A Keletiben önkénteskedni 15-16 évesen?
A barátnőm (16) és én (15) szeretnénk a Keletiben segíteni a menekülteknek.
Van pár kérdésem:
1) Tudtok olyan szervezetet, ahol nem adományok formájában, hanem fizikai munkával lehet segíteni?
2) Lehetséges, hogy 15 évesen segíthetek? Csak januárban töltöm a 16-ot, de szeretnék tenni valamit ebben a helyzetben azon kívül, hogy néha tudok venni vaami sütikét egy-két gyereknek.
3) Lehet ezt iskola mellett végezni? Mindketten gimnazisták vagyunk.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! :)
Szép dolog segíteni, akárkiről is van szó. Ne foglalkozz a kötekedő rosszindulatú emberekkel akik mindenkit ellenségesnek látnak és provokatív módon támadnak a "hajléktalan" kártyával, közbe tudják hogy azokat is segítik civil szervezetek.
A kezdeményezésetek jó, de sokan vannak kint akik segítenek. Bármennyire is a jó szándék vezérel de ez a helyzet. És nem bántásból de fiatalok vagytok oda még.
De itt az oldaluk és lájkold és figyeld a kiírásokat: [link]
Sziasztok! :)
Először is köszönöm a válaszokat! :)
#1 Láttam a videót korábban is, de nem igazán mondanám azt, hogy félek.
#2 Nem divatból szeretnék oda menni, hanem mert az a legsürgetőbb. A hajléktalan kártya nálam nem nagyon működik, kb. 12 éves koromóta veszek kaját hajléktalanoknak is.
#3 Köszönöm szépen! Igen, láttam már a Migration Aid honlapját, de nem igazán találtam meg, hogy miben (ami nem adomány, mert ugye az inkább a családunk döntése mint a miénk) lehet segíteni, és mennyi idős kortól. Nem tudod véletlenül? :)
#4 Mindenki megérdemel egy esélyt, akár állat, akár ember.
Jószívűek vagytok, és jó a szándékotok is, maradjatok is ilyenek. Mégis azt mondanám, nem 15-16 éves lányok feladata ez. Most a legjobbat azzal teszitek a világnak is, magatoknak is, ha tanultok, elmélyedtek valamilyen tanulmányban és gyakoroltok valamilyen kifejezés-eszközt (írni, rajzolni, színjátszani, énekelni stb) Hosszú lenne kifejteni, hogy miért, de így van. Felnőttként majd így tudtok igazán segíteni, hogy jobb legyen a világ.
"Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:
ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
hordozd szivedben. Éld e rossz világot
és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
hogy más legyen."
Radnóti Miklós
Ha szegények lennének nem lenne mindegyiken Eredeti nike cipő,meg póló.Meg 100.000 ft-os telefon...
Hajléktalanokat nem segítik,akiket az ország kitett az otthonaikból,de ismeretlen más országból jövő embereknek meg úgy segítenek mint ha ők hozták volna meg a megváltást.
Van pénzünk ruhára meg kajára,csak gondolom jobb nekik hogy ha más tartja el őket.
#5 Köszi kedves válaszod! :)
Tanulunk, csak nem szeretünk várni. :D Jó gimibe járunk, a barátnőm pszichológusnak, én pedig kutatóorvosnak készülök. :)
(ui.: Radnótit én is szeretem, nekem a Töredék a kedvenc versem tőle. :) )
#6 és #7:
Ezek az emberek nem szegények, de gondolj bele: amit pénzzé lehetett tenni, azt idáig pénzzé tette, amik maradtak, azoknak okuk van. Egy többhetes gyaloglásra te sem a legolcsóbb cipődet vinnéd, hanem a legdrágábbat, hogy bírja. A telefonuk pedig a kommunikációs eszköz, hiszen ezzel tudnak tájékozódni, információt szerezni, satöbbi. És igenis szükségük van segítségre, mert ezeket már tényleg nem akarják eladni.Ha te lennél az ő helyükben, nem ugyanezt tennéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!