Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik nemnek...

Szerintetek melyik nemnek jobb születni? Leánynak, vagy inkább fiúnak?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint sokkal jobb a leány lét,mint a fiú lét.Lehet,csak saját életemből kifolyólag gondolom így.Olvasgattam már ehhez hasonló kérdéseket,és láttam érveléseket,illetve egy leány véleményét is ismerem erről,kit jól ismerek.Általában a legtöbb nő/lány a menstruációt hozza föl,mint legrosszabb dolog az életben.Én úgy állok hozzá,hogy cserébe azért,amit leányként megkapnék más emberektől,egy férfitől,kibírnám azt a pár napot minden hóban.Persze most nem a világcsúfjáról beszélek,egy átlagos leányról,vagy akár arról a lányról,akit én a világ leggyönyörűbb leányának tartok.A kedvesség,a törődés egy igazi lány barátságban,ahol nem érdekbarátságról van szó,nagyon nagy mértékben szerepet játszik.A fiúk közötti barátságban nem veszem észre ezt,s biztos vagyok abban is,hogy van,ahol ez megjelenik.Az,hogy szép legyek,legyen hosszú hajam(most biztosan azon gondolkodik pár ember,hogy akkor növesszek hajat..nem,azt így nem.) számomra nagyon vonzó.Többeknél ok volt az is,hogy a férfiak nem szülnek.Nem kötelező,és szerintem a gyermek világrajötte kárpótol mindenért.Volt ok az is,hogy kezdeményezhet egy férfi..igen,de bármely leány visszautasíthat akárkit,persze ez fordítva is igaz.Egy férfinak,ha hosszasan küzd egy leányért,és az egy szóval lekoptatja,nagyon rossz..persze,ez fordítva ugyanúgy igaz.Mind a 2 nemnek vannak elvárásai,de az igényesség mind a 2nél alap sztem,és egy férfi legyen erős..persze,én nem vagyok az.Minden lány lehet szép,mire is van a smink,ha már valaki nem modell.A munka,hát vannak más országok,ahol a nőket többre is becsülik.Ismerek jó pár nőt,akinek jó fizetése van,nagyon is.Pénz...itt jön képbe a gazdag férfi..aki csak a pénze miatt kell egy lánynak...na itt is a férfi jár rosszul,mert őt nem szeretik.Persze ez NEM általánosítás.

Fejthetném még,de most lezárom: véleményem szerint,amit egy leánynak/ nőnek el kell viselnie neméből kifolyólag,kárpótolja a sok előny,amit a férfiakkal szemben élvez.Férfiként én egy férfi előnyt sem tapasztaltam meg.Viszont figyelvén leány ismerőseimet,nagyon sok pozitívumot láttam.Tudok a negatívumokról is.Lehet,hogy most azt gondoljátok,nem vagyok normális,de nektek mi a véleményetek?Csak az életemből kifolyólag gondolom ezt?Illetve,kinek mi a véleménye?Mi lenne inkább,fiú,vagy lány?Miért?

2015. nov. 22. 22:01
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

nem kell a gonosz kisfiús frusztráció. Hidd el, nem most kaptam észbe, egész életemben gondot okozott, hogy nem érdeklődtek irántam a férfiak. Csak barátként, mert egyébként kedves vagyok meg vicces. Néha volt olyan, hogy pl. a nős szomszédnak, vagy egy ismerősöm részeges haverjának felkeltettem az érdeklődését, de hagy ne kelljen már az ilyet elfogadni.

természetesen (szerencsére) volt néhány párkapcsolatom, de köztük mindig évek teltek el.

Egyáltalán nem olyan aktívak a férfiak, mint gondolod. Mindenesetre nem kell magamról levakarni a férfiakat egyáltalán, és nem is kellett soha (sajnos).Bár úgy lenne, hogy válogathatnék.

Helyzetemből adódóan sok ilyen szituációban lévő nőt ismerek, mivel közös sors ugye összehoz. Többségük kedves, nyílt ember. Vannak, akik kiesnek a férfiak látóköréből, és kész, nyilván az ő "hibájuk", mert nem tudnak jól flörtölni.

2015. dec. 13. 21:53
 32/38 anonim ***** válasza:
79%

"Helyzetemből adódóan sok ilyen szituációban lévő nőt ismerek, mivel közös sors ugye összehoz. Többségük kedves, nyílt ember. Vannak, akik kiesnek a férfiak látóköréből, és kész, nyilván az ő "hibájuk", mert nem tudnak jól flörtölni."

