Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az idő tulajdonképpen mem is...

Az idő tulajdonképpen mem is létezik?

Figyelt kérdés
Amikor még nem tudtuk hogy így fogjuk mérni ha valami már régen volt meg most van, akkor minden úgyan olyan volt csak nem kellet rohangálni amikor az órára néztünk, meg voltunk nélküle. Az idő egy mesterséges ember által kitalált nem létező fogalom/dolog?

#mert én itt már semmit nem értek!
2015. dec. 25. 09:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Mellesleg a lehibernált ember számára sem szünik meg az idő, hiszen az anyaga és atomjainak mozgása változtatható.
2015. dec. 25. 11:00
 12/25 anonim ***** válasza:

Az elemi részecskékre viszont csak félig lehet érvényes az idő, azaz azok féllábbal valahol egész máshol is jelen lehetnek.

Mivel persze az elemi részecskék helyzete változtatható, mozgathatóak, de attól még elemi részecske marad időtlen időkig, és az is volt.

Az ember egy dologra képes igazán ezzel kapcsolatban, ezeket a részecskéket bizonyos határokon belül képes összesűriteni, vagy felhigítani. Azaz mozgatni őket.

De a határokat nem képes átlépni.

2015. dec. 25. 11:05
 13/25 anonim ***** válasza:
Ha át tudná lépni ezeket a határokat, akkor tudna uralkodni az időn.
2015. dec. 25. 11:09
 14/25 anonim ***** válasza:

Mindenesetre én ismerem a határaim, ezen a téren nem jeleskedem, inkább nem okoskodok.

"Ha bármely anyag atomjai nem rezegnek és a helyzete nem változik és nem is változtatható, akkor arra nem vonatkoztatható az idő semilyen formában sem."

"(...)AKKOR ARRA NEM VONATKOZTATHATÓ AZ IDŐ SEMILYEN FORMÁBAN SEM": Ezen állításodból indultam ki. Mert ha nem vonatkoztatható számára, akkor ergo nem is létezik számára.

2015. dec. 25. 11:14
 15/25 anonim ***** válasza:

Igen.

De ezt kihagytad!

"és nem is változtatható"

Ez is kulcskérdés.

2015. dec. 25. 11:16
 16/25 anonim ***** válasza:

Írtam ugyebár hogy az ember egyetlen dolgot képes tenni ezekkel az elemi részecskékkel, bizonyos határokig összesűriteni, vagy felhigatni őket.

Na ami az embertől függetlenül képes ezt megtenni saját magával, és határok nélkül, arra nem vonatkozik az idő, mivel annak SAJÁT ideje van! Vagy nincs ha úgy akarja.

Az a dolog az emberre vonatkozó időtől független azaz időtlen.

2015. dec. 25. 11:20
 17/25 anonim ***** válasza:

"(...)ami az embertől függetlenül képes ezt megtenni saját magával(...)"

Például mi?

Szerintem a kérdező nem így "egyénre" vonatkoztatva kérdezte, hogy mi az idő, kinek/minek mit jelent, hanem hogy van-e. Amennyire képes vagyok megérteni az állításod, abból lejön, hogy egy oldalon állunk, mert szerinted is van. Csak a részleteket keressük teljesen máshol. Így viszont nem érdemes vitázni.:)

2015. dec. 25. 11:31
 18/25 A kérdező kommentje:

Tudtam hogy erre a kérdésemre ráharaptok!

Csak föltettem és eltűntem, és mire visszajöttem már nélkülem vitatkoztok :D

2015. dec. 25. 11:41
 19/25 anonim ***** válasza:
- Már a jövő sem a régi.
2015. dec. 25. 11:49
 20/25 anonim ***** válasza:

Az idő valóban egy mesterségesen kitalált fogalom. Ugyanis azt a változást értjük alatta, amit egységekben mérni tudunk.

A változás viszont mindig is jelen volt a világban, csak nem tulajdonítottunk neki ekkora jelentőséget. De ettől még az állatoknak, növényeknek is van időérzéke, felfogják a ciklikusságot, biológiai órájukat hozzá igazítják.

Tehát nem lehet nélküle meglenni, a másodpercek kényszeres számolgatása és telezsúfolása viszont felgyorsult, pörgős, mindent azonnal és egyszerre akaró felfogásunk eredménye.

2015. dec. 25. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!