Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csak én érzen rosszul magam...

Csak én érzen rosszul magam falun, vidékies városokban?

Figyelt kérdés
Mindig rossz hangulatom lesz, mert rengetegen élnek szegényes körülmények között, folyton a reménytelenség, elmúlás gondolatai vesznek körül...
2014. nov. 9. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

Engem most iszonyuan le fognak pontozni ezert de engem a viz kiver a falusi lettol.Ott kezdodik, h en pulykatol is felek, rohanok ha darazsat latok, nem birok ugy ulni egy koynhaban h korulottem legyek koroznek, nem birom ha ragad a padlo, a kaja isteni (tapasztalat) de az evoeszkozt inkabb magam mosom le....es sorolhatnam.

A hazi tejrol a sok zsir es a hasmenes jut eszembe es egy voltam egy olyan kobyhaban ahova konkretan begyalogolt egy diszno, roffentett egyet, en meg azt hittem leesek a szekrol:-))))))))Volt h megkergetett egy pulyka, megcsipett egy liba, elcsusztam lokakin, es amikor disznovagas volt akkor csak sirtam es utana kb.fetrengem a buztol:-)))

Nekem az a szo, h tanya kb.egyenlo a rettegessel:-)))A falusi embereket viszont imadom, oszintek, joindulatuak, hatalmas szivuk van es nagyon nagyon szeretnivaloak, de az, h en ne merjek kimenni az utcara mert barhonnan megtamadhat egy kutya...nos, valahogy nekem nem palya:-)))

Teny, h tosgyokeres pesti vagyok, nyilvan mas lenne mindez ha falun nottem volna fel:-)))

2014. nov. 9. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Biztos,hogy nem csak te...

Pesti vagyok,én meg itt nem szeretek...

Sokkal jobban vonz az egyszerű falusi élet.Kb 3 év és költözhetek vidékre.Ettől a gondolattól elviselhetőbb az élet 😁

2014. nov. 9. 21:57
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Számomra az egyetlen elviselhető dolog vidéken a sok állat.Imádom a kutyánkat,macskáinkat,tyúkokat és azokat a gyönyörű sok fajta madarat akik hozzánk járnak enni. Nem szeretem a vidéki embereket,sok az irigy és emiatt nagyon gonosz! Nem szeretem,hogy mindent tudni akarnak a másikról:leskelődnek,postáját olvassák,hallgatóznak még akkor is amikor oly süket,hogy a bekapcsolt rádióját én hallgatom.
2014. nov. 10. 02:59
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Én meg attól az eszement nagy tömegtől, zajtól és bűztől irtózok, ami pl. Pesten vagy Győrben van.

Nincstelenek, szegények meg mindenhol vannak,. Jártál valaha mondjuk Szombathelyen az aluljáróban? Vagy este 9 után Pesten a Nyugati környékén?

2014. nov. 10. 04:46
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Ez durva, hogy mennyire el vannak szokva az emberek a normális tejtől. Nem leszóllak első, ne érts félre nem bántásból írom. Sőt én magam is városi ember vagyok, és az is akarok maradni.

Csak fura, hogy sok mindenki szerint az a normális tej, amit a boltban adnak. Pedig nem az, az egy szinte mindentől megfosztott lötty, aminek értékes beltartalma gyakorlatilag nulla :) Sőt drágábban adják a kisebb zsírtartalmút, tehát kis túlzással veszik sokan a vizet 2-300 Ft-ért literjét :)

2014. nov. 10. 07:54
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

2.vagyok

Laktam vidéken gyerekkoromban és középiskolás koromtól Egerben,aztán vagy 15éve Pesten,közben éltem másfél évet külföldön.Most mindezek után falura vágyok.Igen ott pletykásak az emberek meg lehet vannak irigyeid,de ott nem érzem annyira számkivetettnek magam,mert a szomszédok kisegítik egymást apró szívességekkel,törődnek egymással.Vidéken néha megetetem a szomszéd kutyáját,macskáját,ha elutazik,itt meg pár hete a buszon a szemben lakó szomszéddal jöttünk haza és nem köszönt(ő férfi én nő)Szóval ez a pesti élet jobb fizetést jelent,meg bizonyos szempontból vannak előnyei,de sokkal kevésbé élvezetes,mint a vidék.A családias közeg többet ad,mint a nagyvárosi élet(nekem)

Jah,állatok...nekem bejönnek a vidéki "szagok" és zajok,jobban ,mint a kipufogó füst a közlekedés zaja.

