Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik nemnek...

Szerintetek melyik nemnek jobb születni? Leánynak, vagy inkább fiúnak?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint sokkal jobb a leány lét,mint a fiú lét.Lehet,csak saját életemből kifolyólag gondolom így.Olvasgattam már ehhez hasonló kérdéseket,és láttam érveléseket,illetve egy leány véleményét is ismerem erről,kit jól ismerek.Általában a legtöbb nő/lány a menstruációt hozza föl,mint legrosszabb dolog az életben.Én úgy állok hozzá,hogy cserébe azért,amit leányként megkapnék más emberektől,egy férfitől,kibírnám azt a pár napot minden hóban.Persze most nem a világcsúfjáról beszélek,egy átlagos leányról,vagy akár arról a lányról,akit én a világ leggyönyörűbb leányának tartok.A kedvesség,a törődés egy igazi lány barátságban,ahol nem érdekbarátságról van szó,nagyon nagy mértékben szerepet játszik.A fiúk közötti barátságban nem veszem észre ezt,s biztos vagyok abban is,hogy van,ahol ez megjelenik.Az,hogy szép legyek,legyen hosszú hajam(most biztosan azon gondolkodik pár ember,hogy akkor növesszek hajat..nem,azt így nem.) számomra nagyon vonzó.Többeknél ok volt az is,hogy a férfiak nem szülnek.Nem kötelező,és szerintem a gyermek világrajötte kárpótol mindenért.Volt ok az is,hogy kezdeményezhet egy férfi..igen,de bármely leány visszautasíthat akárkit,persze ez fordítva is igaz.Egy férfinak,ha hosszasan küzd egy leányért,és az egy szóval lekoptatja,nagyon rossz..persze,ez fordítva ugyanúgy igaz.Mind a 2 nemnek vannak elvárásai,de az igényesség mind a 2nél alap sztem,és egy férfi legyen erős..persze,én nem vagyok az.Minden lány lehet szép,mire is van a smink,ha már valaki nem modell.A munka,hát vannak más országok,ahol a nőket többre is becsülik.Ismerek jó pár nőt,akinek jó fizetése van,nagyon is.Pénz...itt jön képbe a gazdag férfi..aki csak a pénze miatt kell egy lánynak...na itt is a férfi jár rosszul,mert őt nem szeretik.Persze ez NEM általánosítás.

Fejthetném még,de most lezárom: véleményem szerint,amit egy leánynak/ nőnek el kell viselnie neméből kifolyólag,kárpótolja a sok előny,amit a férfiakkal szemben élvez.Férfiként én egy férfi előnyt sem tapasztaltam meg.Viszont figyelvén leány ismerőseimet,nagyon sok pozitívumot láttam.Tudok a negatívumokról is.Lehet,hogy most azt gondoljátok,nem vagyok normális,de nektek mi a véleményetek?Csak az életemből kifolyólag gondolom ezt?Illetve,kinek mi a véleménye?Mi lenne inkább,fiú,vagy lány?Miért?

2015. nov. 22. 22:01
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
77%
Igazából én nagyon jól elvagyok férfiként is. Azzal a lányok közötti barátságról szóló résszel különösen nem értek egyet. Ha akár csak 1 kósza "leánnyal" is beszéltél volna a témáról valaha is, biztos felhozta volna, hogy milyen undorítóan is tudnak viselkedni egymással a nők. Egyik nap még pusz-pusz, a másik nap meg már a világ k**rvájának hordják el egymást a világ füle hallatára. Vagy csak simán szemtől szembe "szeriiii van meg imádás", a hátuk mögött meg ocsmány módon kibeszélik egymást. Igazából elég hülye példákat hoztál fel, már ne haragudj... :D Én férfi vagyok, de kapásból tudnék 5, ha nem 6 jó haveromat mondani, akiknek akár az éjszaka közepén is szólnék, hogy baj van, egyből jönnének és semmit nem várnának cserébe, mert tudják, hogy ez kölcsönös.
2015. nov. 23. 01:33
 12/38 anonim ***** válasza:
65%

az én szakmámban a nőknek sokkal többet kell bizonyítani az elismerésért...szóval én fiú lennék, mert nekem ez a "könnyebb út"...

