Van itt valaki, aki egyértelműen tudja, igaznak gondolja, hogy nagy változások előtt állunk?
Igen, úgy gondolom, bár nem a hatásvadász cikkek olvasása miatt, hanem inkább azért, mert véleményem szerint sok dolog összegyűlt a jelenben: a gazdasági helyzet, a bolygó szennyezése, az atomfegyverekkel rendelkező államok hatalma, az egyre nagyobb teret kapó szelektív népirtásról szóló hírek, stb. Egyszóval nem a maja naptár és egyéb jóslások sokasága aggaszt, hanem annál inkább az egyértelműen létező dolgok, amelyek nem hit kérdése, hiszen csak a vak nem látja, hogy léteznek és fenyegetést jelentenek számunkra.
Persze, ez is egy bináris választás: van aki soha nem hiszi, hogy történik valami, és van aki mindig azt hiszi, hogy történik valami. Én sem azt a fajta megszállottságot képviselem, miszerint ítéletnapok elé nézünk és titkos szervezetek ólálkodnak körülöttünk, de ettől függetlenül nem zárok ki semmit, bármi lehetséges. A hisztit és a pánikot nem szeretem, de az együgyűséget sem. A mai világban már nyitott szemmel kell járni mindenre nézve és nagyon figyelmesnek kell lenni, mert az tény, hogy árnyékok világát éljük.
Köszi.
Nem a világ végére gondolok én sem.
Második vagyok.
Tulajdonképpen iskolatársak voltunk, és valahogy egymásra találtunk. Mi négyen voltunk ilyen "filozofálgatós" emberek, egyikünk tényleg komolyabban is foglalkozik ilyen dolgokkal. Rájöttünk, hogy élvezzük egymás társaságát, hogy végre nem hétköznapi "érdekfeszítő" témákról kell beszélgetni, hanem jelentősebb magasságokba emelkedhetünk. Szerintem az ilyen emberek valahogy vonzzák egymást, nem kell őket módszeresen keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!