Ezekről a halálközeli élményekről régebben is voltak élménybeszámolók?
Tibeti halottaskönyv, illetve az egyiptomiak egyes írásos hagyatékai is szólnak ilyesmiről.
Emellett Platón egyik művében is van leírva egy HKÉ.
De tény, hogy egyre több embert tudnak visszahozni a klinikai halálból, így egyre több számol be ilyen tapasztalásról is.
És persze az internet is segít, meg a közbeszéd: sokáig őrültnek, elmebetegnek nézték az olyan embert, aki arról beszélt, hogy mit látott és hallott leállt vérkeringéssel.
Én kiskoromban hallottam ilyen történetet, amit egy már akkor sem fiatal bácsi beszélt az ő valamelyik rokona ilyen élményérő, sok évvel a születésem előttről.
Úgyhogy nem tudom, hogy feljegyzések voltak-e, de ilyen jellegű történetek, tapasztalatok igen.
egyik ismerősöm mesélte, hogy neki mesélték (:D), hogy amikor kicsi volt, meghalt egy közeli ismerőse a családnak aki sok időt tölött vele, sokat vigyázott rá, játszott vele stb.
Na szóval meghalt ez a személy, de a kisgyereknek(ismerősömnek) ezt senki sem mondta(ha mondták volna se fogta volna fel), és történt egyszer, hogy a gyerek játszott a szobába fizikailag egyedül, mire az anya betoppant a szobába és látja, hogy a kicsi ismerősöm mintha egy másik emberrel játszana, mintha valakihez bezsélni próbálna. Az anyukája megkérdezte, hogy mit csinál, és mondta az eltávozott ismerős nevét...
Régen is voltak ilyenek, csak mivel ma az információ kora van, könnyebben rá tudsz keresni! :) Ma beírod a google-be és tádám, rengeteg találat. Régebben azért nehezebb volt keresni.
Ehhez jön még hozzá a rengeteg embereket megvezető és átverő oldal, ahol 1020301 féle ezoterikus hazugságot terjesztenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!