Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a mai...

Mi a véleményetek a mai társadalomról, emberekről? Mennyire élik a saját életüket?

Figyelt kérdés

Nekem nincsenek valami jó tapasztalatim a társadalommal, így az egész rendszerrel kapcsolatosan...

Először is ott vannak az elvárások és a megfelelési kényszerek, hogy meg kell felelned bizonyos normáknak, erkölcsöknek, és akkor nem fognak kiközösíteni. Az iskolában, a munkahelyen, mindenhol, és ha ott megfelelsz a követelményeknek, szó nélkül teljesíted a rád kiszabott feladatot, akkor boldog életet ígérnek neked - más különben miért is csinálnád, nem? Persze aztán sohasem lesz boldog az ember, mert mindig lesz valami probléma...

Mi értelme van annak, hogy mondjuk élünk 80 évig, dolgozunk, megfelelünk mindenkinek, úgy élünk ahogy azt elvárják, a kényelmet választjuk, mindig a komfortzónánkon belül maradunk, és életünk végén pedig elrohadhatunk a földben? Akkor meg kit fog érdekelni, hogy mik voltunk az életünkben? A gilisztákat biztos hogy nem...

Természetesen ez csak legtöbb ember esetében van így, sajnos jelenleg az én esetemben is így van. Talán a sikeres, boldog emberek esetében nincs így.

Hogyan lehetne kitörni ebből? Hogy az ember tényleg úgy élje le azt a 80 évet mondjuk, hogy minden pillanata boldog legyen, és hogy a saját útját járja, és minimálisan kelljen alkalmazkodni a környezetéhez? Mert szerintem ha saját magát adná mindenki, akkor mindenki boldogabb lenne, hiszen azért szeretnék, aki, és nem azért amilyen szerepet játszik éppen, hogy például magasabb szintre jusson az életben, legalábbis azt hiszi hogy ezáltal magasabbra jut.

Leírhatnátok, hogy ti jelenleg hol tartatok ennek vonatkoztatásában.

2015. aug. 29. 14:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy itt te állsz rosszul a dolgokhoz.

Ha leszarnád, hogy mások mit gondolnak rólad akkor rájönnél, hogy most nagyon is jó világ van...

2015. aug. 29. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember csak birka, akiket mindennel megvezetnek. De belegondolva, ennél többet nem is érnek.
2015. aug. 29. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
A társadalom és az emberek egy katasztrófa. Ezért nem is kell törekedni görcsösen, hogy megfelelj nekik. Mert mi a francnak? Te tudod, mennyit érsz, és EZ az, ami számít, nem azt hogy egy rakás segghülye vadidegen mit gondol rólad. Ezért röhögöm ki pl. az internetes trollokat is...majd pont egy ilyen noname véglény határozza meg, mennyit is érek, érted Kérdező...
2015. aug. 29. 14:52
 4/7 A kérdező kommentje:

#2-es: Egyetértek, legtöbb ember "birka".

Viszont az a baj, hogy legtöbb ember aki azt hiszi magáról, hogy ő nem birka, hanem a többiek, az én szemszögemből pedig úgy jön le hogy ő a birka...

2015. aug. 29. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:

# 4

Ez irreleváns.

2015. aug. 29. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Figyelj a társadalom tök sokat fejlődött. Nézdd meg a középkort! Aki egy kicsit is fura volt, se szó se beszéd kivégezték. Na ehhez képest ma már csak beszólogatnak.

Én úgy gondolom, hogy azt teszem, amit akarok (kivéve a takrítást...) és mindenkinek saját magamat adom. Annyi a baj, hogy senki sem egy "hű, de kedves aranyos" ember úgy alapból, és ezzel én is így vagyok. Viszont a számat meg sokszor nem tudom befogni és ezért sokakat megbántok, ami nem is lenne baj, ha......

Wáó most így beugrott, hogy "miért is érdekel engem mások érzelmi világa?". Szóval nem baj, ha túl sokat beszélek és azt mondom, amit akarok, mert ez vagyok én, dolgozzátok fel.

Lehet, hogy nem voltam valami érthető, de tök jó, hogy feltetted ezt a kérdést! Köszönöm!

Egyébként teljesen igazad van a gilisztás dologgal kapcsolatban. :D

"......Hogyan lehetne kitörni ebből? Hogy az ember tényleg úgy élje le azt a 80 évet mondjuk, hogy minden pillanata boldog legyen, és hogy a saját útját járja, és minimálisan kelljen alkalmazkodni a környezetéhez?"

Teljesen boldog soha nem lehetsz és szerintem kell is az, hogy ne csak egyvalamit érezz. A világ attól szép, hogy néha csalódunk, megtanuljuk hogyan másszunk ki a szopmorúságból, néha dühösek vagyunk és szétverjük a fél lakást (de legalábbis elképzeljük), vagy épp tiszta szívből utálunk valakit, hogy aztán rájöjjünk a másik is csak egy ember, nem lehet Ő sem tökéletes. Persze a boldogság sem utolsó és mindig azt kell csinálni, amitől jól fogod érezni magad. Ne érdekeljenek mások. Oké, ezt könnyű mondani, tudom. Tényleg nem egyszerű, de gondold át mi az, amit csak azért csinálsz, hogy másnak jó legyen és te egyáltalán nem is akarod csinálni. Aztán kell egy kis bátorság, hogy erre azt mondjuk "bocsi, nem", de megéri.

Remélem tudtam, segíteni, de már azért is megérte, mert közben én rájöttem valamire. :)

2015. aug. 29. 15:16
 7/7 anonim ***** válasza:

1, [link]

2, semennyire, inkább így élik az "életüket":

[link]

2015. aug. 29. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!