Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a "Multitaszkingos ember"...

Nicola73 kérdése:

Mi a "Multitaszkingos ember" és kik képesek erre?

Figyelt kérdés
A mai felgyorsult világban azt mondják "több lábon kell állni". Ennek ellenére nem feltétlen az az ember adja el a legjobban magát, aki sok mindenhez ért, de szerintem megvannak ennek is az előnyei. De itt most konkrétan arra gondolok, hogy ki mennyire képes egy időben több "process" futtatására. Jómagam eléggé gyakorlott vagyok ezen a téren. Vannak ennek előnyei és hátrányai is. Előnye, hogy az ember nem felejti el mit akar csinálni, mert egyszerre oldja meg a feladatokat. Hátrányai viszont, hogy a figyelem megoszlik, így az egyén hajlamossá válik a kapkodásra, figyelmének "szétforgácsolására", ezért jobban oda kell figyelni arra amit csinál. Nektek mik a saját tapasztalataitok ?

2014. dec. 8. 09:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés. Szerintem; manapság - leginkább - önigazoló buzzword-ként találkozni ezzel a kifejezéssel, ahol ilyen... Michael Wekerle féle "business rockstar"-ok fényezik / fényeztetik magukat. Úgy nem nehéz multitaskingnak lenni, amikor a "process" annyiból tart, hogy "számold ki" / "csináld meg" (a feladatot kiadja) majd az eredményeket összeveti :D.

A személyes tapasztalatom az, hogy ha tudod a feladataid, tisztában vagy a határidőkkel és a lépésekkel, akkor össze tudsz fogni egy nagyobb léptékű procedúrát (pl. egy havi zárást) úgy, hogy még a gyerekért is el tudsz menni és a papa gyógyszere is ki lesz váltva. Mivel - jelen esetben - a legtöbb task esetén csupán egy kontroll-szerep jut, vagyis nem igazán Te végzed a feladatokat részleteiben, ezért én - kifejezetten - egy önigazoló, páváskodó buzzword-nek tartom már a kifejezést is (Emlékszünk még... a "disztingválásra" :P ?). Egy jó időbeosztás (schedule... just for stuck-ups :) ) az egész.

2014. dec. 8. 10:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Annyira nem akarok tudományosan elveszni a válaszban, ahogy te és a Wikipedia ( [link] fogalmaz. Inkább személyes tapasztalatok érdekelnek. Szeretnék leszokni a multitaszkról, mivel úgy érzem hogy a környezetemben levő emberek akik egy dologra koncentrálnak kiegyensúlyozottabb és boldogabb emberek.
2014. dec. 8. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!