Miben tartsam a pénzem, hogy ne veszítse az értékét?
Figyelt kérdés
Vajdasági vagyok, és a nagyszüleim adtak annyit, amennyivel Magyarországon akár önköltséges formában is el tudnám végezni az egyetemet. Nem szándékozom ezt másra költeni, tehát azt szeretném, ha ez a pénz még 2-3 évig megmaradna, viszont a bankokról csak rosszat hallottam. Tudnátok ajánlani olyan befektetési formát, ami megéri?2014. aug. 4. 13:48
1/6 anonim válasza:
S mi lenne, ha nem csak arra hagyatkoznál, amit mástól hallassz, hanem te magad is utánanéznél? Takarékszövetkezet vagy bank megteszi, bármi más ami jobban kamatozik nagyobb kockázattal is jár.
2/6 A kérdező kommentje:
Nyilván, hogy utánanézek, fel sem merült az ellenkezője, de attól még érdekelhet más véleménye, nem? Nem értem, miért kell rögtön támadni.
2014. aug. 5. 07:37
3/6 anonim válasza:
Mert buta közhelyekkel indítassz, ha meg leoltanak legalább egy életre megjegyzed a tanulságot.
4/6 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy 2 vagy 3 év. Ha 3, akkor a Bónusz Állampapír ver mindent (mivel az inflációhoz van kötve, ezért jól tudja teljesíteni, hogy "a pénz ne veszítse az értékét"). Főleg TBSZ-számlán, mondjuk az már inkább 4 év. De egy részét lehet ilyenbe tenni, ami nem az első évben kell.
5/6 anonim válasza:
Én nem zárkóznék el a bankoktól! Sajnos tényleg nem a legjobb, de még mindig az egyik legmegbízhatóbb megoldás. A helyedben bemennék a bankfiókba és kérnék befektetési tanácsot. Ha tényleg több évig tudnád nélkülözni az az összeget akkor valamilyen értékpapír/állampapír lenne a megoldás.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2014. aug. 6. 07:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!