Miért van az ha valaki kiirja a problemajat hibasan akkor mindenki elkezd az irasarol beszelni es kozben semmit nem segitve a probleman?
Magyar mentalitás...gondolom
Itt mindenki azt nézi, mibe köthet bele.
Mert ha még a saját anyanyelved sem tudod rendesen használni, akkor nincs jogod a használatához.
O.W.
Én csak akkor szólok ez miatt, amikor többször is el kell olvasnom egy kérdést (és a leírást, ami alatta van), mire sikerül kibogoznom belőle valami homályos értelmet. Na, az ilyen már nagyon zavaró, sőt, valahol bunkóság is, mert ha az ember kérdést ír ki, akkor tisztelje már meg annyival a válaszolókat, hogy érthetően és normálisan fogalmaz.
Persze az enyhébb hibák (telefon miatt nem ír ékezetet), vesszőhibák és kisebb stiláris hibák nem zavarnak, ha valamennyire tagolt a szöveg és lehet érteni, akkor nem akadok fenn ilyeneken. Én is szoktam hibázni, elgépelni dolgokat, nem ügy. Tényleg csak akkor van bajom, ha annyira rossz egy szöveg és nincs tagolva, hogy nem lehet megérteni.
Azért, mert ha arra sem vagy képes, hogy leírd a szöveget egy Word-dokumentumba, ami úgy viszonylag tűrhetően elterelget a helyesírás nyomába, vagy, hogy beírd egy online helyesírás szótárba az adott szót, akkor nem hinném, hogy azt a problémát túlságosan komolyan lehetne venni. Alapvető kommunikációs hiba a rossz helyesírás, amire egy alapvető kommunikációs hibával tökéletesen válaszolni lehet; a kérdés lényegének figyelmen kívül hagyásával.
Majd legközelebb lesz szíves a kedves kérdező komolyan venni a problémáját, és megtanulni leírni a "milyen" szót (amit gyakran látok "mien"-ként leírva) és akkor a válaszadók is megteszik felé ugyanezt a lépést.
Én persze nem szólogatok be, próbálok értelmesen válaszolni a rosszul megfogalmazott, és nyelvtanilag helytelen kérdésekre is, de teljesen megértem, hogy valakiben felmegy a pumpa. Szerintem azért elég jogos a felháborodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!