Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg így el kell ítélni,...

Tényleg így el kell ítélni, mert szakmunkás vagyok?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel 1 hónapja vagyunk együtt. Én szakmunkásban tanulok most végeztem a 10. évfolyamot, villanyszerelőnek tanulok. A barátnőm most végezte a 9-et gimnáziumban.

A történet a következő: Múltkor a barátnőm elvitt a szüleinek bemutatni és ugyebár kérdezte az édes anyja, hogy mivel foglalkozok, én meg mindent elmondtam.

Pár perc múlva az anyja kijelentette, hogy reméli, hogy nem tervezzük hosszútávra, mert ha velem állna össze még nekem is elég ciki lenne, hogy szakmunkásként diplomás feleségem van. Utána mikor vége lett a beszélgetésnek a barátnőmmel hamar elmentünk. Bocsánatot kért tőlem az anyja helyett is. Aztán máskor elmondta, hogy mikor haza ment az anyja ilyeneket mondott, hogy ő ismeri jól ezeket a szakmunkás jómadarakat, ha inteligens ember lennék, akkor nem csak idáig jutottam volna.

Én is belátom, hogy igen sajnos a mai szakmunkásképzőkben nagyon sok magatartás problémás gyerek van, ebben nem vitatkozom. Azért kerültem oda mert általánosban nehezen mert az angol és azt ajánlották, hogy nem érdemes nekem gimnáziumba jelentkezni. De egyébként legtöbbször olyan 4-es átlagom volt. 5-ös volt a magatartásom. A felvételikor az első helyen voltam azon a szakon. És azért pont azt választottam, mert apukám is villanyszerelő. Egyébként most is olyan 4 körüli lett az átlagom. 30 ezer forintot keresek.

És kikérem magamnak!! Diplomás emberek közül mindenki olyan minta ember?

Jah.. és egy villanyszerelő akár 300ezer forintot is keres.

˙(Bocsánat, hogy ebbe a kategoriába írtam, de itt több az esély rá, hogy értelmes válaszokat kapok)

2015. jún. 22. 17:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%

Ott hibáztál, hogy hallgattál a tanáraidra, és nem tanultál tovább. Nekem anno az általános iskolai osztályfőnököm azt mondta, hogy ne tanuljak gimnáziumba, menjek inkább iskolatársulással mezőgazdasági szakközépbe, mert az való nekem. Szerencsére nem hallgattam rá, mára diplomám van, jó állásom, és nettóban többet megkeresek, mint az a 300 ezer, amit te leírtál.

Egyébként baromságnak tartom azt, ha valakit azért ítélnek el, mert szakmunkás. Te hamarabb kikerülsz a munkaerőpiacra, ha van benned vállalkozószellem, akkor még kaszálhatsz is rengeteg pénzt, akkor meg a muter örülni fog, hogy a lányának gazdag csávója van.

Én drukkolok, és szard le a besavanyodott öreglányt.

2015. jún. 22. 17:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolóval egyetértek abban, hogy nem kellett volna a tanárokra hallgatni, ha egyébként gimnáziumba akartál menni. Ettől függetlenül diplomát később is szerezhetsz, de semmiképp se azért tedd, mert a barátnőd anyja vagy akárki elvárja, hanem kizárólag csak akkor, ha te magad szeretnéd. Az soha nem lesz hátrány, hogy van egy jó szakma a kezedben, sőt. De ha nem fogsz mást tanulni, akkor sem leszel emberileg kevesebb a diplomásoknál.

A barátnőd szerencsére sokkal normálisabban gondolkodik, mint az anyja, ha ő kiáll melletted, akkor ne foglalkozz azzal a korlátolt és sznob anyjával.

2015. jún. 22. 18:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"Jah.. és egy villanyszerelő akár 300ezer forintot is keres. "

Mutass egy ilyen helyet!

/itthon biztos nincs/

2015. jún. 22. 18:08
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Még a barátnőd sem diplomás! Nem biztos, hogy el tud majd végezni egy egyetemet.

Sok szakmunkást ismerek, aki műveltebb, tájékozottabb, mint sok diplomás. Ne törődj az anyukával.

