte meg,az után a vallásosak,már csak próbáltak kitérni a tények elől és folytatták az anyázást...
2016. júl. 5. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!