Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mik (voltak) azok...

Szerintetek mik (voltak) azok a kötelező iskolai olvasmányok, amiket nagyon rossz életkorban olvastatnak, és inkább mikor kéne őket?

Figyelt kérdés
Példa is jöhet
2015. aug. 10. 11:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Jókai szerintem korai volt, de őt legalább elolvastam. Az egyetlen kötelező olvasmány, amit egész egyszerűen a legnagyobb igyekezett ellenére sem tudtam elolvasni, az az Egri csillagok volt.

(Pedig én esküszöm, hogy nagyon imádok olvasni, de szerintem a kötelezők nagyon nincsenek eltalálva a gyerekek életkorához és érdeklődéséhez.)

2015. aug. 10. 11:52
 12/18 anonim ***** válasza:
49%
Én mindegyiket utáltam, csak a Robinson Crusoe és az Egri csillagok tetszett.
2015. aug. 10. 11:59
 13/18 anonim válasza:
45%

Tüskevár (AZ VOLT A LEGKEGYETLENEBB..), 4.-ben kellett volna elolvasni, de csak minden 4. oldalt sikerült.

Egri csillagok,(5.o) az összes török kifejezést megkaptuk listán, és meg kellett tanulni...

Görög mondák+Iliász+Odüsszeia,de még nem is azzal volt bajom, hanem mellette az összes kötet Percy Jackson...

(8.o), elég retardáltnak néztek minket

Quo Vadis: állandóan futkorásznak benne, és az összes latin szót be kell vágni

Kőszívű ember fiai: no komment

Szigeti veszedelem: szintúgy... egy szót e lehet érteni belőle

ezeken felül az összes középkori ima, história meg ének.... mert nem érdekelnek senkit

2015. aug. 10. 12:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem az volt velük a baj, hogy mind idejét mind volt. Unalmasak voltak, mindig csak a szenvedés, szegénység volt bennük megfogalmazva. Csak az életkedvemet húzták le nyári szünetben. Élni sem volt már kedvem tőlük. Többet nem óhajtom elolvasni őket.
2015. aug. 10. 12:24
 15/18 anonim ***** válasza:

Mi 4.-ben két könyvet olvastunk az egyik a Vuk nem nagyon szerettem.(de a mesét imádtam:D) A másik a Kincskereső Kisködmön na az a könyv nagyon nagyon szomorú számomra szerintem ez is korai volt.

5.-ben az Egri Csillagokat kellet, olvastam egy ideig aztán abbahagytam egyszerűen nem értettem.

6.-ban a Kőszívű ember fiait kellet ez is nagyon zavaros volt nekem.

7.-ben a Totékat kellet meg a Rómeó és Júliát :D na ez a két könyv volt az amelyik nagyon tetszet:) Már most tudom hogy gimibe olvasnunk kell az Iliászt és az Odüsszeiát na ezekbe bele is olvastam és...Utálom xD

2015. aug. 10. 15:35
 16/18 anonim ***** válasza:

3 éves korom óta megállás nélkül olvasok, kevés könyv van, amit ha elkezdek, nem fejezek be, az Egri csillagok az egyik volt. Annyira unalmas volt 100 oldalakon át, hogy csőre tölt, bumm, csőre tölt, bumm...

A Légy jó mindhaláligot évekkel azelőtt elolvastam, minthogy kötelező lett volna, és utána is többször elővettem. Szerintem ilyen könyveket kellene olvastatni, amit magadtól is elővennél.

A Bánk bánt pedig nem értettem. Konkrétan olyan volt, mint egy David Lynch film, fogalmam sem volt, mi történik.

Tényleg változtatni kellene a nyelvezeten. Persze nem kell szlenget használni, de annyit változott száz év alatt az élőbeszéd is, normálisan is el lehet mesélni a dolgokat.

2015. aug. 10. 17:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Én általánosban az összes kötelezőt utáltam, egyiket sem értettem és egyiket sem éreztem magamhoz közelinek (na jó, a Légy jó mindhalálig 8-ban kivétel volt, az tetszett), és ezzel nem voltam egyedül az osztályban. Ami a legkevésbé eltalált, az Jókai "kőszívűje", aki kitalálta, hogy egy 13 éves gyereknek kötelező jelleggel kell elolvasnia, azt egy jól megtermett, keménykötésű példányával vágnám fejbe.

Középiskolában jobbára kijöttem a kötelezőkkel, bár Jókaival ott is megszenvedtem.

2015. aug. 11. 12:11
 18/18 anonim ***** válasza:

A kőszívű ember fiai mindenképp olyan. Egyes osztályok el sem jutnak '48-ig 7.-re töriből, erre kapják a tömény '48-as törit meg rengeteg utalást, amihez '48-at ismerni kéne. Arról nem is beszélve, hogy a stílus és téma sem köt le egy tinit túlzottan. Értem én, hogy Jókai alapműveltség meg ismerni kell, de vannak emészthetőbb művei is.

A kis herceg is bajos, mert ugyan egy kis részét értik a kis 7-8-9 évesek, de egy részét (a bolygók lakóit) meg egyáltalán nem.

Ezeken kívül nekem nem volt bajom a kötelezőkkel. Bár az én időmben is voltak, akik minden kötelezőre fújtak. Manapság meg, amikor egyre több gyereket "nevel" a Való Világ, és anyu-apu is utoljára gimiben vett kezébe könyvet... talán picivel több kortárs, minőségi ifjúsági irodalmat vennék bele a tanrendbe...

2015. aug. 11. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!