Hogyan álmodnak a vakok?
Amennyiben ez érdekel, javaslom, hogy nézz körül a tudomány kategóriában, volt erről egy komoly eszmecserénk pár emberrel, még egy vak(!!!) ember is kifejtette a véleményét.
persze nem mindegy, hogy vakon született, vagy életében vakult meg valaki.
Szóval keresgélj ott és tudományos szempontból is értékelhető választ kapsz, több kutatási eredménnyel fűszerezve.
Felettébb érdekes kérdést tettél fel, csak a kategóriát rontottad el... :-)
Akik ittvannak azon ugyanis nem gondolkoznak, csak vagy teli van a tökük vagy viszket a puncijuk... :-)
Szerintem, mivel a vakoknak más érzékszerveik fejlődnek ki jobban, pl tapintás, stb, így az azokkal szerzett tapasztalatokról álmodhatnak, de ez is csak tipp... ...viszont ha így romlik a látásom, hamerosan megtudom én is... :-)
ahogy már előttem írták: hangok, tapintás, szagok, ízek alapján...
illetve az az ember aki elvesztette a látását, de korábban látott, körülbelül 7 évig képes megőrizni a látás.. emlékét.. szóval hogy hogy néznek ki a dolgok.. utána már túl sok lesz a képzelet által megtoldott dolog, illetve addigra már teljesen átáll a többi ingerre.. hiszen haszna akkor már nincs a látványnak
egyébként elég szar látni ezt a folyamatot... nővérem szinte teljesen elvesztette a látását és néha nagyon mellétrafál ha valaminek a kinézete a téma.. úgyértem nagyon máshogy képzeli el, viszont a meggyőződése még 100% hogy az biztos úgy néz ki:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!