Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 14 évesen alkohol? :D

14 évesen alkohol? :D

Figyelt kérdés

Idén is megyünk elég nagy baráti körű újévi buliba:D

Lesznek ott velem egyidősek is, mivel 14 éves lettem szeretném megkóstolni a különféle italokat:))

1. Szerintetek, hogy vegyem rá az ősöket? ( azt csak úgy kérdem mert ha megakarom kóstolni úgy is megkóstolom szóval...:D

2. Szerintetek 1-2 pohár bortól vagy pezsgőtől mi "bajom" lehet? (eddig még csak sört ittam:D)

#alkohol14évesen
2015. nov. 17. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem korai ez még (de gondolom úgy sem érdekel :)

Én nem szeretem az ital fogyasztást és nem is támogatom, de gondolom ettől nem fogsz meghátrálni. Voltam én is ennyi idős én sem hallgattam meg a legtöbbször a tanácsokat..le lehet hurrogni nyugodtan de 1 pohár pezsgőtől vagy bortól nem kellene legyen semmi bajod még akkor sem ha nem vagy szokva (vannak kivételek, különböző betegségek stb). Ha egy átlagos egészséges gyerek vagy akkor jobb kedved lesz tőle valószínűleg.

(ne szokj rá).

Szép napot.

2015. nov. 17. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Sajnos úgysem lehet senkit visszatartani semmitől és az ember saját kárán sem tanul. Én 12 évesen ittam meg fél deci vermutot (mert a szüleim baráti társaságban akkor azt ittak). 10 perc múlva le kellett feküdnöm,mert elsötétedett előttem a világ és azt hittem, meghalok. Aztán olyan fél óra múlva magamhoz tértem, de erősen kába voltam. Ez csak arra volt jó, hogy érettségiig nem ittam szeszes italt.
2015. nov. 17. 19:05
 3/10 A kérdező kommentje:
TÖMÉNYET ÉN SEM ISZOK, SZERINTEM NEM IS FOGOK 18 ÉVES KOROMIG VAGY UTÁNNA SEM, NEM AZ A CÉLOM HOGY KIÜSSEM MAGAM HANEM CSAK EGY KICSIT BELEKOSTOLJAK
2015. nov. 17. 19:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi bajod lehet?

Elmondom a sztorimat.

14 voltam én is mikor először berugtam hasonló, széles baráti körben.Ott megismertem sok "barátot" akikkel rövid úton egy ganget alkotva füvet szívtunk minden rohadt nal.Suli előtt, suliban, este.1 átlagos napom a csavargásból állt ki...Persze mennyiszer mondtuk egymásnak fűnél feljebb soha.Ez a soha elmúlt 18 éves korunkra kb.Akkor már javában speedeztünk meg bogyóztunk, ittunk és szívtunk egyszerre.Volt olyan buli ahol 6-7 fajta drogot szedtem be párhuzamosan.Többször kerültem kórházba.Gondolom rájöttél hogy addigra már rég kibuktam a suliból.Ez még csak a kezdet volt!Bejött egy új drog, a kristály.1 nyár alatt mindenemet eladtam érte.Olyan dolgokat amik sokat jelentettek számomra.4-5 nap ébrenlét evés nélkül teljesen megszokott volt.1 éve álltam le.Minden energiámat abba fektetem hogy összerrndezzem az életemet.Tanulok, dolgozok.Harcolok napi szinten az érzéssel hogy de jó lennen betépni.24 éves vagyok.10 év mint ha álom lett volna csupán.Mondanom sem kell egy barátot se tudhatok magam mellett.Van aki bekattant van aki még mindig tolja.

Tanulj az én hibámból.

2015. nov. 17. 19:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Énis ennyi idős vagyok. De én már ittam
2015. nov. 17. 19:23
 6/10 A kérdező kommentje:
mit és mennyit?
2015. nov. 17. 19:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Cicikék, nem attól lesztek érett, vagány felnőttek, ha bódítóitalt kortyolgattok! Tudom, hogy ebben a korban ez jó kis muri és témát ad, mikor csiripelünk egymással a tanórákon, viszont nem véletlenül 18 a korhatár. A szervezetre, pláne a fejlődésben lévőre.

alkoholos italokban megtalálható etil-alkohol az anyagcsere folyamatok során keletkező acetaldehid károsító hatásának köszönhetően potenciális sejtméregnek tekinthető, mely a szervezet minden sejttípusára jelentős károsító hatást fejt ki. Az alkohol a szívizmot direkt károsítja, aminek az eredménye szívritmuszavarok és az alkoholos dilatatív kardiomiopathia kialakulása. Ez utóbbi lényege, hogy a szívizom összehúzódó képessége csökken, a szívkamrák kitágulnak, a szív mérete jelentősen megnő. A szív funkciója károsodik, légszomj, következményes terhelhetőség- és munkaképesség csökkenés alakul ki. Az alkoholisták leggyakoribb halálokának tekinthető. A mértéktelen alkoholizálás kóroki tényező a magas vérnyomás, a szívinfarktus és az agyi erek trombózisának, az agyi infarktusok kialakulásában. A vérképzésben zavar támad, a beteg vérszegénnyé válik. A nagyivók 90 százalékánál megtalálható az anémia makrocyter, azaz az átlagosnál nagyobb kóros vérsejtek.

2015. nov. 17. 19:54
 8/10 anonim ***** válasza:

# 4:

Attól még, hogy megkóstolja az alkoholos italokat, nem lesz belőle drogos, vagy alkoholista.

Csak tudni kell mértékkel inni.

2015. nov. 17. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
1 pohár bort
2015. nov. 17. 20:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy pohártól nem lesz bajod. Én már 9 évesen is kortyoltam a borból, és mégis itt vagyok, agyilag sincs bajom. 4-es meg eltévedt szerintem. Ki kell mondani, gyenge voltál. Kész. Ha nem pasztok be, csak egy két pohár, szerintem mehet.
2015. nov. 17. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!