Emberek! Ki minek öltözik be Halloweenkor?
Nem öltözök be semminek, de nem azért, mert én is Halloween-ellenes lennék.
Tudom, hogy ez nem egy magyar ünnep, de én igazából nem bánom, hogy itt is egyre jobban elterjed. Szerintem baromi jó hangulata, feelingje van, olyan, amilyennel a magyar ünnepek közül egyik se igazán rendelkezik.
Annál is inkább, mivel a magyar ünnepek nagy része csak arról szól, hogy "emlékezzünk arra, hogy milyen szar volt nekünk régen!" Persze tisztelet a kivételnek!
De ilyen meseszerűbb, természetfelettivel kapcsolatos ünnepeink nem igazán vannak (talán csak a farsang és a húsvét az, ami kicsit lazább, játékosabb stílusú).
A lényeg, hogy nekem a Halloween egy üde színfoltot képez az ünnepek között. A novemberi halottak napja úgyis csak a gyászról és a szomorúságról szól, szerintem simán elfér előtte ez a kis bolondozás.
Na, de ami miatt én nem öltözök be semminek, az az, hogy egyrészt kinőttem már ebből, másrészt pedig a Halloween nem igazán elterjedt itt nálunk Európában, szóval hiába csöngetnék be jelmezestül, különböző házakhoz azzal a szöveggel, hogy "Csokit vagy csalunk!", az ott lakók csak néznének mint Rozi a moziban, mert nem tudnák miről van szó.
Viszont a házat kicsit halloweenes stílusúra varázsoltam már október elején és a töklámpás faragás is be van már tervezve :P
21/F
Én vagy sugarskull, vagy zombi, vagy comic girl vagy az addams familyből :)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!