Ha olyan dologhoz kellene hozzáfognod, amiben a jelenlegi önmagadat tekintve nagy valószínűséggel hatalmas akadályokba ütköznél, esetleg kicsi az esélye annak, hogy sikereket érj el (kimondottan ez a cél), akkor mit csinálnál?
mármint hogyan oldanám meg, vagy mihez fognék, hogy ilyenekkel találkozzak?
22F
Hogy mondjam.Van valami, amihez hozzá kellene fognod.
De már előre azt látod, úgy is akadályokba ütközöl, akkor hagyod a csudába, vagy ha törik, ha szakad, belevágsz?
Értem azt amire gondolsz! (Ez egy önismereti jellegű kérdés, gondolom.) Én ilyen esetben megpróbálnám objektíven (azaz reálisan) felmérni önmagamat is és azt is természetesen amihez hozzá akarok látni. Megnézném egyrészről milyenek a saját tulajdonságaim. Utána megnézném milyen tulajdonságok lennének szükségesek ahhoz, amit el akarok végezni. Ezeket leírnám egy papírra két külön oszlopba és utána összevetném mennyi tulajdonság eggyezik. Ha túl kevés egyezik, akkor hagynám a csodába, hogyha csak néhány nem egyezik vagy éppenséggel hiányzik belőlem, akkor megpróbálnám ezeket a tulajdonságokat kifejleszteni magamban. De itt egy példa:
Festőművész akarok lenni:
Milyen vagyok: Mi kell hozzá:
—Türelmes —Türelem
—Félbehagyok dolgokat —Következetesség
—Fantáziadús —Képzelőerő
Tehát ebből az látszik, hogy csak a középső tulajdonság nem stimmel, tehát meg kell tanulnom végigcsinálni azt amiben belefogtam, hogy következetes legyek és teljesen be tudjak fejezni egy általam elképzelt festményt.
A táblázat helyesen:
Milyen vagyok: .......... Mi kell hozzá:
—Türelmes ............... —Türelem
—Félbehagyok dolgokat ... —Következetesség
—Fantáziadús ............ —Képzelőerő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!