Milyen érzés a szeretet?
Tudja valaki, még ha nem is tudja megfogalmazni, de érzi? Csak mert én szerintem soha nem éreztem. Valamilyen kötődést és kötelességtudatot érzek mondjuk a családom, a barátaim meg a háziállataim iránt, de ezt elég öncélúnak érzem, ha belegondolok. Rajongást szoktam még érezni 1-1 ember iránt, mert mondjuk annyira kedves, vagy okos, hogy felnézek rá, de ezt sem nevezném feltétlenül szeretetnek.
Mi a szeretet? Vagy a fentieket annak lehet mondani?
Ha fogod érezni, fel fog tűnni. De ha már nem, akkor a hiánya mindenképp.
Ha nem és a többiek sem okosabbak akkor pszichológus. Vagy elmész hosszá vagy pedig annak tanulsz hobbiból. Am érdekes téma :)
De én úgy tudnám leírni hogy bármiféle racionalkitást mellőzve nagyon szeretnél a szerettel lenni.
A hiánya az feltűnőbb. :D
Nekünk férfiaknak nehezebb minden érzelmet átélni és megmagyarázni.Most 29 éves vagyok de csak 1-2 éve jöttem rá hogy én sem vagyok pszichopata és képes vagyok szeretni.Nem egy elsöprő valami épp ezért nehéz észrevenni,persze vannak fokozatai.Én a munkahelyemen megszoktam fogni a kollégáim vállát,van amikor intenzívebben:két kézzel enyhén megrángatom és mondok nekik valami rövidet:"Mindjárt megyünk haza.""Nem fázol?""Végre kis nyugalom van." stb...
Úgy érzem amikor szeretetet érez az ember az olyan szerény állapot,nem olyan magamutogató és erőteljesen érzékelhető mint pl az utálat,a szeretet csendes,kiegyensúlyozott,a jelenben tartja az embert,a harag,düh a jövővel akar foglalkozni."Még egy ilyen és olyat fogok tenni amit én is megbánok.""Mindjárt felrobbanok!"
Szeretet ha segítesz másnak,ajándékot adsz neki,ha keresed a közelséget és közös tevékenységet folytattok,lágyabb testi interakcióba léptek,vagy csak egyszerűen a másik jár a fejedben.
Szerintem kérdező merj egy picit mélyebbre menni,elég ha kicsit hosszasan nézed a családtagod vagy a háziállatod na ekkor engedd el magad és engedd magadnak
hogy képes legyél érezni.
Én így tettem a kutyám és az unokatestvéremnél,már ott tartok hogy érzem a szeretetet amikor simogatom az álluk környékét.Ők pedig élvezik és valószínű töltődnek belőle,mert hát az élethez szeret is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!