Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan álmodnak a vakok?

Hogyan álmodnak a vakok?

Figyelt kérdés
Hogyan illetve mit álmodnak azok az emberek akik vakon születtek ?

2015. jan. 17. 22:03
 1/10 anonim válasza:
Nem tudom, nem vagyok vak. :I
2015. jan. 17. 22:04
 2/10 anonim ***** válasza:
:D:D:D:D:DD:.....az agyuk nem vak, el tudja képzelni tapintás illetve leírás alapján a dolgokat..de te hallod..:D:D..én értem mire akartál kilyukadni, de nagyon rosszul fogalmaztad meg , te kis túrórudi :D:D:D
2015. jan. 17. 22:08
 3/10 anonim válasza:

Amennyiben ez érdekel, javaslom, hogy nézz körül a tudomány kategóriában, volt erről egy komoly eszmecserénk pár emberrel, még egy vak(!!!) ember is kifejtette a véleményét.

persze nem mindegy, hogy vakon született, vagy életében vakult meg valaki.

Szóval keresgélj ott és tudományos szempontból is értékelhető választ kapsz, több kutatási eredménnyel fűszerezve.

2015. jan. 17. 22:08
 4/10 anonim ***** válasza:
Illatokkal és hangokkal álmodnak.
2015. jan. 17. 22:09
 5/10 anonim válasza:
Akik vakon születnek, azok illatokat, hangokat és ízeket álmodnak.
 6/10 A kérdező kommentje:
Én csak azért írtam ide ,mert ide szinte rögtön válaszolnak mert ezt nézik a legtöbben xD
 7/10 anonim ***** válasza:
Be tudjátok linkelni azt a kérdést..érdekel engem is!
2015. jan. 17. 22:10
 8/10 anonim válasza:

Felettébb érdekes kérdést tettél fel, csak a kategóriát rontottad el... :-)

Akik ittvannak azon ugyanis nem gondolkoznak, csak vagy teli van a tökük vagy viszket a puncijuk... :-)

Szerintem, mivel a vakoknak más érzékszerveik fejlődnek ki jobban, pl tapintás, stb, így az azokkal szerzett tapasztalatokról álmodhatnak, de ez is csak tipp... ...viszont ha így romlik a látásom, hamerosan megtudom én is... :-)

2015. jan. 17. 22:11
 9/10 anonim ***** válasza:

ahogy már előttem írták: hangok, tapintás, szagok, ízek alapján...

illetve az az ember aki elvesztette a látását, de korábban látott, körülbelül 7 évig képes megőrizni a látás.. emlékét.. szóval hogy hogy néznek ki a dolgok.. utána már túl sok lesz a képzelet által megtoldott dolog, illetve addigra már teljesen átáll a többi ingerre.. hiszen haszna akkor már nincs a látványnak

egyébként elég szar látni ezt a folyamatot... nővérem szinte teljesen elvesztette a látását és néha nagyon mellétrafál ha valaminek a kinézete a téma.. úgyértem nagyon máshogy képzeli el, viszont a meggyőződése még 100% hogy az biztos úgy néz ki:/

2015. jan. 17. 22:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Most utána olvastam..és hülyeséget írtam az elején..tapintással sem tudnak képet alkotni, szóval az ő álmaikban hangok és illatok vannak. :(..de nagyon durva bele gondolni h sem a színeket nem tudják megismerni sem (vakon születettekre gondolok) sem semmit ami nekünk minden napos.
2015. jan. 17. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!