22F

2015. nov. 23. 07:33
 13/38 anonim ***** válasza:
82%

Én nem igazán tapasztaltam pozitív diszkriminációt a nők esetében.

A két nemet nehéz lenne összehasonlítani, de még ha egy bolhafingnyit is, szerintem nőnek lenni nehezebb.

- A munkahelyeken hajlamosak csak azért nem felvenni, mert ha terhes leszel, akkor fizetett szabadságot kell adni. (Persze vannak olyan helyek, ahol direkt a külső miatt vesznek fel, de általában azok olyan helyek is.

- A menstruáció sok nő számára egy kéretlen "nyaralás" a pokolban. Iszonyúan fájdalmas tud lenni, ráadásul ilyenkor a közérzetnek, hangulatnak is teljesen lőttek. (Nem mindenkinél természetesen, de azért elég szar lehet havonta átlagosan 5 napot végigkínlódni.)

- A terhesség is iszonyú tud lenni. Persze oké, sokan mondják, hogy ennyit megér a gyerek -nem tagadom, van akinek ennyit megér- viszont nem kell messzire menni, ha a terhességről -nem annyira ritka- horrorsztorikat akartok olvasni. Egy pokoljárás tud lenni az egész, 9 hónapon keresztül, aztán ha nincs "szerencséd" akkor odalent is úgy tönkre tudnak menni a "dolgok" hogy később nem lesz, vagy kínszenvedéses lesz a szex, ami nagy eséllyel eredményez egy szakítást vagy tönkrement kapcsolatot. (Ez sem mindig igaz, de azért ott van a pakliban.)

- Rengetegen vannak, akik azért néznek le téged, mert nő vagy. Megszámlálhatatlanul sokszor volt már rá példa, hogy teljesen normálisan álltam hozzá a másik félhez, mire az degradálóan kezdett el viselkedni, csak azért, mert a nememből adódóan ő engem alacsonyabb rendűnek tartott.

- Normális, komoly párkapcsolatot is nehéz találni. Itt lehet mondani nyugodtan, hogy egy nőnek csak szelektálnia kell, elismerem, e téren tényleg könnyebb a nők dolga, de utána ha jó kapcsolatot akar valaki, akkor a nőnek is oda kell tennie magát. Nem egyszer botlottam már bele olyan esetekben, hogy a férfi a nőt cselédnek nézte és mivel nő, elvárta, hogy munka után a nő csináljon meg mindent.

- Szexuális téren a nők nagyobb veszélyben vannak. Bármilyen balesetnél a nő jobban meg fogja inni a levét a dolognak, mint bármelyik férfi. Ha időben veszi be az esemény utánit, akkor az egy lórugás a hormonháztartásának, ami azért nem éppen egy kellemes dolog, ha meg abortuszra megy, az testileg és lelkileg is tönkre tudja tenni az embert. Ha becsúszik a gyerek, akkor a nő nem tud lelépni a felelősség alól, míg a "férfi" bármikor, csak pénzt kell utalnia.

- Ha sikeres vagy, rengeteg ember azt gondolja, hogy azt annak köszönheted, mert szexuális szolgálatot tettél.

- Sajnos rengeteg hulladék nő van (férfi szintén) viszont az előítéletek a nőket jobban érinti. Elég benézni itt is pár topikban, az összes nőt gyalázzák csak azért, mert ismeretlen mennyiségű nővel rossz tapasztalata volt. Én úgy vettem észre, hogy ez a férfioldalon nem igazán erős (bár az előítéletek meg mindenki saját szegénységi bizonyítványa.)

Összességben szerintem egy picit nehezebb nőnek lenni, de mindkét nemnek megvan a maga hátránya. Továbbá még mielőtt belém kötne valaki, nem tagadom, hogy létezik a nemi alapú pozitív diszkrimináció, de azért az sem annyira erős és van jelen a mindennapokban, hogy kárpótoljon minden szarért és azt higgyék az emberek, hogy nőnek lenni fenékig tejfel.

