Egy ember akinek tanulási-figyelem zavarral küzdött életébe, viheti még valamire?
Sajna nem mondhatni hogy olyan nagyon sokra vittem volna mert annyira nem ment a tanulás, emiatt önbizalom hiány is kialakult. Viszont nem tudom csak én vagyok e igy vele, de emiatt alsóbb rendünek érzem magam. Meg egy egyetemista végzettségüt többnek tartok. s valahogy sokszor frusztrál ez a gondolat hogy többre kellett volna vinnem..
Mennyire igaz, amit kiemelnek az ilyen önmegvalósitós könyvek, hogy "nem számit a végzettséged, hol állsz, meg hogy mire vitted... ugyanúgy mindenkire érvényes. ez igy van ? meg fordithatja e az ember az életvitelét, egy ilyen ember nézhet e mondjuk ki úgy, meg komolyodhat e ,mint mondjuk egy befolyásosabb ember ? vagyis elérheti e azt a szintet ? de egyszerüsitve a kérdést, mennyire van vagy nincs összefüggésbe a Tanulás azzal, hogy ha én mondjuk magamba kifejlesztek olyan "képességet, amivel vonzom a jó dolgokat ?
Oké.. viszont egy kérdés amire próbálok rájönni és keresem a választ minden erőfeszitésemel. Ez mind amit leirtál szép és jó, egy átlagos képességü embernek., viszont,
aki figyelem zavarban szenved, tanulás nélkül nem fejlődik semmiben, tanulás kell minden egyes részlethez akármiben, pl ha kocsit akarsz vezetni, meg kell tanulnod azt a több 100 dolgot, csak egyetelen 1 hiány és kb bukik minden, az életed, ha nem tudsz normálisan figyelemmel lenni hogy mi micsoda és mire jó. vagy ha nem emlékszel rá.
hogy tanulsz meg annyi mindent igy, hogy szivod be magadba azt a tudás mennyiséget, úgy hogy vissza tudd adni, ha nem marad meg vagy csak elég gyatrán ? ugyan ez az élet minden területére, a beszédre, kommunikációra helyzetekre, minden egyes mozdulat cselekmény sor.. egy átlag képességünek lehet ez eszébe se jut mert nála természetes, mondjuk 10 emberből 8ra ha biztosan emlékszik mondjuk egy társaságból, de egy figyelem zavarral küzdő, 10ből hébehoba ha 4-5 ember.. tehát.. Nálam nem egyszer történt , akárhogy próbáltam, idő hagytam rá, csináltam, ismételtem.. és nagyon gyatrán tudtam felidézni hogy hogy is volt.. csak ezért vagyok ki emiatt mert ez a hülyeség van ami miatt "elkell fogadnom kb azt h ilyen hébe hoba határozattlan sz.r életem van.. és ami a legroszab napi szinten is ha járok emberek közé, próbálok szocializálódni, hónapokig folyamatosan inger ér, és annak ellenére se érzem úgy hogy máshogy, vagy jobban kezelnék embereket és amire aztmondhatnám h sikerélmény, mert mindig "visszaesek, mintha 0ról kéne kezdeni... nincs olyan mély tudás, hogy beszivódjon és természetesen előadjam.. azt nemtudom, lehet más egyéb lelki vagy pszichikai háttere is van ennek ami még blokkol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!