Ti nem szeretnétek a Vadnyugaton élni?
Nem.
Nem lenne jó fűcsomót használni wc papír helyett, vagy mosdatlan, büdös, analfabéta alakokkal unalmamban minden nap a sárga földig leinni magam, vagy belehalni egy vakbélgyulladásba, vagy éppen megdögleni azért, mert valaki szemet vetett a farmomra, vagy a feleségemre, gyerekeimre...
Az az élet nem volt olyan felhőtlen és romantikus, mint a western-filmekben.
A Nyugat meghódítása egy dicstelen, véres, és könyörtelen népirtás volt. Aki meg éppen nem indiánokat kergetett (vagy nem éppen őt kergették), az meggebedt a munkától a farmján, hogy megéljen egyik napról a másikra.
Nem szeretnék (akkor) ott élni. Most más arrafelé a helyzet. Most nem tiltakoznék nagyon ellene. :-)
Az 1-es leírt mindent.
Rohadt monoton, veszélyes és fárasztó lehetett.
A jelenben viszont szívesen bejárnám a környéket, sőt az egész USA-t egy jó nagy lakókocsival:)
Dehogy szeretnék! Főleg nőként nem.
Sokan nem gondolnak bele, hogy a "dicső múlt" legfeljebb az egészséges, heteroszexuális, nem túl csóró, nem kisebbségben élő férfiaknak lehetett buli, de még nekik sem, mert marha sokat dolgoztak, és egy nagyobb fertőzésbe belehaltak. Ha a fenti tulajdonságok közül egy vagy több nem volt igaz rád, akkor meg duplán szívtál.
Én igen. Az egy jó korszak volt, aki ügyes volt és talpraesett az ott szabályok, rend és felsőbb állami diktatúra nélkül élhetett.Elmenekülhetett a hazájából és új életet kezdhetett , ilyen manapság nem lesz csak ha benépesítjük a Holdat Marsot ,de ott is majd alkalmazkodni kell...Szóval ott leverhetett 4 cölöpöt és onnantól az az övé volt. Itt manapság hol van ilyen? Minden fűcsomónak tulajdonosa van.
Magára volt utalva, de éppen ez a jó. A puskájára ,lovára,eszére ,erejére számíthatott csak ,de nem is baxtatták hogy járjon be melóba időre, és fizessen adót meg hülye szabályok sem voltak. Ha gyorsabban lőttél ,ügyesen haverkodtál ,megmaradtál, ennyi. Nekem tetszene a dolog.
Utolsó: Egyrészt az általad leírt vadnyugati romantika csak a filmekben létezik, igazából messze nem ilyen volt.
Másrészt: Még ha ilyen is lett volna, miféle világ ez? Az erősebb kutya b...ik, a többi meg így járt. Nemcsak vagány srácok éltek ám a vadnyugaton. Mi van a kevésbé vagányakkal, idősekkel, betegekkel, nőkkel, gyerekekkel, akik a társadalom legnyagyobb részét kiteszik? Pont erről beszéltem fentebb. Egyébként tipikus ez a szemellenzős világlátás. a saját társadalmi kasztomnak jó legyen, a többi meg mintha nem is létezne.
7es , a kérdés az ,hogy "ti" szeretnétek e. Az hogy öregnek betegnek nem volt jó az miért érdekeljen? De ha volt a családban néhány tökös legény ,akkor nekik is jó volt mert megvédték őket. Amúgy nem volt kötelező amerikába vándorolni akkor sem, ha nem érezted magad alkalmasnak akkor nem mentél, vagy visszamenekültél.
Én jól el lennék, terelném a marhát és egész nap célbalövést gyakorolnám különböző fegyverekkel, mozgó célra ,lóról stb. Berendezkednék önellátásra . Ha lelőnek a bandák, hát így jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!