Szerintetek melyik nemnek jobb születni? Leánynak, vagy inkább fiúnak?
Véleményem szerint sokkal jobb a leány lét,mint a fiú lét.Lehet,csak saját életemből kifolyólag gondolom így.Olvasgattam már ehhez hasonló kérdéseket,és láttam érveléseket,illetve egy leány véleményét is ismerem erről,kit jól ismerek.Általában a legtöbb nő/lány a menstruációt hozza föl,mint legrosszabb dolog az életben.Én úgy állok hozzá,hogy cserébe azért,amit leányként megkapnék más emberektől,egy férfitől,kibírnám azt a pár napot minden hóban.Persze most nem a világcsúfjáról beszélek,egy átlagos leányról,vagy akár arról a lányról,akit én a világ leggyönyörűbb leányának tartok.A kedvesség,a törődés egy igazi lány barátságban,ahol nem érdekbarátságról van szó,nagyon nagy mértékben szerepet játszik.A fiúk közötti barátságban nem veszem észre ezt,s biztos vagyok abban is,hogy van,ahol ez megjelenik.Az,hogy szép legyek,legyen hosszú hajam(most biztosan azon gondolkodik pár ember,hogy akkor növesszek hajat..nem,azt így nem.) számomra nagyon vonzó.Többeknél ok volt az is,hogy a férfiak nem szülnek.Nem kötelező,és szerintem a gyermek világrajötte kárpótol mindenért.Volt ok az is,hogy kezdeményezhet egy férfi..igen,de bármely leány visszautasíthat akárkit,persze ez fordítva is igaz.Egy férfinak,ha hosszasan küzd egy leányért,és az egy szóval lekoptatja,nagyon rossz..persze,ez fordítva ugyanúgy igaz.Mind a 2 nemnek vannak elvárásai,de az igényesség mind a 2nél alap sztem,és egy férfi legyen erős..persze,én nem vagyok az.Minden lány lehet szép,mire is van a smink,ha már valaki nem modell.A munka,hát vannak más országok,ahol a nőket többre is becsülik.Ismerek jó pár nőt,akinek jó fizetése van,nagyon is.Pénz...itt jön képbe a gazdag férfi..aki csak a pénze miatt kell egy lánynak...na itt is a férfi jár rosszul,mert őt nem szeretik.Persze ez NEM általánosítás.
Fejthetném még,de most lezárom: véleményem szerint,amit egy leánynak/ nőnek el kell viselnie neméből kifolyólag,kárpótolja a sok előny,amit a férfiakkal szemben élvez.Férfiként én egy férfi előnyt sem tapasztaltam meg.Viszont figyelvén leány ismerőseimet,nagyon sok pozitívumot láttam.Tudok a negatívumokról is.Lehet,hogy most azt gondoljátok,nem vagyok normális,de nektek mi a véleményetek?Csak az életemből kifolyólag gondolom ezt?Illetve,kinek mi a véleménye?Mi lenne inkább,fiú,vagy lány?Miért?
Kérdező, ahogy a válaszokból is látszik, elég provokatív a kérdésed. Személy szerint nem szeretem az ilyen kérdéseket, ahol nincs jó válasz, hiszen mindenkinek igaza van, ugyanis mindenkinek joga van eldönteni, hogy férfinak jobb-e lenni, vagy nőnek (viszont nincs joga a véleményét másra erőltetni). Természetes, hogy aki férfi, annak férfinak jó lenni, aki meg nő, annak nőnek (normális esetben :D).
Ha már nőnek születtél, az a jó, ha nőként jól érzed magad, és nem vágysz másra. Ugyanez igaz a férfiakra is. Minek ezen vitatkozni? Senki nem fogja a másikat meggyőzni, hogy a saját neme a jobb "lét". Ezért ez a kérdés felesleges és értelmetlen.
Szerintem egyébként férfinak jobb lenni, mert én férfi vagyok. Na és? Minek ezen vitatkozni? Senki nem fog meggyőzni, hogy nőként jobb élni, nem is kell engem erről meggyőzni. Aki nő, érezze jól magát nőként.
