Okoz néha nehézséget, hogy másokkal szemben is képviseld, amit igaznak tartasz?
Nehézség alatt mit értesz?
Egyébként nem igazán okoz.
nem.
de csak ritkán érzek arra kényszert,hogy győzködjek bárkit is,mert az ilyen viselkedés nagyon könnyen át tud menni okoskodásba vagy tolakodásba.
nah csak elküldte.
az én célom inkább az,hogy kihozzam ezt a vitapartnerből.
hogy ő váljon okoskodóvá ami nevetséges.
Valamennyire még nehéz, de sokat enyhült az utóbbi években. Főleg hogy tényleg ha nincs okom rá, akkor nem állok neki. Még a segítő szándék is csak pár mondat váltására elég, aztán hadd legyen a bolond akarata szerint, ha nekem nem okoz vele bajt. Általában itt a gond, hogy okoz, és nem akarja érteni, hogy nekem is, neki is jobb, ha nem cseszi el.
Megtanultam nem bízni az érzelmeimre az ilyen helyzeteket. Az egyetlen jó dolog, amit a pszichopatáktól érdemes átvenni: érzelemmentesen, tárgyilagosan, világosan és sallangmentesen feltárni a tényeket. Nem bevonódni, nem mérgelődni, ha nem értik ötödször se. Csak körözni ahányszor kell a témán, és ha nem jön össze, mert a kedves mindent jobban tudó inkább rád haragszik, akkor elhelyezni valahol a legyintés-fejcsóválás skálán az egészet, és kész.
Sokan tényleg személyes támadásnak tekintik, és tényleg elég sokan úgy is élik meg. Ha korrigálod, már hülyének nézed. De volt nem is olyan rég olyanom is, aki egy egyszerű, hasznos kis gyakorlati tanácsért már nem szólt hozzám. Persze fokozódott kicsit, meg én is csak röhögni tudtam, hogy nem hajlandó az apró korrekciót megcsinálni, amíg könnyű, inkább javítjuk majd többen (ő is) később, nehezen és kockázatosan... Nem tudom, milyen lehet ez belülről. Ennyire még sose voltam "okos". :) Kicsit néha zavar, van, hogy fel is húzom magam a mindent jobban tudókon. Dolgozom rajta, de nagyon nem egyszerű. Józan ésszel nyilvánvaló, teljesen logikus és egyszerű dolgokat a képedbe letagadni vagy hazugságként beállítani, esetleg megpróbálni jelentéktelen színben feltüntetni, szerintem az IRL trollkodás legalja. Régebben kemény saller járt ezért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!