Jól flörtölni? Konkrétan SEMMIT nem kell tennetek, csak minimális érdeklődést mutatni a férfi iránt. Megjegyzem ti is kezdeményezhettek, persze az a mérhetetlen női büszkeség miatt büdös. De arra sem vagytok képesek, hogy értelmesen elbeszélgessetek az adott férfival! Megkérdezni pár dologról szintén luxus, csináljon mindent a férfi, szórakoztasson titeket, nyalja fényesre a feneketeket, nektek meg semmi ne kelljen tenni csak mondani egy igent...

Egy nő akkor talál magának normális társat, amikor akar, csak éppen a kisujjatokat sem vagytok hajlandók mozdítani fene nagy büszkeségetekben és gőgötökben egy kapcsolatért!

2015. dec. 13. 22:01
 33/38 anonim ***** válasza:
Én lány vagyok,de véleményem szerint fiúnak lenni jobb,mivel korlátlan előnnyel jár.Pl.erősebbek,általában több fizetést kapnak,nem kell szülniük,nem kell menstruálnuk,nem muszály elvégezni a házimunkát,megtud védeni bárkit.Én is hallottam ám olyat,hogy egyes országokban a nővel úgy bánnak,mint a kutyával.Komolyabban is veszik a férfiakat,nincs a barátok közt álszent stb.Bár a középkorban harcolniuk kellett...de végülis hősök lehettek.Nem tudom,hogy a nőkkel mi lett volna,ha beállnak harcolni,de akkor biztos kinevették volna őket...DE MÁR A JELENBEN SZERENCSÉRE A NŐKNEK IS VANNAK JOGAIK. :)
2015. dec. 30. 09:51
 34/38 anonim válasza:
fiu
2015. dec. 30. 10:29
 35/38 anonim ***** válasza:
39%

"szerint fiúnak lenni jobb,mivel korlátlan előnnyel jár.Pl.erősebbek,"

Ja, ha meg van akkora peched férfiként, hogy vékony, törékeny, alacsony alkattal vert meg a sors, akkor akár főbe is lőheted magad, mert a nők nem vesznek emberszámba, míg nőknél egy duci csaj is lazán talál párt.

"általában több fizetést kapnak,"

Hol? Azonos munkakörben dolgozó kolléganőm pontosan annyit keres, mint én.

"nem kell szülniük,"

Te ilyen mentalitással ne is akarj szülni. Férfiként az egyik dolog, amit irigylek a nőktől a szülés. A világ legcsodálatosabb dolga!

"nem kell menstruálnuk,"

Valóban nem kell, cserébe akár 30 évesen elpatkolhatunk infarktusban, mert nincs meg az ösztrogén védő szerepe. A menstruáció az egyik ok, amiért a nők tovább élnek.

"nem muszály elvégezni a házimunkát,"

Nőknek sem muszáj, egy normális kapcsolatban a házimunka közös feladat. Persze aki az alfahímekre bukik az ne sírjon.

"megtud védeni bárkit."

Orbitális baromság. Nem az idióta amcsiszuperhősökből kellene kiindulni! Ha kell meghalnék a nőért, akit szeretek, de nem tudom mindentől megvédeni, pláne a mai világban ahol a cigányhordák, meg a pisztolygolyó az úr.

"Én is hallottam ám olyat,hogy egyes országokban a nővel úgy bánnak,mint a kutyával."

Magyarországon élünk, de úgy látom a nők egy jelentős része szereti, ha úgy bánnak vele, mint a kutyával, hiszen sokuk oda meg vissza van az arab férfiakért, itt Magyarországon is.

"Komolyabban is veszik a férfiakat,"

Ez bizonyos helyzetekben igaz lehet, az első jó érved.

"nincs a barátok közt álszent stb."

Nem igaz. És erről már ne a férfiak tehessenek. :-)

"Bár a középkorban harcolniuk kellett..."

Nem csak a középkorban volt háború, megjegyzem, ha már ragaszkodtok a hatalmas egyenlőséghez, én bevezetném a kötelező katonaságot mind a két nemnek. Pár elkényeztetett királylánynak nagyon jót tenne.

"de végülis hősök lehettek."

Már aki akart. Én inkább boldogan élek a családommal, mint hősi halált haljak.

"Nem tudom,hogy a nőkkel mi lett volna,ha beállnak harcolni,de akkor biztos kinevették volna őket..."

Baromság. Lásd egri nők!