Azt hiszem, az emberek élete nem egyforma. Többen elég jól összeszedték az előnyöket, de ezek nem érvényesülnek egyformán. Pl. idős néninek lenni biztosan nem jó, de bácsinak se, mert sok az egészségügyi probléma, plusz a fiatalabb generációkból sokan értéktelennek tartanak, a világ meg annyit változott, hogy nem találod a helyed, és akiket szerettél, már jórészt a temetőben vannak. Vagy pl. krónikus betegnek lenni se jó, akár nő vagy, akár férfi. Vagy a nőkre leírt előnyök jó része nem teljesül, ha van 25 kiló súlyfelesleg is.
Szóval akik azt mondják, nőnek lenni jobb, őket azzal egészíteném ki, hogy szép és fiatal nőnek lenni lehet jó, minden magától megtörténik, eléd tesznek mindent, még ha van is problémád, versenyeznek a megoldásokkal a férfiak. Tulajdonképpen egy szép nő megoldatja a problémáit egy férfival, és ha ügyes, nem ad érte cserébe semmit. Ha úgy vesszük, fiúnak is jó lenni, ha az embernek jó családi-anyagi háttere van, és jól néz ki. Mindent megkaphat könnyedén, amit csak szeretne. És egy lánynak is lehet borzalmas családja, bántalmazó vagy molesztáló apja, alkoholista szülei-testvére, stb. ,de a lánygyereket kimenti valaki (egy férfi), a fiút meg senki.
Az öngyilkosok 80%-a férfi, a hajléktalanok 95%-a.
Én gyakran félek attól is, hogy ha megvádol egy lány valamivel (megütöttem, szexuálisan zaklattam), hamisan, csak azért, hogy valami előnye legyen, nem tudom magam megvédeni. Egyszerűen a társadalom olyan, hogy egy fiatal lány, pláne ha szép, értékesebb, mint egy férfi, és neki fognak hinni.
Amit én is megcáfolnék, az a lányok barátsága, ez inkább felszínes, és tele van irigykedéssel, gyűlölködéssel, pletykával.
Amik még eszembe jutottak:
-a nőktől azt várják el, hogy szépek és kedvesek legyenek, ha valaki nem születik szépnek, az megszívta. Bár a kérdező említi, hogy az átlagos lánynak könnyebb dolga van a párkeresésben, mint az átlagos fiúnak, a nők kritikusabbak is önmagukkal, magasabb mércét állítanak fel, mivel ők elsősorban a többi nővel akarnak versenyezni kinézetben, és az kemény dolog. De a nők 80%-a automatikusan elfogadást talál közösségekben, csak azért, mert nő és nem csúnya, szóval helye van ott. Legyen kedves, nem baj ha emögött valójában gonosz.
-a férfiaktól azt várják el, hogy hasznosak legyenek. A férfiak felő 5%-át elfogadják és szeretik az emberek, de a mradék 95%-nak keményen kell dolgoznia, hogy le tudjon tenni olyan nyereséget az asztalra, ami vonzza a nőket. Sajnos a nők státusznyereség nélkül nem lépnek kapcsolatra. Szóval a pult másik oldalán állunk: ők válogatnak, hogy mit kapjanak, mi meg dolgozhatunk, hogy tudjunk mit adni. Ha nem tudunk semmit se adni, akkor értéktelenek vagyunk, míg egy nőnél természetes, hogy nem ad semmit, mivel ő maga egy hatalmas jutalom, ajándék, stb. Akkor is ha nem képes semmire, az ő értéke abban áll, hogy létezik, van. Ez furcsa, mert egyenlőtlen helyzetet teremt.