2015. nov. 23. 14:03
 14/38 anonim ***** válasza:
52%

Nem látom akkora problémának a menstruációt, inkább csak többet kéne róla beszélni. Mert itt bejön az egyik dolog, ami nem tetszik, hogy ha egy nő mérges, vagy nem bólogat, azonnal azt mondják, hogy menstruál. Mintha saját jogán nem lehetne dühös.

Én soha nem kaptam meg semmit, lehet, hogy rosszul vagyok nő, nem tudom. Az ilyen indokokon, hogy terhesség, mindig röhögök, mert amíg félnem kell attól, hogy megerőszakolnak, vagy a párkapcsolatomban megölnek, addig úgy gondolom, félelmetesebb nőnek lenni.

És ne mondd azt, hogy "leány", olyan lekezelő.

2015. nov. 23. 15:24
 15/38 anonim ***** válasza:
Csak negatív diszkrimináció ért még eddig életemben amiatt, mert nő vagyok, pozitív még soha. Úgyhogy szívesebben lennék férfi, ha ezt egy csettintésre meg lehetne oldani.
2015. nov. 23. 17:19
 16/38 A kérdező kommentje:

Érdekes válaszok érkeznek, köszönöm mindenkinek.

Viszont egy dolgot nem értek: a leány szó miért is lekezelő? Azért, mert ott az e, akkor az mar lekezeles? A fiatal lányokat hívják leanyoknak. A "csaj" szó inkább lekezelő, mint a "leány"...

2015. nov. 23. 19:21
 17/38 anonim ***** válasza:
56%
A nők járnak boltba, ők fizetik a csekket, ők foglalkoznak többet a gyerekkel, ha az a gyerek beteg ők vannak velük otthon legtöbbször, A szülőikre ők járnak, ők főznek, ők mosnak és takarítanak otthon amit a férfiak tök természetesnek hisznek. Szóval férfinak lenni egy aprónyit jobb.
2015. nov. 24. 17:55
 18/38 anonim ***** válasza:
18%

"A nők járnak boltba, ők fizetik a csekket, ők foglalkoznak többet a gyerekkel, ha az a gyerek beteg ők vannak velük otthon legtöbbször, A szülőikre ők járnak, ők főznek, ők mosnak és takarítanak otthon amit a férfiak tök természetesnek hisznek. Szóval férfinak lenni egy aprónyit jobb."

Attól, hogy egy lusta férfihez mentél hozzá, aki semmit nem segít a háztartásban, még nem lesz jobb férfinek lenni... Te ezt választottad.

Egyébként mi az, hogy a nők fizetik a csekkeket? :-D Max nálatok. Mi az, hogy a nők járnak boltba? Te eddig hányszor vettél életedben cementet, vagy hányszor cipelted haza a bútort, megjegyzem számos férfi lazán bevásárol otthonra. Azt nem tudhatod, hogy ki foglalkozik többet a gyerekkel egy adott családban, de ha neked ez, meg a beteg gyerekkel történő foglalkozás teher, akkor sajnálom a leendő gyereked. Megjegyzem sok férfi tud főzni, sokszor sokkal jobban, mint a nők, a mai fiatal nőknél meg szinte minden férfi jobban főz, aki már fogott fakanalat a kezében... :-D

Ó és ha neked az a legnagyobb problémád az életben, hogy foglalkozni kell a gyerekkel, főzni kell, meg el kell végezni a házimunkát, akkor, eszméletlenül jó lehet nőnek lenni. Én is ilyen problémákat akarok magamnak! Sajnos férfiként ezek a problémák csip-csup ügyek.

2015. nov. 24. 19:15
 19/38 anonim ***** válasza:
91%

"Én is ilyen problémákat akarok magamnak! Sajnos férfiként ezek a problémák csip-csup ügyek."

Mert neked 18-as milyen óriási problémáid vannak férfiként?

Be ne írd, hogy el kell menned dolgozni, mert a nők is ugyanúgy dolgoznak!

2015. nov. 24. 19:34
 20/38 anonim ***** válasza:

19-es.

Szerintem hagyd az előzőt, hát süt róla, hogy egy igazi, veremamellemmertp.csöm van típusú "férfi" (inkább fiú)

2015. nov. 24. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!