Keresztnevemet vagy a második nevemet változtassam meg?
Szóval névváltoztatás előtt állok (14 éves vagyok)és kissé tanácstalan vagyok. Nem szeretem a keresztnevemet de azért egy kicsit fájna érte a szívem.
Tehát két opció van: 1.megváltoztatom az első nevem es a mostanit beiratom második névnek. 2.megváltoztatom a második nevem és azon hivatom magam.
Szerintetek?
Ha már mindenképp változtatsz, távlati okok miatt az első változatra szavazok.
Később sznobként hatna, ha mondjuk Irénként írsz alá, de a kollégáktól azt kéred Tamarának szólítsanak.
09-10 15:24
"Az anyukád ezt adta neked..."
Igen, 18 évvel ezelőtt, ami ráadásul neki tetszett. Oké, "ősi" szokás, hogy a gyereknek a szülők adnak nevet, de ez nem jelenti azt, hogy kötelező vele élni. 18 éves korban alanyi jogon biztosítanám, hogy a "gyerek" változtathasson a nevén. Ami a szülőnek tetszik, az a gyereknek marhára nem biztos. Arról ne is beszéljünk, hogy a trendek is változnak. Én például 2015-ben biztos nem szeretnék Béla, Sándor, vagy Kálmán névvel élni. Ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!