Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tudtok mondani olyan oldalt,...

Tudtok mondani olyan oldalt, ahol megtudnék hallgatni másokat és segíthetnék nekik? ( lelkisegely szerűségre gondolok)

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék segíteni az embereken, de nem találok ilyen oldalt ahol ezt megtehetném. És a másik kérdés, hogy ilyen korba lehet-e ezt (16/l)?:)
2015. okt. 5. 14:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kedves előző, többek között erre utaltam én is, amiket megemlítesz, és hasonló a hozzáállásunk is!

"Azért egy beszélgetésre ráfogni, hogy az már pedofília, nem kicsit az agyrém kategóriába sorolható. "

Ebben is egyet értük!

Azonban vannak trollok, meg -párszor ilyen is kiderült már- pedóvadászok, akik azért játsszák el, hogy ők kamaszok, hogy kiderítsék egyesekről, hogy vajon ők gyerekmolesztálók-e, olykor tehát provokatívak is, pl ÉLŐ TALÁLKOZÁSra is nyitottak, persze trükkösen.

Részemről volt olyan is, hogy 16-17 évessel annyira jól megértettük egymást interneten át, idegenként, hogy felvetettük az élő találkozást. Így ismeretlenül részemről ez határeset, alig volt 1-2 eset rá, mert máskülönben csak 17 felettivel teszem.

És amúgy meg -én is ezt mondom- mi rossz van ebben? Az, hogy félreérthető?? Sajnos voltak akik félreértették! Pedig telefonáltam a kedves anyukának, hogy a 17 éves lányával találkozom, ez és ez vagyok, neten beszélgettünk a lányaés én, és megértjük egymást - de szexualitás részemről kizárt, kiskorúval. Szóval a szülőnek is szóltam.

Mégis durván belém köztöttek. Ennyit arról, ha az ember jó szándékú. A lánynak tamnácsokat is adtam, mert tele volt kérdéssel, bizonytalansággal, ami érthető is kamaszkorban. Közben meg következetesen távolságtartó voltam testileg, puszit se adtam és nem fogadtam el tőle.

Bármiféle testi érintéstől elahtárolódom kiskorúak elől - persze egész más a felnőtt ismerőseim gyereke, ha úgy alakul, meg ha pici gyerek vigyázásával bíznak meg engem, tehát ha helye van, akkor a haverom ovis lánya arcát megsimogatom, mert feltétlenül fontos a kisgyermek számára az érzelemkimutatás, gengyédség, a megnyugtatás ilyen formája - pedagógus vagyok, tisztában vagyok egyes életkori sajátosságokkal, és hogy mely élethelyzetekben erköcslös, és melyekben nem.

De interneten beszélgetéseket követően, ha találkoznak emberek egymásal élőben is, akkor általában még vad idegenek egymás számára; én éppen ezért élőben hozzá se érek a vad idegenhez, ha még csak 16, vagy 17 éves, ennél fiatalabb idegennel meg sose találkoztam, csjka intázmányi kereteken belül (oktatási-nevelési intázmények).

Persze kb 24-25 éves korig még teljesen normális dolog csajozni, akár 16-17 évessel is. Azóta viszont csak 18 éves felé vagyok testileg is nyitott ha ő is nyitott, és csak két esett volt, hogy 17 évessel netről találkoztam, beszéltetni. Az egyik esetben voltam kb 25 éves férfi.

Szóval, kedves, hasonszőrű, előző beíró fórumtársam, azt próbáld megérteni, hogy egyrészt alapjában egyet értek veled, másrészt viszont hogy vannak az oldalon trollok is, akik csak játszadoznak a segítségnyújtóval!

Pl kamasznak adja ki magát, felnőtt létére és figyeli a másik reakcióit, játszadozik vele; a segítség nyújtó meg kiteszi a lelkét, segít, meghallgatja a "kamasz" panaszait, miközben az nem is kamasz az illető, és nincs is olyan problémája. Szóval az ilyenekre is kell figyelni, én inkább csak erre tértem ki.

Én magam is szoktam érdemben segíteni másoknak lelkileg és intellektuálisan, több-kevesebb gyakorisággal, mikor hogyan érekl rá. Van olyan is, ha "hülye a kérdés" (vagy kamu), akkor olyan a válaszom is, de még a poénkodásomat is elgondokodtatásra szánom általában.

Azonban jobban szeretem a korrekt kérdéseket, hogy azokra segítőleg válaszoljak, ahogy szoktam ilyenkor.