Igen, szegényesebben élnek az emberek nagy átlagban vidéken,de a környezetemben élő városiak többsége meg csak a pénzt hajtja.Itt mindig az a téma ,hogy mit veszünk,mit vettünk hol voltunk hová megyünk,milyen ruhát vegyünk fel,milyen fodrászhoz járjunk...

Kicsit most ezt kisarkítva értem,mert itt is van példa normális szomszédokra stb...de én így látom a vidék-város

viszonylatot.

2014. nov. 10. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Város vs vidék?

Örök kérdés :-D Én tősgyökeres budapesti vagyok (IV. ker., Újpest) és vidéki rokonaim sincsenek. Távolabbiak vannak Vácon és Érden, de Vác gyakorlatilag alvótelepülés, onnan mindenki bejár dolgozni, iskolába, szórakozni BP-re, az érdi rokonok meg kiköltöztek Zuglóból (XIV. ker.) és Érdre meg méginkább igaz, amit elmondtam, az gyakorlatilag a XXIV. kerület, onnan reggel mindenki bejön, este meg mindenki haza.

Ennek ellenére vidéken is sokat jártam. A szüleim nagyon ilyen "Ismerd meg Magyarországot!" emberek, ami végülis tök jó szerintem, kislány koromban már sokat voltam az ország legkülönbözőbb részein. Aztán az egyetemen lettek vidéki bnőim, hozzájuk is sokat mentem le hétvégente bulizni, stb.

Ahogy én látom az egész kérdést:

Először is azért szögezzük le, hogy mit értünk vidék alatt. Győr, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, ahol én jártam, azok azért "kis Budapestek". Villamos, troli, busz jár (jó tudom, nem mindegyik mindenhol), a város forgalmasabb részei egyáltalán nem csendesebbek vagy nyugodtabbak, mint egy átlag budapesti kerületnek, ugyanúgy viszonylag sok szórakozóhely van, éjjel-nappalik, ezek a városok nekem nem jelentik a nagybetűs vidéket.

Vidéken alapvetően nyugalom van, tartja a mondás, ami igaz is, de nemigaz, hogy itt ne lenne. Én például simán a parkoló közepén sétáltatom a kutyát itt a lakótelepen, mert pár percenként megy egy autó. Teljes nyugi van, ha halkan beszélek is hallani egy-két méterről, szép fás, füves környék ez, leülsz egy padra és nyaranta még tücsköt is lehet hallani :-) Ami igaz, hogy vidéken gyakorlatilag az egész város/falu ilyen, én meg öt-tíz perc sétával kiérek egy négysávos, két villamossínes főútvonalra, ahol csúcsidőben enyhén kiabálni kell a telefonba. De mondom, ha nem mozdulok ki otthonról (alapvető dolgokat a lakótelepen be lehet szerezni), akkor vidéki nyugalomban telnek a napjaim. És ez egy tök átlag tízemeletes betondzsungel, nem túl magas árakkal. A budapestiek 90%-a ilyen nyugiban él. Megy egy-két utcát és már benne van a forgatagban, de a legtöbb lakókörzetben nyugalom van. Amúgy meg, minek költözöl a Keleti pályaudvarhoz vagy a BAH-csomópontra?! Nem a Bosnyák téren vagy a Móriczon kell lakást venni/bérelni és nyugalmad lesz. Mellesleg ezek a részek általában drágábbak is, szóval még pénztárcával sem igen lehet indokolni :-D