2015. jún. 22. 18:15
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

én is egyetemre járok és a barátom villanyszerelő. még tanult amikor járni kezdtünk, akkor sem zavar és most sem.

szerintem a ti korotokban és főleg 1 hónap után még kár ilyeneken aggódni, addig bármi történhet még, mire oda juttok, hogy mindketten dolgozni fogtok.

anyukával meg nem kell foglalkozni, már elmúltak azok az idők, amikor a szülő mondja meg a gyereknek , hogy kivel járhat.

és még semmit nem jelent, hogy gimnáziumba jár a lány. nem jelent egyenes utat az egyetemre. te is szakma után leteheted az érettségit és mehetsz egyetemre majd ha szeretnél. kár még ezt elkönyvelni, de tény, hogy bunkóság volt az anya részéről , örülj, hogy a lánya normális:)

2015. jún. 22. 18:19
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is ott rontottad el, hogy hallgattál a tanárokra. Általános iskolában nekem is azt mondták, hogy menjek szakmunkásképzőbe, de amikor nemet mondtam, akkor azt javasolták, hogy menjek egy helyi, szarabb középiskolába.

Nem mentem, hanem elmentem egy jobb, gépipari iskolába. Ott aztán olyanokat vágtak néha a fejemhez, hogy csak pislogtam. Egyszer a matektanárom konkrétan kisegítőiskolába küldött, mert nem nekem való a középiskola. Elsőben még azt is tanácsolta a szüleimnek, hogy vegyenek ki az iskolából, mert nem bírom.

Harmadik legjobb érettségim lett az osztályban, utána technikusira jártam, azt is elvégeztem, lett közben két középfokú nyelvvizsgám és idén januárban kézhez kaptam a mérnöki diplomámat is. Szóval summa-summarum: a tanárok bekaphatják. A mai napig haragszom rájuk.

Amit neked tudok javasolni, ha úgy érzed, megfelelő a mentális kapacitásod, miután megvan a szakmád, menj el és érettségizz le. Utána végezz el egy épületvillamossági technikus képzést és ha az is megvan, irány az egyetem. A technikus közben pedig minimum egy tárgyból nyelv-vizsgázz le, mert később nem lesz rá időd.

3: Egyik villanyszerelő alvállalkozónk heti szinten 7-800 ezreket kér úgy, hogy van 4 embere akik 4 órára vannak bejelentve. Tényleg szarul keresnek azok a fránya villanyszerelők...

2015. jún. 22. 18:26
 7/11 anonim válasza:
96%

Nagybátyám szakmunkásként végzett villanyszerelőként. Intelligens ember, érdekli amit csinál, így stabil munkája is van. Felépített magának egy olyan környezetet amire mintaként tekintek, rendes szép mintafeleség(akinek mellesleg van diplomája(a te példád kedvéért említettem)), 2 jól nevelt gyerek, kertes ház, autó, minden amiről egy földtől nem elrugaszkodott ember álmodhat megvan neki. Szomorú dolog a barátnőd anyjának a viselkedése, félre van tájékoztatva és egyből általánosít. A te villanyszerelői szakmád sokkal többet fog érni, mint sok büfészakon elvégzett diploma és ha jó vagy benne, a határ a csillagos ég. Próbáld meg bebizonyítani az anyjának, hogy nincs igaza, és érdemes vagy a lányára.

Ezt úgy mondom, hogy én egyetemre járok, de már kicsit bánom, hogy ezt az utat választottam.

2015. jún. 22. 18:30
 8/11 anonim válasza:
63%

Előző vagyok.

Ja és mindenféleképpen érettségizz le.

2015. jún. 22. 18:32
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

"Nézd meg az anyját, vedd el a lányát"

Én ezt tanultam meg a rövidke életem alatt! Nagyon jó mondás!

2015. jún. 22. 19:11
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Barátnőd anyja (bocs a kifejezésért) egy s☻ggfej.

Én is villanyszerelőnek tanulók, jártam szakközépbe is, de azt ott hagytam, mert nem tetszett, és az angollal én is hadilábon álltam. Szakma után is lelehet érettségizni 2 éves intenzív érettségin(és 5 év alatt lesz egy szakmád meg egy érettségid.), és még mehetsz utána tovább fősulira vagy egyetemre.

2015. jún. 22. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!