A másik dolog az ösztönök: a nő ösztöne a legerősebb férfihoz való kötődés és gyerekek szülése neki. Ez társadalmilag 100%-osan elfogadott és a jogrendszer is ezt támogatja. A férfi ösztöne, minél több nővel való rövid kapcsolat létrehozása. Ez társadalmilag elítélendő, egy férfitól azt várják, hogy élete végéig húzza az igát, hogy eltartsa ugyanazt a nőt és a gyerekeket, és ha rá mer nézni egy másik nőre, ami biológiailag természetes, akkor elveszik tőle a gyerekeit, a fél vagyonát, és a fél jövedelmét a gyerekek nagykorúságáig.
És még egy utolsó:
ha egy férfinak az a célja, hogy egy 100 milliós házban lakjon, és egy 10 milliós autót vezessen, és évente 3x elutazzon messzire nyaralni (de ide tetszőleges anyaig cél behelyettesíthető, szerényebbek is), akkor bizony össze kell rá keresnie a pénzt. Átlagfizetéssel keservesen lesz még akár saját lakása is. Egy nő viszont, ha van munkája és megkapja az átlagfizetést, már nyerésben van, meg tud élni, amíg megtalálja azt a férfit, aki mindezt biztosítja neki. Szóval nőként minimálbérrel is lehetsz milliomos.
Utolsó! Lehet, hogy bizonyos dolgokban nincs igazam, lehet, hogy tévedek, de hülye nem vagyok, intelligens, művelt ember vagyok, az, hogy nem nyalom úton-útfélen a nők fenekét más kérdés. Parasztnak viszont paraszt vagyok, pontosabban földműves családból származom, de én már egyetemet végeztem reál szakon, mindezek ellenére büszke vagyok a felmenőimre.
Ami a h.lye paraszt megjegyzésedet illeti, ezzel magadat minősítetted. Én leírtam a véleményem értelmes magyar mondatokban, azt nyugodtan le lehet írni, hogy miért nincs igazam, de a te megnyilvánulásod, SUTTYÓ VOLT, PRIMITÍV, és mérhetetlenül PROLI! Szóval előbb talán tanulj meg ember módjára beszélni, kommunikálni és ha fekália helyett szavak jönnek ki a szádból, akkor talán leereszkedem a hozzád hasonló primitív bunkókhoz egy fél pillanatra.
szerintem férfinak lenni bizonyos dolgokban könnyebb, amit én irigylek a férfiaktól. pl. hogy bármeddig tud gyereket csinálni. egy nőnek olyan hamar elmegy az az idő, amíg lehet gyereke,aztán lehet pánikolni.
sajnos nem minden nőért versengenek a férfiak. én nem is tudom, miért, pedig én pl. mindig szép voltam. mégis éveket voltam egyedül. és másokat is ismerek, akiknek ilyen gondjuk van. Persze tudom, hogy ez rajtam múlott, ki tudja, miért, de a lényeg, hogy nem minden nőnek hevernek a lába előtt a férfiak, akkor se, ha fiatal és szép.
szóval, mivel nekem a párkeresés mindig is problémás volt, én ezt emelném ki, hogy egy férfinak több ideje van családot alapítania, és nem kell emiatt annyit görcsölnie, mint egy nőnek.
Fiúnak.
Sok nőnél pl. állandóan probléma, hogy szex közben nem tud elmenni, vagy csak nagyon nehezen, mig a férfiaknak legtöbbször nincs ilyen problémájuk.
Vagy ott van a menstruáció és a szülés.
Meg a nőknek sokkal többet kell törődniük magukkal, pl. a nők többségének hosszú haja van, mert az nőiesebb, viszont a hosszú hajjal sokkal több probléma van, több idő, amig hajmosás után megszáritod, meg utána is mindenféle hajvégápolót meg anyámtyúkját kell rákenni, hogy ne, vagy legalább is kevésbé töredezzen. Ezzel szemben a férfiaknak, akiknek legtöbb esetben rövid hajuk van, csak annyi a hajmosás, hogy megmossák samponnal, leöblitik és megszáritják, nem kell vele semmit macerálni. Meg mire el is kezdene töredezni a hajuk, addigra megint levágatják.
