Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Nem fogok...

Mit csináljak? Nem fogok tudni így továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kicsit hosszú a dolog,de szeretnék tanácsot kérni. Idén végzek egy elég jó gimnáziumban,a továbbtanulási jelentkezést be kell adni február közepéig. Az a helyzet,hogy én egyetlen helyre szeretnék menni,ez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem,ahol a központi ponthatárt 440-re emelték. Sajnos semmiből nem tudok emelt szinten érettségizni,amit ott kérnek (töri,magyar,matek),mert az utóbbi kettőből nem vagyok emelt csoportban,töri emeltre pedig egy olyan tanárt kaptunk,aki nem tanít semmit,ezért a csoportból csak ketten merik megpróbálni az emeltet,ők is heti 3 különórával(a csoport 24 fő). 440 pontom az emelt plusz 50 pontja nélkül csak akkor lenne,ha mindkét vitt érettségimet 100%-ra csinálnám és meglenne a német c1-e is,aminek az írásbeli eredménye csak márciusban jön meg. Ekkor is pont 440 lenne,ami viszont ugye többre várható a jelentkezők pontszámai alapján.És hát..a 100%-os érettségik azért elég irracionális álmok. Más szak nem érdekel,csak ez,nagyon haragszom a töritanáromra,amiért így elhanyagolta az emelt csoportját és miatta 50 ponttal kevesebb jutott csak. Arra gondoltam,hogy a nyáron felkészülnék az emelt magyar érettségire és ősszel újraírnám azt,így hátha meglenne a februári jelentkezésre a pontom,addig pedig megpróbálnék dolgozni. Ti mit javasoltok?
2015. jan. 22. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
gondolod végig, egy 70%-os emelt esetén 20 ponttal van több, mint egy 100%-os középnél. És 20 pont sokat számít. Én belevágnék, nncs vesztenivalód.
2015. jan. 22. 16:07
 2/5 A kérdező kommentje:
a tavalyi végzős évfolyam matekzsenijei kiszámolták,hogy az emelt akkor éri meg jobban,ha 80% felett van,a levezetését ennek nem tudom,de azóta a tanári kar ezzel óv minket a felesleges emeltezésektől,amik nem mindig hoznak eleget a konyhára.Így a törit biztos nem próbálnám meg,abból negyedik éve füzetem sincs,mert a tanár fatális baromságait inkább nem írom le,az helyett tanulok olyankor már órára.A magyartanárunk elég jó,de sajnos az emeltet nem merném megpróbálni úgy,hogy most kezdenék el készülni rá. :/
2015. jan. 22. 16:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy mennyit nehezedtek az érettségik, én 3 évvel ezelőtt voltam és a töri emelt kb ugyanazon a szinten volt, mint a közép. Annyi volt a különbség, hogy a teszt résznél nem lehetett atlaszt használni, csak az esszéknél.

Kb. semmiség volt az egész. Magadtól is simán fel tudsz rá készülni, nem kell ahhoz külön tanár. Olvasgasd a tankönyvet, szörfölj a wikipédián, rengeteg időd van még. Ne a tanárodat hibáztasd a saját lustaságod miatt. Biztos hogy egy jó tanárral sokkal könnyebb dolgod lenne, de így is simán megoldható. Szedd össze magad.

2015. jan. 22. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Az sem árt, ha az elmúlt 10 év emelt és közép töris érettségijeiből szemezgetsz és feladatokat oldasz meg.

No meg ha az NKE-re mész, oda elég durva a fizikai felmérés is, ne felejts el edzeni sem. Még van elég időd.

2015. jan. 22. 16:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Én eleve nem tartom jó ötletnek azt az egyetemet, így én a helyedben az irreális követelmények helyett, egy reális célt választanék. Annyira nem vágom ezt az egész katonásdit, de nem hiszem hogy hülyére keresnék magukat.

A magyar emeltet szerintem nem érdemes megpróbálni, mert borzasztó szubjektív. Nálunk volt egy srác, valami nevetséges 20%-ot kapott, vagy valami. Aztán a főguru magyartanárunk közbenjárásával felkanyarintották 70-re vagy valami ilyesmi. De az egész nevetséges volt.

2015. jan. 22. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!