"DE MÁR A JELENBEN SZERENCSÉRE A NŐKNEK IS VANNAK JOGAIK. :)"

Manapság a nőknek csak jogaik vannak, meg elvárásaik, de semmi kötelességük, semmi felelősségük. Ez remekül látszik abból a cukormázas világképből amit itt demonstráltál.

Milyen férfinak lenni? Nem lehetsz gyenge sem fizikálisan, sem lelkileg, egy pillanatra sem, mert akkor a másik nem szemében nem vagy férfi. Tartsd el a családod különben nem vagy férfi! Találj magadnak normális párt, úgy, hogy egy fiatal szingli nőre jóval több férfi jut, lásd Magyarország korfája és józan ész. Mindent magadnak kell megoldani, nem kérhetsz egy nőtől segítséget, mert akkor nem vagy férfi, csak egy puhap..c. Manapság tökéletesen kell kinézni, mert különben nem állnak szóba veled a nők. Nekünk fel kell építenünk egy életet nem lehet egy kiszemelt nőre ráakaszkodni, és eltartatni magunkat, ahogy rengeteg nő csinálja a férfiakkal.

Engem egyébként legjobban az zavar, hogy melldöngető, kigyúrt, mindig határozott terminátor idiótának kell lenni, mert különben a nők azt hiszik, hogy nem tudod megvédeni, őket és ezért nem vagy férfi, nem lehetnek érzelmeink, soha nem lehetünk gyengék... Ez egy romantikus, érzékenyebb férfinak maga a pokol. Nem is jut más csak a magány. Szóval baromira jó nektek, hogy a menstruációs fájdalom a legnagyobb problémátok és nem kell megtapasztalnotok, milyen az, amikor úgy fáj a magány, hogy szinte széttépi a mellkasotokat, és nincs esélyetek társra, mert nem feleltek meg a nők kis kobakjában felsejlő RAMBÓ férfiideálnak!

2015. dec. 30. 11:41
 36/38 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök,hogy ennyien válaszoltok erre a kérdésre, nagy érdeklődéssel figyelem,miként akarja néhány hisztisebb lány beállítani a lány létet egy katasztrófának,s fogják az egészet a szülésre s a menstruációra,illetve néhány figyelmesebb a gazdasági helyzetre,ami némely statisztika szerint igaz.

Kedves utolsó.Te az én véleményemet fogalmaztad meg teljesen,mintha olvasnál a gondolataimban.

2015. dec. 30. 15:45
 37/38 anonim ***** válasza:

Nőnek lenni kényelmesebb. Igazából előnnyel jár a társas kapcsolatok terén és nem csak azt tekintve hogy a párkeresés mennyivel könnyebb. Egy fiatal nőnek lejt a pálya, bármiféle hétköznapi helyzetben. Ha unja magát mindig lesz aki ugrik hogy szórakoztassa. Ha nincs programja mindig lesz aki ajánl neki vagy betársul. Az utcán akármilyen random ember kedvesebb vele, mert szívesen veszi/venné a társaságát. Sokkal könnyebb bármilyen szociális kapcsolatot kialakítani akkor ha az alapkövetelmény annyi hogy ne utasíts mindenkit vissza meg ne legyél kőbunkó, míg a hasonló korú átlagos férfiaknak aktívan energiát kell befektetni bármilyen kapcsolat kialakításába és fenntartásába. Ha nőként csak átlagos vagy már kínálati piac van, míg férfiként továbbra is 0 a társadalmi értéked, azon felül aktívan el kell adnod magad.

Kivételek vannak mindkét nem esetében csak az arányok mások. Mondjuk a férfiak felső 20%-a megtapasztalja milyen a nők 80%-ának - és a nők alsó 20%-a megtapasztalja milyen a férfiak 80%-ának.

2016. jan. 26. 21:43
 38/38 anonim válasza:

Mennyi frusztrált ember van itt =)))

Én férfi vagyok, és nagyon jól érzem magam a bőrömben, én szeretek férfi lenni. Persze ez az egészséges helyzet, ha valaki nő, és szeret az lenni, annak is igaza van :) Csak azt tudom elmondani, hogy nekem miért jobb férfinak lenni.

Először is fizikailag: egy férfi könnyen meg tudja tanulni a tradicionálisan női munkákat (takarítás, mosás, főzés, én pl. kifejezetten szeretek főzni), viszont azt megnézném, ahogy egy nő visz fel egy szekrényt a harmadikra :) Persze valahogy biztos felszenvedné, de lényegesen nehezebben, és ez biológiailag, nehezen leküzdhető különbségekből fakad. Azt vettem észre, hogy amikor egyedül éltem, férfiként sokkal önállóbb tudtam lenni, mint az egyedül élő nőismerőseim, akik az ilyen munkákhoz mindig kerestek egy férfit.

