Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy oldjam meg?

Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

Kaptam ruhapénzt, de inkább a lakásrészletet fizettem belőle.

Boltosok tudnak még számlát adni valahogy anélkül, hogy vásárolnék?

2016. jan. 12. 07:43
 1/2 anonim ***** válasza:

igen ezzel lehet trükközni...

mások által vásárolt dolgokról simán tud adni számlát, vagy ha ismerőseid vásárolnak mostanság akkor mond meg, hogy kérjenek számlát...

22F

2016. jan. 12. 07:48
 2/2 anonim ***** válasza:
91%

Remélem , nem értem félre nagyon a kérdésedet, de ha utólag akarsz számlát kapni arról, amit meg se vettél náluk, az sztem megvalósíthatatlan, ha mégis, akkor bűncselekmény, tehát magadat, vagy a rajtad segíteni akarót kevernéd bajba.

Csak a magam 30 évvel ezelőtti tapasztalatát tudom megosztani veled. Még léteztek a Julius Meinl-féle , élelmiszert is horror árakon kínáló boltok . De--havi rendszerességgel--olyan étkezési jegyet kaptam, 5.000Ft. értékűt, amit csak ott tudtam volna "levásárolni".

Nekem pedig náluk nem kapható dolgokra (pl. szemüvegre , gyógyszereim kiváltására ) kellett pénz, nem az --egyébként más boltokban fele áron megkapható -- élelmiszerre.

(magyarán : ha élelmiszerre lett volna szükségem, akkor sem a "meinlben" vettem volna meg, akkora volt az árkülönbség közért-és közért között)

Kipécéztem a boltban egy-egy olyan vásárlót , aki nagyobb összegért vásárolt (3-4-5 ezerért) és ha kinéztem belőle, hogy nem küld el a fenébe, mert nem hisz csibésznek, akkor megszólítottam, megkértem , hogy fizessen az én kajajegyeimmel, ami készpénzt pedig a pénztárosnak adott volna, azt helyette adja oda nekem. Az 5000Ft értékű utalványból így tudtam készpénzt "csinálni" és évekig működött a dolog.

Így váltottam ki a gyógyszereimet--Julius Meinl élelmiszerutalványokért.

Ha van olyan ismerősöd, vagy olyan ember, akiben megbízol, kérd meg, hogy a te ruhapénzedet ilyen módon vásárolja le , vagy váltsa be! Senkinek nem származik belőle kára , neked pedig csak hasznod , mivel arra tudod fordítani az így kapott összeget, amire te akarod, ahol neked arra VALÓBAN szükséged van. Ettől jobb ötletem nincs , de remélem , segíthettem. :) Továbbra is : gazdálkodj okosan! :)

2016. jan. 12. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!