Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti szeretitek a tejet? Isztok...

Ti szeretitek a tejet? Isztok házi tejet ha igen milyen gyakran vesztek?

Figyelt kérdés

mi mindig meg szerencsére van hozzánk közel egy házi tej automata is onann szoktuk hordani mindig van itthon vagy 2 liter

kort és nemet is légyszi :)

2015. jún. 29. 21:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Igen szeretem, csak kicsit laktózérzékeny vagyok, szóval pl reggelire nem ehetek tejtermékeket mert rosszul vagyok, de kiskoromban mindig reggel-este kakaóval indítottam :D

17l

2015. jún. 29. 22:59
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem'tom én utálom a tejet, csak kávéba rakok egy kicsit, de ennyi a maximum.
2015. jún. 29. 23:01
 13/22 anonim ***** válasza:
Házi tejet csak kávéban/kakaóban iszok, mert kiskoromban végig dobozosat ittunk és most 1-2 éve találta ki anyum, hogy akkor házi, de én már nem tudom megszokni. A dobozosat megiszom magában is, a kezeletlen valahogy erős nekem.
2015. jún. 29. 23:53
 14/22 anonim ***** válasza:

Szeretem, de inkább csak a házit, a dobozosat nem tudtam igazán soha megszeretni, megszokni.

Tejes ételekben valamennyire jó a dobozos is, de inni inkább a házi.

2015. jún. 29. 23:58
 15/22 anonim ***** válasza:

Szeretem. Házi tejet szoktam inni, heti 1-2x. Megiszom a boltit is, de ha van házi akkor inkább azt.

22f

2015. jún. 30. 01:00
 16/22 anonim ***** válasza:

Szeretem, de én kicsit úgy vagyok vele, mint az egyik előző válaszoló, hogy a dobozosat jobban szeretem,mert régebben mindig dobozos tej volt itthon, de 3-4 éve bekattant a szüleimnél az, hogy vegyünk házi tejet, mert hogy az egészségesebb. Nekem is túl sok egy kicsit.

Viszont Franciaországban találkoztam egy ilyen általad említett tejautomatával. Hát olyan finom tejet még életemben megittam. Meg lehetett vásárolni hozzá egy aranyos kis bocis üveget. :D Ezeknél az automatáknál is van?

18L, bár nem tudom miért fontos

2015. jún. 30. 03:19
 17/22 A kérdező kommentje:

az itthoni tej automatákhoz (legalábbis amiket én láttam :) ) sajét flakont/üveget kell venni viszont a 100 ft-osban vettünk régebben egy ilyen bocis üveget nagyon jól néz ki azóta abba is szoktuk hozni :)

egyébként a bolti tejek közül azt vettem még észre hogy a sparnak van egy teje ilyen kancsó formájú csomagban van még füle is van az is nagyon finom és hasonlít a házi tejre valamennyire szerintem a bolti tejek közül az a legjobb

ez

[link]

2015. jún. 30. 08:28
 18/22 anonim ***** válasza:

7-es vagyok :)

Tejleves: Felrakom a tejet forrni, pici vízzel lehet hígítani, de nem fontos.

Készítek reszelt tésztát, de lehet csinálni bolti reszelt tésztával is, nem sok különbség van.

Amikor forr, kisebbre veszem a tüzet, hogy ne fusson ki, de forrásban maradjon, és akkor beleteszem a reszelt tésztát (vagy beleöntöd a boltit), megkeverem, rakok hozzá cukrot - a mennyiség ízlés kérdése(én jó édesen szeretem), pár percet hagyom főni, hogy puhuljon a tészta, és kész is. Gyorsan kész van, és nálunk nagy mennyiségben fogy. :)

2015. jún. 30. 16:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Kérdésedre válaszolva, a laktózmentes tej kicsit édeskés, másabb íze van, mint a rendesnek, van, aki nem tudja megszokni:)
2015. jún. 30. 16:20
 20/22 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

és a tejleves receptjét is :)))

bár én annyira nem vagyok édesszájú és így a tejet meg tésztát nehezen képzelem el együtt de biztos finom :)

2015. jún. 30. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!