A másik az, hogy szerintem a férfiaknak sokkal több minden el van nézve. Már gyerekként is, ha egy fiú rosszalkodik, hát ez van, ilyenek a fiúk, ha egy lány teszi ugyanazt, abból balhé van, egy lánynak nem illik ilyet csinálnia! Ha egy fiú elmegy bulizni, és véletlenül többet iszik, mint amennyit a teste bír, abból max. lesz egy vicces sztori, amin utólag röhögtök, ha egy lány teszi ugyanezt, utána jó ideig megy a susmus a háta mögött, hogy úristen, de csúnya egy lány, amikor részeg. Ha fiúként megtetszik egy lány, és lesz egy egyéjszakás kalandod, senki nem fogja utána azt mondani, mekkora ribаnc vagy. Ha egy férfi élvezni akarja az életet, és nem akar felnőni, akár 35 éves koráig élhet így, egy nőnél ugyanebben a korban már nagyon ketyeg az óra. És ezt a listát nagyon sokáig sorolhatnám, szerintem egy férfinál sokkal inkább elfogadott dolog egyrészt, ha az ösztönei után megy, másrészt pedig az önérvényesítés, önkifejezés különböző formái is.

A harmadik az anyagi rész, amit itt sokan írnak, hogy egy nőnek milyen jó, mert csak kell találnia egy gazdag férfit… hát szerencsére azért a nők 80%-a manapság már nem így gondolkodik, de tény, hogy társadalmilag rendben van az, ha egy nő anyagilag függ egy férfitól. Viszont nem tudom, ez miért amellett pozitívum, hogy nőnek jó lenni, én pont azt szeretem a férfi létben, hogy anyagilag független vagyok, nem kell támaszkodnom senkire, el tudom tartani magamat (és ha lesz, a családom), én meg is őrülnék, ha nekem anyailag függenem kellene valakitől (bár még egyszer elmondom, a mai kapcsolatok nagy részénél szerencsére már nincs annyira anyagi függés egyik részről sem).

A másik kedvencem, amikor leírják, hogy a nők válogatnak a férfiak közül, és hogy egy nőnek semmit sem kell tennie, csak kiválasztani a férfit, bezzeg a férfinak mennyi mindent kell tennie… ez is egy marhaság :D Ja, lehet, hogy látszólag ez történik, csak ebből kimaradt a buli előtti készülődés 2 órája, hogy egyáltalán olyan formába hozza magát, akire hajtanak a fiúk, meg kimaradt az is, amikor a lány „kiválasztja” azt a férfit, aki kell neki, majd a fiú megdugja, és otthagyja, utána meg mindenféle ribаncnak is le lesz hordva :D

Szóval ezt a válogatást hagyjuk… persze, ha valaki sikertelen, érezheti ezt, de egyébként nem igaz. Én és a barátnőm pont ugyanannyira választottuk egymást. Nyilván ő is össze tudott volna jönni más fiúkkal, de én is össze tudtam volni más lányokkal :) És nem kellett érte pincsiznem semmit, soha nem is jöttem össze olyan lánnyal, akinek ugrálnom kell, mindig önmagam adtam. Megtetszett nekem, önmagam adtam, megtetszettem neki, és így kiválasztottuk egymást :) Normális esetben ennek így kellene működnie.

Az egyetlen pozitív diszkrimináció, amit a nők javára érzek, az a gyerekvállalással kapcsolatos, hogy egy nő, ha úgy dönt, hogy meg akarja tartani a gyereket, a férfi nem tehet az égvilágon semmit, sőt, még fizetheti a gyerektartást is, és fordítva is, ha egy nő úgy dönt, hogy nem akarja megtartani a gyereket, akkor sem tehetsz férfiként semmit… ezt én egy nagyon unfair dolognak tartom, de ebben nehéz is igazságot is tenni.

Igazából szerintem vannak, akik jól tudják használni a saját nemüket, legyen az nő vagy férfi, az jól fogja érezni magát a saját bőrében, meg van, aki nem tudja jól használni, abból meg egy frusztrált ember lesz, tökmindegy milyen nemű. Szóval fiúk lányok ne a másik nem meg a társadalom igazságtalanságában keressétek a hibát, hanem magatokban :P Mindkét nemet meg lehet örömtelien, boldogan élni.

29/F

2016. nov. 19. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!