Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Keletiben önkénteskedni...

A Keletiben önkénteskedni 15-16 évesen?

Figyelt kérdés

A barátnőm (16) és én (15) szeretnénk a Keletiben segíteni a menekülteknek.

Van pár kérdésem:

1) Tudtok olyan szervezetet, ahol nem adományok formájában, hanem fizikai munkával lehet segíteni?

2) Lehetséges, hogy 15 évesen segíthetek? Csak januárban töltöm a 16-ot, de szeretnék tenni valamit ebben a helyzetben azon kívül, hogy néha tudok venni vaami sütikét egy-két gyereknek.

3) Lehet ezt iskola mellett végezni? Mindketten gimnazisták vagyunk.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat! :)

2015. szept. 5. 08:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%

10: Elmondom mit jelent a menekült: "A menekült olyan személy, aki származási vagy szokásos lakhelyének országán kívül van, mert faji, vallási, nemzetiségi vagy politikai üldözés éri, vagy mert egy üldözött társadalmi csoport tagja. E személy menedékkérő, míg el nem ismeri az állam, amelyhez fordul."

Amúgy majd ő eldönti kinek és kiknek segít. Ne te határozd meg.

2015. szept. 5. 13:11
 12/27 anonim ***** válasza:
51%

Igen,más a rendes menekült aki tényleg a háború miatt menekül.Ezekből van a legkevesebb.

Meg van a bevándorló akik a pénzszerzés miatt jönnek Európába!

2015. szept. 5. 13:19
 13/27 A kérdező kommentje:

Kérlek, ne veszekedjetek! :)

#10 : Miért lenne ciki magyarnak segíteni? Az 50 óra közszolgálat keretében voltam a Pető Intézetben segédkezni, és van egy-két vak ismerősöm is. Nem arról van szó, hogy az ciki lenne, hanem hogy az az alapértelmezett.

#11: :)

#12: Nekem nem tűnik úy, mintha sok pénzt keresnének, de te tudod.

2015. szept. 5. 13:44
 14/27 anonim ***** válasza:

A ciki idézőjelben van, nem láttad? És ha már segíteni akarsz, tényleg, akor miért nem elsősorban a honfitársaidnak segítesz? Azok között is van sok, akinek jól jön bárminemű segítség.

11, te meg dirigálj otthon, neked nem osztottam lapot.

2015. szept. 5. 13:57
 15/27 anonim ***** válasza:
Sajnos a menekültek többsége tényleg gazdasági bevándorló. Írtam: aki tényleg szegény, az el se indul, mert egyszerűen NINCS pénze ilyenekre (pl. talán még cipőre se). Amúgy se mennék oda most, a keleti az most nagyon veszélyes, sőt a 28-as villamos nagyságrendekkel rosszabb, mint régen
2015. szept. 5. 13:59
 16/27 anonim ***** válasza:

14: Hányszor írja még le a kérdező, hogy a honfitársainak is segít, hogy felfogd?

Kérdező: Pontosan mit értesz az alatt, hogy fizikai munkával segíteni?

Amúgy szép tőletek, hogy segíttek, és nem hiszem, hogy kortól függene, hogy ki segíthet, és ki nem. Ha csak egy sütit vesztek, az is jó. :)

2015. szept. 5. 20:58
 17/27 A kérdező kommentje:

#14 Mert mitől több egy ember, ha a „honfitársam”?

#15 Nekem a Keleti nem tűnik olyan veszélyesnek, bár csak nappal járok arra.

#16 Köszi a választ! :) A fizikai munka alatt azt értettem, hogy étel-/ruhaosztás, vagy akár kisebb sebek bekötése (táborokban általában én vagyok az ilyeneknek az önkéntes felelőse, és ezt lehet papí nélkül csinálni), de akár mosást vagy takarítást is, bár elsősorban az emberekkel szeretnék foglalkozni, de ha erre van szükség, szívesen segítenék. Lényegében csak az, hogy ne kelljen nagyobb összeget beleraknom, mert a zsebpénzem nem futja öbbre pár sütinél, a szüleim pénzét pedig nem szeretném köteni, hiszen az az övék. :)

2015. szept. 5. 23:06
 18/27 anonim válasza:

Szia! Én is pont úgy vagyok ahogy te, én is segíteni szeretnék, de én meg azért nem vagyok benne biztos, hogy mehetek, mert én meg látássérült vagyok, és nem hiszem, hogy rám szükség lenne! De neked sok sikert!

Amúgy, ha nekem kellene háború miatt menekülnöm, akkor én is menekülnék, mert a gyerekeim élete fontosabb mint az, hogy van-e pénzem vagy sem!

2015. szept. 6. 15:51
 19/27 anonim ***** válasza:
Amúgy nézzetek már rá a menekültekre.. A nagy részük férfi... Gyerek, meg nő alig... Nekem itt valami nem stimmel. Persze, mi magyarok sohasem értünk egyet semmiben, és nem tűnik fel nekünk, hogy itt valami nincs rendjén...
2015. szept. 6. 17:42
 20/27 anonim ***** válasza:

19: És ha férfi, akkor mi van? Nekik nem kell segíteni?

Amúgy azért is menekül sok férfi, mert nem akarták, hogy besorozzák ôket, amit én meg tudok érteni.

2015. szept. 6. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!