Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Így hogy tartsam fönn magam?...

Így hogy tartsam fönn magam? Mindig elfogy a pénzem.

Figyelt kérdés

Tanulok még, most nyáron majd dolgozni fogok.

De tanév közben sehogy sem tudok kijönni a pénzből. A szüleim kifizetik a lakhatást, emellett van havi 50 ezer forintom. Ebből fizetem a rám jutó rezsit (szobát bérlek), bérletet, kaját + sajnos 30 ezer elmegy pszichoterápiára. Ez a legolcsóbb így is.

Ha abbahagyom a terápiát, nem tudom végigvinni a sulit, de ha a sulit hagyom abba, haza kell költöznöm a családomhoz, ahol nincsenek ilyen terápiás lehetőségek.

Egyetem mellett nagyon nehéz diákmunkázni, tanulós szakon vagyok, és sosem tudom ledolgozni a heti elvárt minimum órákat, csak ha ellógom az óráimat.

A másik meg, hogy a betegség miatt örülök ha órákra be tudok járni, van, amikor az sem megy. De nem merem otthagyni a sulit, félek, hogy ha egyszer otthagyom, sosem tudok majd visszamenni.

Mit tegyek? Olyan kilátástalan minden.

2015. júl. 11. 02:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

aki kicsit is otthon van a pszichológiában, az tudja, hogy a depressziónál csak olaj a tűzre az ilyen beszólás, mint pl "vegyél magadon erőt" stb, természetesen még negatív irányba is viszi az illetőt, nemhogy hatástalan.

Viszont várj csak, nemtom melyik városban vagy, de manapság pont ez a bejelentgetősdi avagy nem jelentgetősdi miatt nem szoktak kötözködni azzal, aki azt mondja, hogy itt és ott lakik csak nincs bejelentve. hidd el, ,van nálunk is nem egy ilyen paciens ... szóval ha ilyenre van lehetőséged és még el is tudod képzelni, mindenképp próbáld meg.

2015. júl. 11. 16:17
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

Tényleg nem vagyok otthon benne, nem akartam a kérdezőt megbántani, sem lehúzni. Magam is tudom, hogy nehéz az élet. Nem akarom, hogy az én tudatlanságom miatt rosszabb legyen a kérdezőnek, én csak annak a híve vagyok, hogy az ember mindenre képes. Próbáltam segíteni neki és rávilágítani arra, hogy ő is képes egyedül megbírkózni a problémákkal.

S tényleg nem ismerem a hátterét. Nekem laikusként ez tűnt a legegyszerűbb a megoldásnak, de már látom, hogy hiba volt hozzászólnom.

2015. júl. 11. 16:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

nézd, ez nagyjából olyan dolog, csak hogy valami párhuzamot mondjak, mintha egy hetero srácnak azt akarnád mondani, hogy na légy erős, határozd el, hogy holnaptól meleg leszel. avagy fordítva, tök mindegy, egyik se fog sikerülni.

de persze mindez nagyban függ a depresszió súlyosságától, típusától, így látatlanba baromi nehéz bármit is mondani.

2015. júl. 11. 16:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, hogy "elmagyaráztad" a probléma súlyosságát.

Nem kellett volna tudatlanul tanácsokat osztogatnom és okoskodnom. Elnézést kérek, ez tényleg csak engem minősít és remélem, hogy a kedves kérdezőt nem bántottam meg ezzel. Remélem sok segítő választ kap, sajnos az enyém oltári butaság volt.

2015. júl. 11. 16:29
 15/19 anonim ***** válasza:
A Depresszio betegseg, kezelni kell gyogyszerrel, terapiaval. A vegyel erot magadon tipusu otletek baromsagok. Kb. Olyan, mintha ragtapasszal akarnal gyogyitani egy mellkasi szurt sebet.
2015. júl. 11. 17:14
 16/19 anonim ***** válasza:
sebaj, ez van. lényeg h kellene ismerni a típusát, de semmiképp se egyszerű dolog. de azzal is egyetértek, hogy ez önmagában nem zárja ki h z illető akár egy extra értelmes ember legyen, szal nem kéne veszni hagyni a diplomát!
2015. júl. 11. 17:18
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nezd meg a rendeletben, benne van-e a betegseged

2015. júl. 11. 17:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Budapesti vagy? Adok Neked energiát ingyen (Arolo), de csak személyesen tudok. Az is segít.:) Te meg segítesz nekem a visszajelzésekkel, hogy hogyan hatott.
2015. júl. 12. 00:27
 19/19 anonim válasza:
Szia szerintem ha kérsz kölcsön a szüleidtől ha lehetséges akkor úgy vagy költözz ismerőshöz vagy lakjatok. Többen együt és felezétek el a lakbér árát úgy olcsóbb a másik fele meg a tiéd
2015. júl. 17. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!