Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagykorúként mennyi időbe...

Nagykorúként mennyi időbe telik megtanulnom helyesen írni?

Figyelt kérdés

Hanyadik osztálytól lenne érdemes a helyesírás fogalmazás könyvet újból elő venni, és tanulni.

A helyesírásom az tragikus a volt magyar tanárom szerint(itt csak a telefon segítségével tudok úgy-ahogy helyesen írni)

20/F

2015. júl. 24. 17:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Elolvasod a magyar helyesírás szabályai kézikönyvet, igazából a szabályok csak néhány oldal, nem sok. Utána jön a gyakorlás, amikor is hallás alapján leírod a szöveget, majd utána ellenőrizteted a word helyesírásellenőrzőjével, majd memorizálod amiket elrontottál. Egyáltalán nem nehéz, hiszen negyedikre teljesen megtanultuk anno, én addigra tudtam helyesen írni. Hasznos hozzá a sok olvasás is, mert ha rögzülnek a szemed előtt a szavak képei, akkor már látod, ha valamit rosszul írsz.
2015. júl. 24. 17:35
 2/5 anonim ***** válasza:
2015. júl. 24. 17:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Most nyálazom az 5, 6,7,8-dik os helyesírás, fogalmazás könyveimet és nehezebb mint hittem

2015. júl. 24. 17:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem a koron múlik, hanem az elhatározáson. Az ideális az lenne, ha kicsi korunkban mindannyiunkban úgy rögzülne a helyesírás, hogy később már csak akkor kelljen ránézni a szabályzatra, ha frissült; de ha neked ez kimaradt, akkor sem késtél még el. Olvass sokat, lehetőleg igényes szépirodalmat, az is sokat fejleszt a helyesírásodon.
2015. júl. 24. 22:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem olyan nehéz. Igazából az ember a hétköznapi életben csak pár száz szót használ, teljesen felesleges megtanulni olyan szavak helyesírását, mit nem is használnál. Szóval először azokat tanuld, amik gyakoriak. Szerintem jó módszer lehet, ha minden nap írsz word-ben egy oldalt és utána leellenőrizteted a helyesírás elemzővel. Megnézed azokat a szavakat, amit elrontottál és értelmezed, hogy az miért volt úgy rossz. Mert azért kb. minden szabályok szerint működik. Amit eddig hibásan ejtettél, azt tanuld meg jól kiejteni. Pl. a kutyát akkor írja valaki kuttyának vagy kútyának ha rosszul is ejti. Ha valamit hangosan kiejtesz, akkor érezni kell, hogy kell írni. Ugye nem mindegy hogy valaki a halottakat vagy a hallottakat emésztgeti. :) A j és ly közötti különbségek a legnehezebbek, de ott is csak azokat a szavakat kellene megjegyezni, amik gyakoriak. És pl. nagy segítség, hogy csak a lyuk, lyukas szavak kezdődnek ly-vel, az összes többi kezdő az pontos j, (jég, járda, jó, jósol, stb).
2015. júl. 25. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!