Tehát a trollokkal meg vigyázni kell... Meg azokkal a felnőttekkel is óvatosnak kell lenni, akik hajlamosak ráfogni egy segítő felnőttre, h "pedó", csak mert meghallgatja egy 13, vagy egy 16 éves gyerek panaszát, és -mint írod te is- jó esetben meg tudja menteni a gyereket a bajtól.

2015. okt. 23. 20:05
 12/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat az elírásokért!

* "csak intézményi kereteken belül "

stb...

2015. okt. 23. 20:10
 13/21 anonim ***** válasza:

* "miközben az nem is kamasz az illető, és nincs is olyan problémája. Szóval az ilyenekre is kell figyelni, én inkább csak erre tértem ki."

Úgy értem, felfigyelni arra, hogy csaló az illető.

2015. okt. 23. 20:12
 14/21 anonim ***** válasza:
Persze, mindezeket én sem vitatom és hasznosnak is tarom az ilyen jellegű információkat. Köszönönjük, hogy felhívtad erre a figyelmünket. Személyesen én a legritkább esetbe szoktam találkozni bárkivel is, azok is mind korombeliek voltak. Az aggodalmadat megértem, nem könnyű ma a pedagógusoknak. Iskolában én is dolgoztam három évig, akkor sem volt egy leányálom, de úgy sejtem ma még nehezebb lehet a helyzet.
2015. okt. 23. 21:11
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!:)
2015. nov. 7. 10:37
 16/21 anonim ***** válasza:
Szívesen. :)
2015. nov. 8. 11:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Figyelj Kislány!

NE dőljél be, a hosszú lére eresztett mézes-mázos szövegeknek!!

Ismeretlenül is arra kérlek, hogy SENKIVEL SE TALÁLKOZZÁL SZEMÉLYESEN, akármilyen szép mesével áll is elő.

Ha a legkisebb kételyed van az illetővel szemben, rögtön fordulj a szüleidhez, tanáraidhoz!

2016. febr. 4. 01:22
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem se találkozz személyesen senkivel sem, ugyanakkor nem értek egyet azzal, hogy ha valaki hosszan fejti ki a véleményét, az már kifejezetten rosszindulatú vagy valamilyen hátsó szándékkal történik. Inkább az olyanoknak ne higgy, akik egy mondatban akarják megmondani az abszolút igazságot és azt hiszik csak az a helyes, amit ők annak tartanak. Segíteni lehet és kell is másoknak, főleg a mai világban, ahol jóformán egymást ölik az emberek. És ez nem mézesmázoskodás, mézesmázoskodás az, amikor valaki mézeskalácsot készít, cukros mázzal vonja be és a végén tükröt helyez a közepébe. Szóval nem értek egyet az előttem szólóval csak annyiban, hogy ne találkozz ismeretlenekkel; az előttem szólóval sem, ha esetleg arra kérne.
2016. febr. 4. 13:12
 19/21 anonim ***** válasza:

Valahogy engem a rasszizmusra emlékeztet, amikor valaki egyoldalúan eleve gyanúsnak tart egy hossszankifejtő embert, és a röviden fogalmazót éteti - vagy épp fordítva.

(Eleve senki sem mindig csak az egyik fajta.)

Egy hosszú kifejtés oka lehet pl az, hogy precízen, részletesen fejti ki mondanivalóját az illető. Pláne ha hajlamosak belekötni az illetőbe, akkor fontos lehet részéről több oldalról is levezetni a meglátását.

Vagy például, aki ért egy adott témához, az is lehet oka a hosszas kifejtésének, pl tanárok.

De van, amikor az ember tömören fogalmaz.

Sőt, sokan mikor egyik, mikor másik módon, mert a párbeszédből az ered, vagy a helyzetből.

Aki csak az egyik fajta módon megnyilatkozót élteti és a másikat elítéli, az analóg avval, mint amikor valaki a feketéket lenézni, a fehérbőrűeket meg élteti, vagy pl épp fordítva. Ettől még persze van, amikor valaki rossz szándékkal, hatásvadászaból ír tömör választ, és van, amikor valaki hatásvadászatból ír hosszan, mert csűri-csavarja a szavakat. De önmagában a terjedelemból nem ítélhető meg előre a szándék, tehát az általánosítás olyan, mint a rasszizmus.

(Arról meg itt egyszer már én magam is írtam, hogy javaslom, legyél óvatos, az első hozzásózlók között.)

2016. febr. 5. 12:40
 20/21 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. :)
2016. febr. 7. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!