A nyüzsgésnek van visszafeléje is. Jártam már pár vidéki bnőmnél, mióta egyetemista vagyok (lementünk, volt egy jó vidéki bulim, aztán ott aludtam náluk). És a kisebb városokban (10-30 ezer fő) azért eléggé kiábrándító, hogy van három-négy normális szórakozóhely. És akkor jön a találgatás, hogy hova menjünk péntek este. X hely kiesik, mert mindig ott az exem és rám akar nyomulni. Y hely nem jó, mert oda jár az összes C betűs. Z hely drága. És akkor a végén marad egy vagy kettő, amiből választhatunk. Ahol amúgy tök jó, semmivel sem rosszabb, mint egy BP-i hely, biliárdozunk, dartsozunk, beszélgetünk, minden frankó, kicsit még olcsóbb is, mint itt fent. Azt már a vidéki bnők teszik hozzá, hogy mindig ugyanazok az arcok vannak lent egy-egy helyen. Mondjuk igaz is, h köszöntek szinte mindenkinek aki lent volt, bármerre jártam kisebb városokban :-D

És akkor itt meg teljesen új helyekre el lehet jutni, itt élek 20 éve, de szerintem sosem fogom azt elmondani magamról, h minden budapesti helyen jártam már. De még ha ugyanoda jársz vissza hétről-hétre, akkor se fogsz pár arcon kívül sok embert megismerni. Még ugyanazokon a helyeken is non-stop változik a közönség.

Vhogyan a város jobban tolerálja a hibákat. Engem halálra csesztettek általános iskolában. Gombafejű szemüveges lány voltam, +10 év öltözködéssel. Elmentem a XVIII. kerbe középsuliba. Újpest KP-Határ út, majdnem végigmentem a hármas metró vonalán minden reggel/délelőtt. Vidéken van mondjuk egy kisvárosban két szakközép, egy szakmunkásképző meg egy gimi. Mit tehettem volna, ha vidéki lány vagyok? Szakmunkásképzőhöz abszolúte túl jók voltak a jegyeim, az egyik szakközépben mondjuk nem olyasmit tanítanak, ami engem érdekel, marad a másik szakközép meg a gimi. Vagyis 99,9% hogy szeptember elsején ott folytatják a régi-új oszt. társaim a b_szt_tást, ahol abbahagyták. Így meg nyáron kicsit megváltoztam, eldöntöttem, hogy más lesz és láss csodát, a 18-ban bnőim lettek, abszolút befogadtak, sosem bántottak.

Vidéken sztem egészségtelenül kevés ember él együtt. Túlságosan tudja mindenki a másikról, hogy miújság. Amit csak lent jártam bnőknél aránytalanul többször téma vki jelen nem lévő, mint itt, BP-n. Megy a pofázás, hogy ki szakított kivel, ki jött össze kivel, kinek halt meg az apja... Vidéken megelőz a híred. "Az a srác még tuti szűz, mert sosem láttam lánnyal kézenfogva", "Az a csaj egy nagy r.b.nc" (Mert 16 évesen mondjuk egyszer meggondolatlan volt, amit azóta százszor megbánt.)

El nem tudom képzelni, hogy én vkinek az exével járjak. Mm nem úgy, hogy olyan srácot akarok magam mellé, akinek még sosem volt bnője! (Teszem hozzá nem zavarna, semleges tulajdonság (-: )

Hanem úgy, ahogyan vidéken, kisvárosban, faluban megy. "Ki most a bnőd?-A Julcsi.-Ja, a Ferinek az exe?-Aha." "Ki most a barátod?-A Zoli.-A Nóri bátyja?-Jaja."

Na ebbe beleőrülnék. A KGB nem vezetett olyan profi aktákat az emberekről, mint a vidékiek egymásról :-D

Ha hibázol itt könnyebb beleveszni a tömegbe és összecuccolni vki másokkal, akik nem tudják az "előéleted". Kisvárosban, faluban nagyon hamar beskatulyáznak, ahonnan kábé csak elköltözhetsz.

