Nektek mi az mbti típusotok? Mennyire igaz rátok?
# 9
sajnálom..
én is magányos vagyok, de én nem itt keresgélek.
csak az az ijesztő, hogy van itt 1csomó INFJ és sajnos nem boldogok és magányosak, mintha nagyon különcök lennénk. de én szívesen ismerkednék hozzám hasonlókkal. 19f
ENTP
teljesen,csak be vagyok fordulva :)
Szerintem mindenképpen van benne igazság, és jó támaszpont lehet, azoknak akik megszeretnék ismerni magukat, de lássuk be, nem 16 féle ember létezik.
Én két féle tesztet láttam; az egyikben a kérdések úgy szóltak, hogy "egy képben a színeket vagy a formákat tartja fontsabbnak?" a másikban pedig, hogy "önzetlenül segít-e az embereknek?". Mint realista INTJ belátom, hogy valószínűleg az emberek nagy része maximális igennel felel erre, ahhoz képest, hogy ha egy hajléktalan az úton véres, betört arccal hánykolódik, a tömeg 90%-a minden lelkiismeretfurdalás nélkül, valószínűleg elmegy mellette. A hazugság erre túl kemény szó, inkább enyhe önbecsapásnak hívnám; gyakran azt jelöljök be amik szeretnénk lenni, és nem az, amik vagyunk, ezért jobb szerintem az első féle teszt.
Nagyjából igaz rám, de mondjuk -annak ellenére, hogy a tipológiák alkotói mást mondanak- szerintem nagyban változik az ember személyisége az évek alatt (nem is beszélve arról, hogy különböző életszakaszokban, mint kamasz vagy középskorú, különböző jellemző ránk), így nem lehet teljes bizonyossággal -legalábbis szerintem- kijelenti, hogy én XGHD vagy WELK vagyok.
Egyébként tényleg ironikus, hogy a legritkább személyiség tipusból, mennyi van. Eltudom képzelni, hogy az emberek -hogy különlegsnek érezhessék magukat- gyakran igazolják magukat INFJ-nek, pedig pontosan oda van írva, hogy az 1% vagy 6% csak becslés. És a kérdés; Vajon ha az új fejlemények szerint az ESFP-k lesznek a legritkábbak, akkor is ennyi INFJ lenne?
De összegezve; szerintem jó "alap" lehet az önismerethez, de azért ne eszerint ítéld meg az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!