Vagy a lányoknak szőrteleniteniük kell, az történhet vagy borotvával, de az azért rossz, mert naponta csinálhatod, de ha reggel leborotválod a lábad, délutánra úgy is borostás lesz, ami megint nem túl esztétikus...Vagy amikor a barátod elkezd simogatni és végigsimit a lábadon, erre a selymes bababőr helyett mintha egy drótkefét fogdosna...Vagy szőrtelenithetsz epilátorral vagy gyantával, aminek köszönhetően később nő vissza sokkal a szőröd, de rohadtul fájdalmas és hiába mondják, hogy hozzá lehet szokni, én kb 4 éve kezdtem epilálni a lábamat és még ma is sirni szoktam közben közben a fájdalomtól...
Vagy mondjuk a lányoknak szerintem jobban kell vigyázni a súlyukra. Legalább is én úgy vettem észre a fiú ismerőseimnél, hogy ők akármennyit esznek, nem hogy hiznának, hanem gizdák maradnak...Mondjuk nekik ez annyiból rossz, hogy ha elkezdenek sportolni valamit, akkor se lesznek sokkal izmosabbak, hanem ugyanolyan kis gizdák maradnak. De az még mindig jobb, mint az, hogy egy átlag lány ha nem figyel arra egy hónapig, hogy mit eszik, egyből felszalad rá több kiló.
És amiért az egyik legjobb dolog lehet fiúnak lenni, hogy a férfiak között több az őszinte barátság, mig a nők nagy része riválisnak tekinti a másikat és még a saját barátnőjüket is úgy elhordják mindennek, ha épp nincs a közelükben, hogy csak lesek. A fiúkra annyira nem jellemző ez az egymást kibeszéljük, aztán az arcába meg nyalunk.
(lány vagyok)
"Persze tudom, hogy ez rajtam múlott, ki tudja, miért, de a lényeg, hogy nem minden nőnek hevernek a lába előtt a férfiak, akkor se, ha fiatal és szép.
szóval, mivel nekem a párkeresés mindig is problémás volt, én ezt emelném ki, hogy egy férfinak több ideje van családot alapítania, és nem kell emiatt annyit görcsölnie, mint egy nőnek."
Egy nőnek konkrétan semmit nem kell tennie egy párkapcsolatért, maximum kedvesnek lennie. Sokaknak persze ez is gondot okoz. És de, kb minden nő lába előtt ott hevernek a férfiak, ha pedig szép, akkor meg pláne. Csak éppen, általában, ha nem mr. adonisz jön szembe, akkor már emberszámba sem veszitek. Ez a családalapításra több idő, az egyetlen dolog, ami kiegyenlíti azt a hatalmas előnyt, amije a nőknek van párkapcsolatok terén. Nincs időtök. Szerencsére.
#28-as:
Igazad van,hogy nehezebben mennek el,de viszont annál többször egymás után(lehetséges).
Mint írtam is,mindig azt hozzák föl a lányok,hogy óó,menstruáció meg szülés,az élet legszörnyűbb dolga,pedig a szülés még mindig egy semleges dolog olyan téren,hogy a fájdalmat és a szenvedést kiegyenlíti a gyermek megszületése.A menstruációt még mindig inkább elviselném,a hosszú haj problémáival együtt,hisz szerintem nagyon szép egy ápolt,nem fenékig érő de nem is vállig,hanem úgy lapockáig érő haj.Az azzal járó "problémák" pedig sztem elhanyagolhatókak, hisz mindez a sok szenvedés kárpótol az életben élvezett előnyökért.Párkapcsolatok terén pedig,amit eddig is tapasztaltam,ha egy lány szép és fiatal,a férfiak a lába előtt hevernek,de még egy átlagos lány előtt is,nem beszélve arról,hogy még a csúnya lányok is találnak párt az életükben fiatal korukban...Az evés pedig szerintem evidens,hogy nem eszünk meg egy mount everestnyi csokit.A szőrtelenítés pedig,inkább szeretnék sima,puha arcot,mint egy szőrös,túlozva gorilla arcot és testet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!