Persze mivel itt beleveszel a tömegbe, ezért nem is leszel olyan könnyen itt alfahím, aki minden csajt megkap/"alfanőstény", akiért minden fiú odavan. De amúgy sosem vágytam ilyen szerepre, szal nem is feltétlenül hátrány ez :-D

Nemrég egy vidéki srác hívott randizni (de itt tanul a BME-n). Átült a haverjával a mi asztalunkhoz "Bocsi lányok, csatlakozhatunk?" felkiáltással. Utólag azt mondta, hogy megtetszettem neki, sztem csak úgy voltak vele, hogy a három csajból vmelyik csak bejön :-D Persze ezt sosem vallja be, de mind1 is, mert aranyos srác :-) A lényeg az, hogy (Ő mondta!), otthon sosem ülne át egy lányhoz, mert kiderül, hogy valamelyik távoli ismerősével van épp randija és arra vár/valamelyik volt osztálytársának az unokatesója/mittudomén, aztán megy körbe a hír, mint az MTI-ben, hogy kinél próbálkozott be :-/ Náluk annyi az ismerkedés, hogy a jól összeszokott társaságokba szökőévente egyszer vki lehoz egy havert/bnőt, aztán ötből egyszer egyedülálló az új fiú/lány, akit lehoztak. Hát, nem irigylem :-/

Az egyik lány, akire bátran mondom, hogy A legjobb bnőm, akit itt az egyetemen ismertem meg, egy háromezres faluból jött. Sokszor jártam már náluk, van egy kis hangulatos présházuk, ott szoktak tartani összejöveteleket, amikre én is hivatalos vagyok általában. :-) Mikor először jártam náluk, mint hülye pesti lány letámaszkodtam a kertjük végében a kerítésre és néztem a mezőt, rajta a teheneket és nagyon megfogott ez a nyugis kis idill :-) (Ők meg jót röhögtek rajtam :-D ) Aztán azért a bnőm kijózanított. Nincs középiskola. Minden reggel be kellett vonatoznia a legközelebbi városba. Van egy szál közért, elég drágán. Hetente párszor a városban kell bevásárolni. Mondjuk ezzel nincs baj, mert a szülei úgyis a városban dolgoznak. Mint a falu 99%-a. Reggel autóba ülnek és estig csak az öregek vannak kábé az egész faluban. Ha szórakozásról van szó? Időnként összeraknak egy-két házibulit, amúgy meg irány be a városba. Opciók: este hazamész az utolsó vonattal/busszal. Pont mikor indulna be a buli. Megvárod a reggeli első buszt/vonatot, aztán alszol délig. Valakik beáldozzák magukat, ők lesznek a sofőrök és nem ihatnak. Mert a falusi kocsma éjfélkor zár és tele van ősz hajú alkeszekkel.

Ez egyébként még a kisebb városokra is igaz. Sőt, a nagyobbakra is. Ha jól tudom Debrecenben, Szegeden, Győrben, Miskolcon sincs éjszakai busz. Ami azért már pofátlanság. Mindegyik városban jártam már és ezek k_rva nagyok. De ez a vidéki kisvárosokra is igaz. Egy húsz-harmincezres vidéki város kábé akkora, mint egy nyolcvan-százezres kerület itt. Ami nem meglepő, mert vidéken az emberek 80%-a családi házban lakik, aztán van pár három-négy-ötemeletes panel, esetleg egy hétemeletes. Ez tök jó, nem azt mondom, de emiatt szétterülnek, mint a palacsinta. És baromi jó két-három kilométert éjszaka magassarkúban hazabotladozni (tapasztalat). Tök jó, hogy itt bárhonnan max tíz perc alatt kint vagyok az éjszakai busz megállójában és mehetek haza. Hajnali kettőkor is.

Ha vki zenekar jön Magyarországra, az BP-re jön. Most épp vidéki bnőm öccse nyomul, hogy hadd aludhasson a koliban, intézze el vhogy a nővére, mert februárban jön a Slipknot és ő nagyon megnézné, csak utána nem akar négy-öt órát fagyoskodni a Keletiben az első hazamenő vonatig :-/ Hova jönnek vidékre nagy, külföldi előadók? Volt Fesztivál, Balaton Sound, Strandfeszt, B. my Lake és kábé ennyi. Vidéki zenekarok viszont mind jönnek hozzánk koncertezni. Ok, voltam már Debrecenben Tankcsapdán, Miskolcon Eddán és Pécsen Punnany-n, ezeknek tényleg nagyon jó hangulata volt, de ennyi.

