Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is van, aki úgy érzi hogy...

Más is van, aki úgy érzi hogy rossz korba született?

Figyelt kérdés

Én azt érzem, hogy ez a világ nem nekem való. Persze, a technika mindent visz, legalábbis az orvosi része, hogy nem hal bele az ember egy megfázásba, de az emberek. Érzelem mentesek, gonoszak, hiányzik belőlük az empátia.

Legszívesebben a 19. században élnék ( akár parasztként is, de persze nemesnek jobb volt lenni ).

Más is van aki így érez? Ő/ti hol élne / élnétek?

2016. jan. 17. 21:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hiába tanulok informatikusnak és imádom a technikát de lehet jobb lett volna 20-30 évvel előbb születni. (60-as, 70-es években). Bár így is volt még gyerekkorom amit nem nyomott el az informatika de a 20-as, 30-as éveimet is el tudnám képzelni nélküle és lehet jobb lenne. Aztán majd középkorúként beletanulnék a mai világba... :D

21/f

2016. jan. 17. 22:37
 12/17 anonim válasza:
100%
Idő az rendben van, de 1000km csúsztam kelet felé.
2016. jan. 17. 22:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Én mindig is ugy gondoltam, hogy a szüleim születtek a legjobbkor. Akik a '60-70-es èvekben születtek. Ők csomó mindent megtapasztaltak és sokkalta jobban megtapasztaltàk pl a technika fejlődését is, mint mi. Na meg azok a sok règi nyaralàsok a szocializmus idejèn... nekem nagyon sokat mesélnek róla.

A màsik kor meg a 17-18. szàzad. Tudjàtok, mint a Büszkeség és balítélet. Az emberek nagytöbbsége normàlis volt, bàlokba jàrtak ahol normàlisan ismerkedtek, tök jó lehetett hogy a csalàd mindig együtt evett akàr óràkig, nem csak öt perc alatt bekaptkàs és szevasz. Boldogok voltak azzal, hogy könyvet olvastak, énekeltek, hímeztek, sétàltak egész nap. Szerimtem még a ruhàik is tök jók voltak. És ami az egyik legfontosabb: ha meghàzasodtàl, biztonsàgban voltàl. Nem kellett tartanod a megcsalàstól, vàlàstól.

Jó, tudom hogy ezek nem vonatkoztak a nagyon szegényekre, de még nekik is jobb lehetett akkor, mint a mostaniaknak.

2016. jan. 18. 07:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem is a viktoriánus kor a kedvencem. Új találmányok, remek öltözetek, partik és illem. De valójában semmi sem volt olyan szép, mint amit tudunk a múltból. Problémák mindig voltak, csak szeretünk a jóra koncentrálni és arra, amit tetszik.
2016. jan. 18. 11:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Én pl vmikor a XVII században szívesen lennék hajóskapitány, vagy a másik variáció a jövő lenne, amikor bolygók között lehetne utazni. Én is úgy érzem, hogy nem vagyok idevaló.
2016. jan. 18. 16:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Én mondjuk inkàbb azt érzem,hogy rossz helyre születtem. Pont ebbe a csalàdba (családtagokat mondjuk szeretem), pont Magyarorszàgra.

Szívesebben élnèk a vadnyugaton, sziklàk között, lóhàton.

2016. jan. 18. 17:05
 17/17 Laylah ***** válasza:

Elég régóta érzem én is ezt, de azt hittem, hogy 1-2 emberen kívül mindenki más tök jól elvan, hát úgy látszik, tévedtem. :) Elszomorító és kiábrándító a jelen kor erkölcstelensége, ami egyre inkább csak lazul (homoszexuálisokkal, vallási különbözőségekkel abszolút nincs bajom), emellett lassan a pénz lesz az új isten, ha már nem az. Bárki, bármikor eladná szinte a saját anyját is elegendő pénzért. Az emberek ki- és lenézik a másikat, ha az valamiben különbözik tőlük, pl. kövérek, szemüvegesek, okosak, olvasnak, valamilyen sérültek, szegények, stb. Arra se veszik már a fáradságot, hogy legalább egy picit megismerjenek másokat, mielőtt ítélkeznek felettük. Mindenki azt nézi, hogy kapaszkodhat fel mások hátán, hogy taposhat sárba másokat. Undorító.

Személy szerint én a brit kelták közé mennék vissza.

És a 8. válasz utolsó mondatához még annyit fűznék hozzá, hogy: még.

2016. jan. 19. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!