Hogy oldjam meg?
Kaptam ruhapénzt, de inkább a lakásrészletet fizettem belőle.
Boltosok tudnak még számlát adni valahogy anélkül, hogy vásárolnék?
igen ezzel lehet trükközni...
mások által vásárolt dolgokról simán tud adni számlát, vagy ha ismerőseid vásárolnak mostanság akkor mond meg, hogy kérjenek számlát...
22F
Remélem , nem értem félre nagyon a kérdésedet, de ha utólag akarsz számlát kapni arról, amit meg se vettél náluk, az sztem megvalósíthatatlan, ha mégis, akkor bűncselekmény, tehát magadat, vagy a rajtad segíteni akarót kevernéd bajba.
Csak a magam 30 évvel ezelőtti tapasztalatát tudom megosztani veled. Még léteztek a Julius Meinl-féle , élelmiszert is horror árakon kínáló boltok . De--havi rendszerességgel--olyan étkezési jegyet kaptam, 5.000Ft. értékűt, amit csak ott tudtam volna "levásárolni".
Nekem pedig náluk nem kapható dolgokra (pl. szemüvegre , gyógyszereim kiváltására ) kellett pénz, nem az --egyébként más boltokban fele áron megkapható -- élelmiszerre.
(magyarán : ha élelmiszerre lett volna szükségem, akkor sem a "meinlben" vettem volna meg, akkora volt az árkülönbség közért-és közért között)
Kipécéztem a boltban egy-egy olyan vásárlót , aki nagyobb összegért vásárolt (3-4-5 ezerért) és ha kinéztem belőle, hogy nem küld el a fenébe, mert nem hisz csibésznek, akkor megszólítottam, megkértem , hogy fizessen az én kajajegyeimmel, ami készpénzt pedig a pénztárosnak adott volna, azt helyette adja oda nekem. Az 5000Ft értékű utalványból így tudtam készpénzt "csinálni" és évekig működött a dolog.
Így váltottam ki a gyógyszereimet--Julius Meinl élelmiszerutalványokért.
Ha van olyan ismerősöd, vagy olyan ember, akiben megbízol, kérd meg, hogy a te ruhapénzedet ilyen módon vásárolja le , vagy váltsa be! Senkinek nem származik belőle kára , neked pedig csak hasznod , mivel arra tudod fordítani az így kapott összeget, amire te akarod, ahol neked arra VALÓBAN szükséged van. Ettől jobb ötletem nincs , de remélem , segíthettem. :) Továbbra is : gazdálkodj okosan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!