Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A vakok vajon hogyan álmodnak?

A vakok vajon hogyan álmodnak?

Figyelt kérdés
2015. júl. 13. 14:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Van egy csomó vak ismerősöm és feltettem nekik ezt a kérdést. Aki születésétől vak, az hangulatokat és hangokat álmodik.
2015. júl. 13. 14:58
 2/4 anonim válasza:
Én egyszer beszélgettem a szomszéd vak lánnyal, de ő nem születése óta az, hanem fokozatosan romlott meg ennyire a látása. Ő azt mondta, hogy szokott a barátaival álmodni, viszont rendszeresen hátulról látja őket, úgy, hogy az arcukból nem lát semmit. Érdekes :)
2015. júl. 13. 15:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is kérdeztem már ezt vaktól.

Ők úgy álmodnak, ahogy a világot is érzékelik. Hangokat, szagokat, érzéseket tapasztalanak.

Tehát végül is ugyanúgy álmodnak. Csak ők nem képekben. Mert azt nem tudják, hogy milyen.

Aki nem születésétől fogva vak, az láthat képeket is. De ha valaki régóta vak, akkor ez ritkább.

2015. júl. 13. 15:16
 4/4 buszSTOPhun válasza:
nekem az a tippem hogy csak testeket, szineket meg nem.mert a valóságban is csak így látnak ezért valószinűen ojat nem álmodhatnak amit nem láttak életükben.
2015. dec. 14. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!