1870-es években 1 dollar mennyit erhetett es a vadnyugaton lehetett a varosokban fegyvert viselni?
A vadnyugat a könyvekből, filmekből ismert formában nem létezett. Pontosabban egyáltalán nem is létezett, csak ott.
Fegyvert lehetett viselni.
Itt vannak az inflációs adatok a Fedtől:
Számold ki ez alapján, én magam 19 dollárt számoltam, csaknem 1800 százalékos infláció volt ugyanis azóta.
A másikról fogalmam sincs.
Állítólag szigorúbbak voltak a fegyvertartási szabályok, mint most. Volt, ahol le kellett adni a revolvert a seriffnél, amikor valaki a városba ment.
1. Valaszolo nem ertem mit beszel
2. Valaszolo: akkor ha most tegyuk fel egy üveg whisky most 5000 forint az ugye 23dollár és ha abban a korban nezem(1870) akkor a 23-at elosztom 19-cel szoval 1 dollár 20 cent egy uveg whisky?
Az általános inflációval számoltam, nem a whisky árával. Lehet, hogy akkor nem annyiba került a whisky, mert kevesebb volt rajta az adó például.
Ez azt jelenti, hogy akkoriban ugyanolyan színvonalon tudtál élni havi 100 dollárból, mint most kb. 1900 dollárból.
" A kérdező kommentje:
1. Valaszolo nem ertem mit beszel "
Mit nem értesz? A Vadnyugat a valóságban nem létezett. Mit nem értesz ezen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!