Légszennyezés. Az itt sokkal szarabb. Ez tény. Hiába. Ez van. Persze, vannak csendes, jó levegőjű környékek, de ha el kell jutnod vhova, akkor úgyis forgalmas, szmogos, büdös részeken kell átmenned.

A vidékiek tény, hogy jobban odafigyelnek egymásra. Ha mentem le vidéki bnőkhöz velem volt a bőröndöm (csajként egy hétvégére is sok cucc kell :-D ), akkor két-három srác ajánlotta fel rögtön, hogy felviszi a lépcsőn. Itt jellemzően nem.

Ha vidéken elejtek vmit (tapasztalat) ketten odaugranak és felveszik, mielőtt lehajolnék. Ha reggel hétkor az Örs Vezér terén elejtek vmit és lehajolok érte, akkor hárman belémjönnek hátulról. Abból egy bocsánatot kér, egy lehülyeqrváz, egy meg szó nélkül megy tovább.

Az viszont nem igaz, hogy vidéken akkora lenne a szegénység, ahogy a kérdező állítja. Lehet nyugodtan sétálni egyet a VIII. kerben, a 20-ban, vagy Kőbánya és Csepel bizonyos részein. A legjobb bnőm meg egy ny-magyarországi faluba valósi, komolyan mondom a falusiak jobban élnek, mint itt a lakótelepen az átlag. Persze nehéz összehasonlítani egy osztrák határhoz közeli falut egy szabolcsi vagy borsodi faluval, ahol a lakosság 80%-a munkanélküli cigány. De ugyanúgy nem lehet Ózdot sem Szombathellyel.

Az viszont baromság, amit az első válaszoló írt. Nem tudom milyen putriban járt, de a falusi bnőmék pl nem is tartanak semmilyen haszonállatot. De akik tartanak azok is kulturáltan, ólban. Nem is hallottam még ilyenről. Disznó a konyhában? :-D Ez vmi LSD trip lehetett körülbelül :-D

2014. nov. 10. 15:01
 8/10 anonim ***** válasza:
78%
3-as voltam:Mi is városi emberek voltunk.Szeretném megjegyezni,hogy olyan környezetbe kerültünk vidéken ami miatt nagyon rosszul érezzük magunkat!A városi ember ha nem szível valakit akkor azt elkerüli és nem foglalkozik a másikkal ám a vidéki embernek a zöme (tisztelet a jó szándékúaknak)lépten-nyomon belerúg a másikba!
2014. nov. 11. 03:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
6.-os! Eger milyen volt? Én most oda járok középsuliba, eddig teljesen meg voltam róla győződve, hogy csakis falun jó élni, a városok büdösek, rondák, a városiak hülyék, én soha nem fogok városba költözni... de mióta bekerültem Egerbe (35 km-ről járok be, igen ez egy nagy hátrány), teljesen megváltozott a véleményem. Imádom Egert, szerintem nekem pont megfelelne, szép, nem túl nagy, de nem is kicsi, nem gyepesedik be az ember, mint falun. Mostanában a hajamat tépném legszívesebben, amikor meglátom az ilyen 2-3 éves gyerekeket cipelő fiatal anyukákat, akik teljesen el vannak hízva, a falusi kínaiba járnak vásárolni, és a legnagyobb szórakozásuk a Coop-os matricák gyűjtögetése. Na én nem szeretnék ilyen lenni. Persze, lehet, hogy a külvilág felé tekintgető kamasz beszél belőlem, de szerintem mondjuk Egerben nagyságrendekkel jobb lenne az élet. Kedves hatos, légyszi fejtsd ki a véleményedet az egri létről :)
2014. nov. 11. 20:01
 10/10 anonim ***** válasza:

nem csak te. én egy vidéki kisvárosban élek, a suli miatt 2 évet Bpn éltem, és eléggé utáltam.

Borzalmas volt a zaj, bűz, kosz. Sztem Bp élhetetlen.

Abban igazad van, h itt vidéken bennem is van olyan érzés, h mintha lemaradnék vmiről, ezért is vágyom külföldre, Magyarországon most már úgy tűnik, h minden haldoklik és rohad.

2014. nov. 21. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!