Az nagyon gáz ha valaki megbukik nyolcadikban félévkor, és nem bír továbbtanulni ezért csak 8 általánosa lesz?
Szia!
Ez esetben pedig holnap keresd fel az iskolapszichológust, vagy ha nincs, akkor a területi Nevelési Tanácsadóban kapsz ilyen ellátást. Értem én, hogy nehéz és kilátástalannak tűnik a helyzeted, de csak te tudsz segíteni magadon. Tudom, hogy nehéz, tudom, hogy most minden szar, de ha nem teszed meg magadért, amit kell, akkor csak magaddal tolsz ki. Gödörben vagy, ha nem mászol ki belőle, akkor benne maradsz. Képes vagy erőfeszítést tenni és előre is fogsz jutni előbb-utóbb. Mindenképpen érdeklődj, hogy milyen lehetőségeid vannak, most ki kell bírnod a rossz közösséget is, mert hosszú távon szükséged van a papírra, hogy elvégezted a sulit.
Magyarországon például:
Még kicsit várnod kell vele, 18 év a minimális életkor. Addig próbálkozz meg valami szakmával vagy középiskolával. A szociális készségek is tanulhatók, ezt is gyakorlod az iskolában.
Mert te mit csinálnál?
Az én helyemben el tudnád végezni a nyolc általánost?
Nulla a kedvem magához az élethez is, nemhogy tanuláshoz!
Az általánost nem kedv kérdése elvégezni.
Sőt a gimnáziumot és az egyetemet sem, hanem előbbi kettőt el kell, utóbbit meg akarat kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!