Ti jelentettetek már be facebook-on olyan gyereket, aki egyértelműen nem volt még 13 éves? Hogyan?
Hiába hangoztatja a facebook, hogy fő a biztonság, és a gyerekek védelme, szerintem ez csak üres beszéd, és egyáltalán nem segítik, hogy gyerekek ne legyenek regisztrálva, sőt!
Nemrég belebotlottam egy kislányba (huszonévesnek van feltüntetve, de olyan 10-11 körüli lehet), aki egy sorozat képet töltött fel magáról fürdőruhában pózolva egy szobában. Mivel nekem sem ismerősöm, mégis láttam a képeit, bárki más is láthatja. És tudjuk, hogy nem csupa jószándékú ember van ott. Más adatokat is tett közzé magáról (például hogy hol van éppen). És mivel egyértelműen egy gyerek, bár semmi közöm hozzá, bejelentettem, a saját védelme érdekében.
A facebook ellenúrizte, majd közölte, hogy nem sérti a közösségi szabályzatot, így nem veszik le.
Mivel ugye arról is lehetett olvasni, hogy a nem megfelelő regisztrálókat (pl. 13.életévét be nem töltött személy) be kell jelenteni, ezzel is próbálkoztam, de az opciók között, amiket kiad, nincs olyan, ami arra vonatkozna, hogy egy túl fiatal személyről van szó. Ha nem megfelelő opciót választok, csak az a válasz, hogy nem sérti az adott körben a szabályokat, de megfelelő opció meg nincs.
Akkor mit lehetne tenni az ilyen esetekben??
Mi a baj a fürdőruhás képekkel?
Baj inkább a "mami felrakta az egyéves baba pucér képeit"-nél kezdődik, nem fürdőruhás képeknél.
Legközelebb azért fogsz panaszkodni hogy kilátszik a bokája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!